USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Ґдиня продасть Луцьку тролейбуси по 10 тисяч доларів

14 Лютого 2017 10:17
Луцьк придбає в Польщі вживані тролейбуси марки «Мерседес», вартістю близько 10 тисяч доларів за одиницю. Це, фактично, є вартість машини за ціною металобрухту.

Про це йшлося під час оперативної наради у Луцькій міській раді.

Так, заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко зазначив, що поляки готові продати Луцьку тролейбуси майже за ціною металобрухту – це близько 10 тисяч доларів за одиницю з доставкою.

Нагадаємо, Луцьк вже закупляв тролейбуси з Польщі марки «Єльч» та «Мерсерес», вік яких складає від 15 до 20 років. Проте старі списані польські тролейбуси «Єльч» не завжди підходять по вольтажу нашим міським лініям, через що інколи трапляються пожежі. Так, 31 жовтня 2016 року у «польського» тролейбуса спалахнув дах через загоряння високовольтного кабелю на лівій штанзі «рогатого».

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯК ПОЛЯКИ «ВОСКРЕСИЛИ» КУПЛЕНИЙ У ЛУЦЬКУ ТРОЛЕЙБУС

Натомість, як запевняють водії "рогатих", польські тролейбуси все ж кращі за старі луцькі ЗіУ.

«Це як з вживаного «ВАЗу» пересісти на вживаний «Мерсерес». Єдина перевага тролейбусів ЗіУ – вони надійні, як трактор. Але менш комфортні та більш жорстокі до пасажирів», - каже Григоренко та зазначає, що через високу вологість та низькі температуру в «Мерседесів» виникають проблеми з електронікою.

Нині кількість машин недостатня для повноцінного перевезення лучан електротранспортом, тому вживані тролейбуси купуватимуть з-за кордону.

«Нині немає альтернатив, адже купити нові тролейбуси можливості немає. Поляки на початку 90-х років теж купували вживані тролейбуси з Німеччини, тому це нормальне явище», - підсумував Григоренко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Ау Показати IP 14 Лютого 2017 10:36
а в яку вартість обійшлись луцькі тролейбуси одеситам?
Микола Показати IP 14 Лютого 2017 11:10
"купували вживані тролейбуси - це нормальне явище», - підсумував Григоренко". Сьогоднішній рівень управлінської діяльності Григоренка - це не нормальне явище. Не вміє керувати комунальним господарством - пиши заяву і виходь. Лучани! подумайте за кого Вас має Григоренко - якщо він планує лучан возити в металобурхті.
Ігор до Микола Показати IP 14 Лютого 2017 12:38
Микола, а Ви самі їздите в тролейбусах?Як на мене, вживані польські без перебільшень кращі за наші нові (з особистого досвіду проїзду, з новин про виявлений покупцями брак і подальшим поверненням, зі слів людей які працюють на автозаводі на складанні).А якщо врахувати, що в Луцьку перевізники постійно шантажують населення підвищенням цін, возячи без дотримання графіку людей на зламках, ця закупівля є ще більш актуальною.
Микола до Ігор Показати IP 14 Лютого 2017 15:09
По-перше в тролейбусах їзджу, по-друге - жахи беруть коли їзджу в польському металобрухту, по-третє нові луцькі тролейбуси поставляють в ту саму Польщу, крім того в Київ, Суми і інші міста. Сходи на завод на екскурсію і побачиш як складають тролейбуси
Не сміши до Микола Показати IP 14 Лютого 2017 15:52
ПРИДБАНІ НОВІ ЛУЦЬКІ ТРОЛЕЙБУСИ У ЧЕРКАСАХ ВЖЕ ВИХОДЯТЬ З ЛАДУ http://www.volynnews.com/news/auto/prydbani-novi-lutski-troleybusy-u-cherkasakh-vzhe-vykhodiat-z-ladu/ "Богдан" оштрафовали в Польше за бракованные троллейбусы http://cfts.org.ua/news/bogdan_oshtrafovali_v_polshe_za_brakovannye_trolleybusy_17026 В Сумах начали выходить из строя новые троллейбусы «Богдан» http://topgorod.com/news/sumy/obschestvo/19080-v-sumakh-nachali-vykhodit-iz-stroya-novye-trollejbusy-bogdan.html
Не сміши до Микола Показати IP 14 Лютого 2017 16:05
Погугли: В Сумах начали выходить из строя новые троллейбусы «Богдан» В Польше наложили штрафные санкции на "Богдан" из-за поломок троллейбусов ПРИДБАНІ НОВІ ЛУЦЬКІ ТРОЛЕЙБУСИ У ЧЕРКАСАХ ВЖЕ ВИХОДЯТЬ З ЛАДУ...........
Лом Показати IP 14 Лютого 2017 11:22
Отож купимо металобрухт. Хто вам жав право купувати брухт для людей. Як мінімум це небезпечно для людей.Ган...ни собі авто купуйте як брухт, а не нове за невідомі гроші пі...си.
Лучанин Показати IP 14 Лютого 2017 11:23
Сам Григоренко визнав що міська рада закупляє тролейбуси за ціною металобрухту!Навіщо купляти металобрухт???Брєд!Навіщо весь польський хлам скуповувати???Те що має бути на свалці-давайте все нам і ми будимо дальше їздити!Це по-нашому-по-українськи!
Крук до Лучанин Показати IP 14 Лютого 2017 11:34
Він сказав "за ціною металобрухту", а не "металобрухт". Різницю бачиш?
Петро до Крук Показати IP 14 Лютого 2017 15:05
Ти наївний чи нерозумний? Ти думаєш поляки будуть продавати собі у збиток? Якщо вони продають за ціною металобрухту - то це металобрухт!
Лучанин Показати IP 14 Лютого 2017 12:18
Шкода що люди такі дурні в нас - як піднімати ціну на проїзд - то ні, а їздити на транспорті який відповідає ціні проїзду, яка встановлена то вже всі хто трішки розуміється - під**аси бо не купують народу мерседеси S класу на маршрутки. Поставте проїзд гривень хоч 10-15, то тоді можна про щось говорити. Подивіться на ціни на транспорт в інших країнах, навіть не європу - турція - проїзд в самому дешевому автобусі від 15 грн, а метро, автобуси які є рейсові від 25грн (3,5 ліри)
Лучанин Показати IP 14 Лютого 2017 12:20
Ви всі коуну читайте статистику а якщо не розумієте то і не пі***іть ху... Це тролейбуси кращі за нові Богдана в десятків разів
Лом до Лучанин Показати IP 14 Лютого 2017 14:52
Ти не правий, на мою думку це приніження гідності, ну якщо вона є. Доречі презервативи ти теж вживані використовуєшь? Хоча є різниця особова справа або громадська. Отак.
Луаз Показати IP 14 Лютого 2017 14:29
Старий мерседес в 100 разів ліпше нового богдана ціною в 6 б\у мерседесів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus