USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Лучани порахують пасажирів у маршрутках

2 Вересня 2014 11:12
Мешканців обласного центру запрошують долучитися до обчислення пасажиропотоку в луцьких маршрутках.

Про це пише громадська діячка, керівник ВОГО «Волинський прес-клуб» Богдана Стельмах у мережі Фейсбук. Єдина вимога до волонтерів – вік від 16 років. Першу таку поїздку планують влаштувати уже цього тижня.

«Шановні друзі - лучани! Формуємо волонтерську групу для обліку пасажиропотоку на різних маршрутах. Перша «вилазка» - в цю п’ятницю і неділю. Потрібно буде відстежити кількість пасажирів на маршруті», - пише вона.


Нагадаємо, з 12 травня цього року в Луцьку подорожчав проїзд в міських маршрутках до 2,5 гривні. Однак, перевізники неодноразово скаржилися на те, що їхні маршрути збиткові, тому просили підвищити вартість проїзду до 3 гривень, адже ціни на пальне значно збільшилися. Мотивували вони це тим, що пасажиропотік в транспорті – незначний. Вони навіть вирішили скоротити кількість маршруток у вихідні та святкові дні, мовляв, тоді їздить менше пасажирів. Та в міській раді такі твердження перевізників не підтримали, оскільки ті не могли достеменно вказати кількість пасажирів, адже квитків водії не видають. Натомість власники маршрутів переконували, що водії чесно відривають кількість проданих квитків наприкінці маршрутів.

Між іншим, перевізники вимагали тарифів і в розмірі 3,5 гривні, однак вони не змогли економічно обґрунтувати таку вартість. Перевізники стверджували, що не бояться протестів пасажирів. Мовляв, звикнуть – куди діватися.

До слова, згаданим рішення виконкому про підвищення тарифів, визначили декілька маршрутів, які мали вартувати 3 гривні, однак вони не витримали конкуренції. Утім перевізники й досі не полишають надії на підвищення тарифів, і скаржаться, що з нинішніми цінами на комплектуючі матеріали та пальне, розвиватися не можуть.

Власне, проблеми з обліком пасажиропотоку немає здебільшого в тролейбусах, адже там працюють кондуктори, які видають квитки. Проте тролейбусами їздить значна кількість пільговиків, яких міська влада свого часу намагалася підрахувати, аби вирахувати необхідну кількість субвенцій з держбюджету для Луцького підприємства електротранспорту. Та поки що законодавчо такий механізм не розроблений.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
прєдатєль Показати IP 2 Вересня 2014 10:50
ППЦ перевізникам - квитків і обліку вони бояться як вогню))))))))))))))))))))))
Вінстон Показати IP 2 Вересня 2014 11:49
І що воно дасть? Ну порахують вони, а далі? Перевізники як кричали за проїзд три грн. так і будуть кричати, бо їм мало і мало.... А якість перевезень залишилася на рівні 15-ти річної давності.
222 до Вінстон Показати IP 10 Листопада 2015 14:48
То їздіть на авто чи таксі там дешевше і якісніше!!!
пасажир Показати IP 2 Вересня 2014 12:00
А як порахують і вийде вартість проїзду в 5 грн. що тоді робити будем?
CoM до пасажир Показати IP 2 Вересня 2014 14:17
не буде такого, як колишній водій маршрутки кажу
лучанка Показати IP 2 Вересня 2014 12:14
Єдиний вихід електронні квитки, щоб водіїї не мали ніякого доступу до виручки.Щоб купувались їздинки,як це робиться в Чехуї. А інакше буде гаплик. Гроші всі йдуть у кишені водіїв, а ніднімати вартість-це абсурд.Нам ніхто не піднімає пенсій і зарплат. Скоро будемо ходити пішки,бо не будемо мати чим платити.І ці підприємці-ворюги вдавляться.
Patrik до лучанка Показати IP 2 Вересня 2014 12:54
Аргумент, який заслуговує на увагу... Дійсно, абсурдна ситуація: перевізники вбачають проблему винятково у заниженій вартості проїзду, а реально ніхто (у тому числі й місцева влада) не аналізує фактичний стан платоспроможності пасажирів... А реалії вказують на те, що, піднявши ціни за проїзд, перевізники ризикують возити вулицями міста луцьке повітря... Щодо проведення заходів з обчислення пасажиропотоку, то скажу відверто: навіть без даного моніторингу всім зрозуміло, що водії маршруток себе не ображають... Чому так відбувається? На мій погляд причина одна - безгосподарність, безпорадність та недбалість представників міської влади.
Компетентна до лучанка Показати IP 2 Вересня 2014 13:07
Вартість і до 2 грн. не дотягне, як порахують.. навіть при нинішніх цінах на пальне...Тому що калькуляція перевезень має ширший спектр.. А головний чинник - це дійсно пасажиропотік. Який жодного разу не прораховувався в дійсності, а брався від балди. Тому РЕСПЕКТ таким акціям! А ще закликаю брати у перевізників квитки.. тоді вони нікуди не дінуться і не занижуватимуть пасажиропотік фактичний
стороння Показати IP 2 Вересня 2014 12:15
Це просто для того, щоб допомогти нашій любій владі купити тролейбуси за 60 мільйонів. Додатковий мільйонний кредит лучанам. Як будем віддавати? Меру на нас чхати, він все одно не місцевий...
Потусторонній Показати IP 2 Вересня 2014 12:39
Чого це мер не місцевий? 30 км. від Луцька. Ще в 1984році на вул.Шопена сидів в міськомі комсомола ,де наш клас "приймали" в комсомол.Ха-ха.
Лех Показати IP 2 Вересня 2014 12:56
Це просто наша жаба. Один заробляє, а інший його давить.
Андрій Показати IP 2 Вересня 2014 13:42
При чому тут жаба? Вони містян не на екскурсію возять! Влада зобовязана забезпечити громадське перевезення, доступні мешканцям!
спочатку Показати IP 2 Вересня 2014 13:46
потрібно полішукам тупо*илим пояснити, що коли вони повертають (у тролейбусі) квиток кондуктору, чи не беруть квиток у водія маршрутки то вони позбавляють нормальних пенсій своїх батьків, та й зарплатні самих себе (бюджетники).. Та це марна справа. У нас в Україні завжди вважалось за доблесть обдурити державу, обійти закон, вкрасти на виробництві. Тож не скоро ще буде порядок на транспорті. (Як і скрізь).
ага Показати IP 2 Вересня 2014 14:19
Дожились!!! Потрібну кількість автобусів,та іншого транспорту загального користування в місті,а також пасажиропотік,вираховували компетентні інститути,з врахуванням кількості населення в місті,та багатьох інших чинників на кожному маршруті. А зараз можуть рахувати всі,кому нічого робити. Дорахуємось!!!
........ Показати IP 2 Вересня 2014 16:52
перевізникі кажуть пасажирів мало??!!! ооооо да! особливо в маршуті 25, 30 близько 08.00-09.00 годині ранку, або 18.00, а вечері у вихідні їх дочекатись взагалі не можливо.... такщо ніякого підвищення проїзду їм! сама особисто бачила коли їм кладеш залізну гривню вона відразу "якимось" чином перекладається собі окремо в гаманець (не одноразово замітила)
ооооо да! Показати IP 2 Вересня 2014 17:03
Самий точний підрахунок, система ББК (баба бабі казала)!!!
Во наглота Показати IP 2 Вересня 2014 17:20
Это сверх наглости. Теневой сверхприбыльный бизнес по наглому позволяет себе еще открывать рот. Надо брать корупционный горсовет за зад, пускай заставят их выдавать всем былеты. И контролеры пускай проверяют сначала не пассажиров, а водителей, как они обилечивают пасажиров. Вот тогда будет видна реальная картина, подымать, или вообще опускать тарифы.
Анонім3 Показати IP 3 Вересня 2014 00:18
і 5 грн не вистачить якщо на одній маршрутці буде заробляти: водій - власник автобуса- банк в якому автобус в кредиті - переможець тендеренду(що здає в оренду маршрут) - тендерний комітет.... думаю і таке буває...)))
Во наглоте Показати IP 3 Вересня 2014 09:57
И чаво же ти,мил человек,не занялся таким"сверхприбильним"бизнесом???Візьми кредит під 35%купи автобус,який коштує 450-500тис.грн.і заробляй,при ціні на пливо 16,5грн.за 1л. А краще підлікуй свою хворобу-"жаба"називається,бо вилікути її неможливо.
ага Показати IP 3 Вересня 2014 10:12
Вже Шиба назароблявся!!!Де ті автобуси,що були вТр.ДЕПО???Де автобуси,які їздили по маршруту№15???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus