USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 42.65 42.95
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку водій маршрутки висадив і залишив на холоді чоловіка з інсультом

15 Грудня 2014 14:00
Коли їхав додому «дев’ятнадцят­кою», йому стало погано, однак дати собі ради не міг і попросити про допомогу теж. Водій же подумав, напевно, що пасажир п’яний, провозив його весь маршрут і, не з’ясувавши подробиць, вирішив висадити чоловіка на кінцевій зупинці.

До редакції «Відомостей» звернулася лучанка Людмила Вікторівна. Вона розповіла неприємну історію, яка сталася з її братом — 58-річним Андрієм Ясинським. Він повертався додому громадським транспортом, і несподівано у маршрутці йому стало зле, як потім з’ясувалося, це був інcульт. Однак замість того, щоб допомогти пасажиру, викликати «швидку», водій безцеремонно висадив малорухомого чоловіка на кінцевій зупинці.

— Того дня (15 листопада) Андрюша не був на роботі, — розповідає жінка, — лишень зранку зайшов, бо якраз давали премії на оздоровлення, отримав близько трьох тисяч. А після обіду вирішив навідатись у лікарню до кардіолога, адже серце у нього хворе. Й ось під вечір телефонує мені дружина Андрія, голос схвильований, каже, о 17 год. дзвонила до нього, спілкувалися, він повідомив, що сів у маршрутку № 19, їде додому, вже недалеко, скоро буде (він мешкає на вул. Гірній). Але коли знову його набрала через півгодини, телефон уже був вимкнутий.

Однак тоді Людмила Вікторівна і не підозрювала, що сталася біда. Подумала, можливо, щось у брата з телефоном. Та наступного дня вранці знову дзвінок від Андрієвої жінки. Вона повідомила, що зателефонували з наркодиспансера, сказали, що Андрій до них потрапив учора ввечері, у нього, напевно, інсульт і потрібно перевозити у другу міську лікарню.

При собі в Андрія Вікторовича не знайшли жодних документів й телефона також. Унаслідок хвороби у чоловіка відняло мову, говорити він міг ледь-ледь розбірливо, так само йому було важко рухатись. Усі зусилля рідні кинули на те, щоб його врятувати, і на першому місці було здоров’я, проте, коли його стан стабілізувався, почали розпитувати, як усе сталося.

Коли їхав додому «дев’ятнадцят­кою», йому стало погано, однак дати собі ради не міг і попросити про допомогу теж. Водій же подумав, напевно, що пасажир п’яний, провозив його весь маршрут і, не з’ясувавши подробиць, вирішив висадити чоловіка на кінцевій зупинці.

Ми зустрілися з Андрієм Вікторовичем, щоб почути від нього, як усе було. Стан його досі лишається важким, і говорити йому трудно. Але з допомогою сестри все-таки дещо розповів, адже події того дня добре пам’ятає. Тоді він хотів сказати, що йому погано, та не міг нічого промовити. Біля шофера був ще хтось, певно, його знайомий. Пан Андрій почув, як водій сказав тому «вивести цього п’яного».

Коли чоловіка виводили з маршрутки, впала кепка і барсетка зосталася на сидінні, він промовив «кепка» й показав рукою. Проте шофер відповів, що нічого там нема. Андрія Вікторовича залишили на вулиці, попри те, що вже був вечір і холодно. Благо, йшов якийсь молодий чоловік і запропонував допомогу. Оскільки поблизу був наркодиспансер, то перехожий відвів пана Андрія саме туди.

Сьогодні й Андрій Ясинський, і його рідні дуже дякують цьому чоловікові. Сподіваються, що він прочитає і пригадає той випадок.

У барсетці ж Андрія Вікторовича, крім грошей, були документи, банківські картки, ключі.

Притягнути до відповідальності водія сьогодні майже не є можливим. Адже, як нам повідомив начальник управління транспорту і зв’язку Луцької міськради Анатолій Миронюк, у цих автобусах немає відеореєстраторів. Однак він пообіцяв, що обов’язково з’ясує, хто того дня у маршрутці № 19 був за кермом. І якщо водій не захоче зізнатися, йому влаштують зустріч із паном Андрієм. До речі, Андрій Вікторович запам’ятав обличчя водія та готовий його впізнати.

Варто зауважити, що минулого року відповідно до рішення Луцької міськради був прийнятий так званий «Етичний кодекс водія таксі та маршрутного таксі» задля підвищення відповідальності водіїв за безпеку та комфорт пасажирських перевезень. Й одним із перших пунктів сказано, що «дотримання безпеки пасажирів є першим та основним обов’язком водія». Другим принципом роботи має бути «повага честі й гідності кожної людини». А в пункті 6.2. цього Кодексу йдеться: «Водій, у разі необхідності, забезпечує надання першої медичної допомоги тому, хто її потребує».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 37
Незнайомка Показати IP 15 Грудня 2014 14:08
коментар було видалено
1234 Показати IP 15 Грудня 2014 14:10
Краще б водії не пускали пияків в маршрутку, тоді таких ситуацй не виникало. Напивсь - чалапай пішки
4321 до 1234 Показати IP 15 Грудня 2014 14:21
від п"яного завжди є запах. водій не пересвідчивчя в тому, що людина дійсно п"яна.
333 Показати IP 15 Грудня 2014 14:14
мАЙЖЕ АНАЛОГІЧНА СИТУАЦІЯ БУЛА З ВОДІЄМ 30 МАРШРУТУ ПРИБЛИЗНО РІК ТОМУ, БЛАГО МОЇЙ МАМІ БУЛО НЕ ТАК ПОГАНО, АЛЕ ВОДІЙ ВИСАДИТИ ХОТІВ І НАВІТЬ ДАВАВ ГРОШІ НА НАСТУПНУ МАРШРУТКУ! ОТАКЕ СПІВЧУТТЯ У НАС УКРАЇНЦІВ!
до 1234 Показати IP 15 Грудня 2014 14:21
тіпа ти не п"єш ніколи????ти шо ваще тупе створіння?особєнно п*крокувати випившому зимою з сахарного на 33-й,від кума з гостини!!!а якшо нема дєнєг на таксі???Думай шо пишеш,1234.
1234 до до 1234 Показати IP 15 Грудня 2014 14:34
ні не п'ю. Пияки - то хворі люди на кшталт тебе. А хворобу тре лікувати, тобі адресу на гуглити?
123 Показати IP 15 Грудня 2014 14:30
Воділа попав...с*ку в АТО....
олена Показати IP 15 Грудня 2014 15:01
люди ми,а чи скотина,просинатись час!де людянисьть наша!!!
Вася Інтелігент до олена Показати IP 10 Серпня 2016 22:49
Підкажіть,будь-ласка,де ж вона,так сумно без неї!По інтонації повідомлення одразу зрозуміло,що ви знаєте більше ніж всі..
от так Показати IP 15 Грудня 2014 15:12
А куди дивилися пасажири,які їхали поруч?Всім по цимбалам,а крайній як завжди шофер!!! Щось ніхто ще не додумався створити "кодекс пасажира"!
БЯКА до от так Показати IP 15 Грудня 2014 16:31
Створилася громадська думка, що п"яний- це кізяк. Не чипай і запаху не буде. Так думають багато людей (про це свідчить і цей випадок), бо самі вживають алкоголь і у такій номінації часто перебувають.
Коза Волинська Показати IP 15 Грудня 2014 15:13
Скоріше б легалізували короткостволи!!!
мп40 до Коза Волинська Показати IP 15 Грудня 2014 15:35
Не дай Бог такій козі "волИну"
Коза Волинська до мп40 Показати IP 10 Серпня 2016 22:53
Не дай бог такому,як ти шансу вирішувати кому і що давати!)
Лена Трикаш Показати IP 15 Грудня 2014 15:19
Так, повинен водій відповідати за таке. Гроші то бере а відповідальності у нього щонемає ? Треба таких гнати нехай в підвалі з щурами працюють а не з людьми. А то таке враження що перевозять не людей а цеглу
новий до Лена Трикаш Показати IP 15 Грудня 2014 22:44
Водій мае кожному пасажиру в дупку заглянути чи не свербить бува ?, якщо пасажир був усалоні цілий рейс то не думаю що в салоні нікого крім водія не було.всі пасажири які це спостерігали винні,а на рахунок барсетки то інша тема то треба розібратись і пальчики повикручувати...водій мае доставити пасажира до пункту призначення а не заглядати до кожного пасажира вмазаний він чи хворий ,для цього потрібні людяні пасажири а не шматалайники яким все по барабану аби його не зачепили.якби люди сказали водію що людині зле чи не викликав би він швидку???А ті що в салоні всі без мобільних???
Юрій Показати IP 15 Грудня 2014 16:04
Який хазяїн,такий і водїй.Шаміс за гривню вдавитвся,гроші для них все,люди ніщо!
4пр до Юрій Показати IP 15 Грудня 2014 16:24
Закрий рота, гой. Шаміс має право
2345 до 4пр Показати IP 15 Грудня 2014 16:37
на що має право? За гривню вдавитися? хай би вже вдавився...
Юрій Показати IP 15 Грудня 2014 16:04
Який хазяїн,такий і водїй.Шаміс за гривню вдавитвся,гроші для них все,люди ніщо!
125 Показати IP 15 Грудня 2014 16:42
Зате Шаміс вміє учити других як треба людей дурити і робити банкрутами , а маючи два маршрути неможе навести порядок в себе. Тільки доказує що всі дурні , а він один розумний транспортник. А всі незнають як правильно вести бізнес на чужих грошах.
Ірина Показати IP 15 Грудня 2014 16:48
Відповідальність на шоферові . Я часто іду по цьому маршруту: водій за кермо не тримається, він постійно рахує гроші і влаштовує перегони з іншими маршрутками . А на людей йому байдуже! Шкода, що гроші засліплюють все!
віра Показати IP 15 Грудня 2014 17:36
Цей випадок мае стати для кожного страшним уроком! Бо інсульт то така хвороба, від якоі не застрахований ніхто! І треба проявляти небайдужість кожному і в будь якій ситуаціі.
Катя Показати IP 15 Грудня 2014 17:37
Це той випадок, де встановити обставини допоміг би звичайний квиток. Чеки в магазині берем і зберігаєм. І з квитками треба так само - вимагати і зберігати. Тоді і власники маршрутів не зможуть з себе бідних-нещасних робити, а то ледь не собі у збиток возять.
Вася Інтелігент до Катя Показати IP 10 Серпня 2016 23:02
Тільки ви,шановна,не врахували той випадок,коли квиток може "залишитись" із барсеткою.
Анонім Показати IP 15 Грудня 2014 20:11
люди добрі, невже ви думаєте, що ви будите завджи молоді та красиві. і ніяка біда з вами не станеться. судити треба цього водія. сором за таких людей. звільнити можна є ще живий свідок. а хлопчині уклін, є ще на землі ЛЮДИ.))Дідусю здоро"Я та довгого ЖИТТЯ.
валя Показати IP 15 Грудня 2014 20:33
що ви хочете люди,вже давно всі байдужі світ котиться вбезодню все на совісті шофера так неможна хоча мене недавно виставили за двері з примального відділення обласної лікарні з мамою в якої цукровий діабет ми приїхали бо самі дуже було погано падав цукор до втрати свідомості доктор сказав що якби нас привезли то інша справа і виставив нас за двері ось такі тепер правила сором таким людям так не повинно бути думайте люди що робите потім прийдеться за все відповідати.
оля Показати IP 15 Грудня 2014 20:46
їхала я у Володимир-Волинський з Луцька 4 грудня, в Затурцях зайшов чоловік і запитав шофера чи можна по посвідченню АТО, водій таке мордате хамло сказав "плати, нема такого в нас, щоб учасники АТО їхали безкоштовно", він декілька раз повторював щоб цей пасажир передав 15 грн за проїзд.. але люди не дали заплатити... як так? цей крутить руля і думає чим би більше грошей заробити неважно хто ти .... а другі їдуть на той схід на ту прокляту війну.. і не знають чи повернуться живими... ця ситуація мені запамятається на все життя....
аяяй Показати IP 15 Грудня 2014 22:42
У водителя должна быть четкая инструкция,как действовать в подобных ситуациях, следовало вызвать скорую,а там бы пусть медики разбирались.
новий Показати IP 15 Грудня 2014 22:59
Наблювали в салоні! Винуватий водій?Насмітили! Винуватий водій ???Порізали сидіння !Винуватий водій?? Пасажири не беруть білети ! Винуватий водій???пасажир запізнюеться! Винуватий водій???У пасажира вкрали гроші!!!Винуватий водій???ПОЧИНАЕМО З СЕБЕ!!! КОЛИ МИ ВСІ БУДЕМО ЛЮДЬМИ ТО ТАКИХ СИТУАЦІЙ НЕ БУДЕ!!! МИ ВСІ В ЦЬОМУ ВИНУВАТІ !!!
не до новий Показати IP 16 Грудня 2014 17:23
Не пасажири не беруть квитки, а водій їх не дає!!! Водій зобов'язаний хоча б зі здачею докласти квиток. Дали гроші - дай касовий чек, в даному випадку квиток. Інакше це можна розуміти навіть як крадіжку. Да вас як квиток спитаєш, то вас цілу дорогу тіпати починає, і вже ПДД і правила перевезень відразу до одного місця стають. Хіба не так?
Вася Інтелігент до новий Показати IP 10 Серпня 2016 23:07
Який молодець!Напиши ще щось,будь-ласка,ти мотивуєш мене своїми "проповедями"!
Кет Показати IP 15 Грудня 2014 23:16
надо научить водителей отличать признаки инсульта, они достаточно видимые даже на начальной стадии, главное вовремя опознать и человека можно спасти. Хорошо хоть не летальный исход.
Вася Інтелігент до Кет Показати IP 10 Серпня 2016 23:09
Спасибо.Было очень интерестно послушать ваши предложения на этот счет.
ввп Показати IP 16 Грудня 2014 10:41
треба брати на роботу адекватних водіїв, бо ця робота за відсутності кондуктора передбачає ще й спілкування з людьми, вічливе, а не огризання до них, в 12 їздить такий веселий мужчина приємний, говіркий, завжди підкаже людині де вийти, натомість інший при мені висадив якихось приїзджих на зупинку пізніше хоча вони 2 рази, пояснили де хочуть вийти( ну він їх тупо ігнорував) отаке бидло пузате, може ви себе впізнаєте
Антижлоб Показати IP 16 Грудня 2014 12:54
Сумний приклад типового жлобства ! Пасажири нічого не бачать,промовчать.А бидло водій цим користується.Закурити за кермом,розмовляти по мобільному під час руху,рушати не впевнившись в безпеці пасажирів.А на зауваження реагують ніби їх окропом ошпарили.Хамство,байдужість до людей,низький професіоналізм,безкультурність на жаль зустрічається дуже часто.
так-так Показати IP 7 Лютого 2015 15:39
І ви хочете щоб в цій країні не було війни???Почніть кожний з СЕБЕ розумники!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus