USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

За 5 років всі обласні центри з’єднають якісними дорогами, – Гройсман

19 Квітня 2018 11:25
На ремонти та будівництво доріг цьогоріч з держбюджету виділять 47 мільярдів: усі обласні центри планують сполучити якісними автошляхами.

Про це йшлося під час зустрічі Прем’єр-міністра з представниками регіональних ЗМІ 19 квітня у Києві.

Прем’єр-міністр визнав, що 90 % доріг в країні перебувають у жахливому стані через відсутність системних ремонтів десятиріччями. Він відзначив, що ямкові ремонти насправді ремонтами назвати не можна, адже пломбування ям забезпечує лише мінімальний термін експлуатації дороги.

Протягом двох років роботи уряду, з його слів, в країні побудувати три тисячі кілометрів доріг, планують побудувати дорогу Львів-Тернопіль-Хмельницький-Вінниця-Умань-Одеса-Миклаїв-Херсон. Програма уряду передбачає виділення 300 мільярдів гривень протягом п’яти років. Зокрема, цього року виділяють 47 мільярдів з держбюджету.
Програма, з слів Гройсмана, передбачає будівництво конкретних доріг та збігається з фінансовими можливостями уряду. Протягом п’яти років усі обласні центри повинні об’єднати нормальними дорогами. Вперше 11 мільярдів виділяють на місцеві дороги, які раніше не ремонтували. Таким чином, фінансування збільшиться в 3-4 рази.

Щодо якості виконання робіт, то Володимир Гройсман зазначив, що важливо, аби відповідальною була влада на місцях.

«Я не можу одночасно бути в різних куточках України і дивитися, чи хтось кине лопату гарячого асфальту в яму з водою. За такі роботи ми не будемо платити, ми будемо платити лише за якість. Мої вимоги до місцевої влади – відповідати за якість виконання робіт і змінити ситуацію», - зауважив Прем’єр-міністр.

Зазначимо, що минулоріч Володимир Гройсман на Волині інспектував якість відремонтованої траси Луцьк – Львів. Тоді йому звітували про те, що ямковість в області ліквідували. У відповідь він запропонував дорожникам пройти тест на поліграфі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
скептик Показати IP 19 Квітня 2018 11:47
"Минулоріч Володимир Гройсман на Волині інспектував якість відремонтованої траси Луцьк – Львів. Тоді йому звітували про те, що ямковість в області ліквідували. У відповідь він запропонував дорожникам пройти тест на поліграфі". БОЮСЬ, ЩО ПОЛІГРАФ НЕ ВИТРИМАЄ, ПОЧЕРВОНІЄ І ЗГОРИТЬ ВІД БРЕХНІ ВУЛЄНСЬКИХ ДОРОЖНИКІВ
Автомобіліст Показати IP 19 Квітня 2018 18:51
Потрібно встановлювати на всіх дорогах пости для зважування вантажівок, ато наші, вибачте д****ой//-бізнесмени, які грузять на свої причепи буряки в 2-3 рази більше норми роздовбуть ті дороги за 1 рік.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus