USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

«За доступне розмитнення авто»: у Волиньраді підтримали звернення

26 Травня 2017 13:33
Депутати Волинської облради підтримали звернення щодо законопроектів, втілення яких дозволить українцям дешевше розмитнювати автомобілі без обмежень в стандарті Євро-5 та Євро-6.

Про це йшлося під час позачергової 14-ї сесії Волинської облради.

Як зазначив голова Волинської облради Ігор Палиця, підтримка законопроектів 5561 та 5562 дозволить вирішити питання створення черги на кордоні. Адже нині водії змушені витрачати час і гроші, аби перетинати кордон кожні 5 або 10 днів, цим самим створюючи незручності і собі, і іншим.
Вищезгадані проекти законів передбачають відтермінування стандарту Євро-6, бо в Україні ще багато авто не дотягують до стандарту Євро 5.

Законопроект №5562 пропонує своєрідну одноразову «амністію» до всіх завезених в Україну авто з іноземною реєстрацією. Це означає, що їм можуть дозволити розмитнення за пільговою ставкою податків, незалежно від року випуску. Йдеться про ПДВ та мито, що становитиме до 40% від вартості авто, а при нинішніх правилах розмитнення вартує до 300%. Але тут, скоріш за все, встановлять певний запобіжник, аби не допустити спекуляцій, наприклад, що авто до цього вже має перебувати на території України півроку.

Зазначимо, що вчора, 25 травня, близько двох десятків автомобілів на іноземній реєстрації проїхали Луцьком у складі колони, вимагаючи адекватної та доступної вартості розмитнення автомобілів, привезених з-за кордону. Причиною цьому стала пропозиція депутатів Верховної Ради ввести плату за користування авто на іноземній реєстрації в Україні, яка буде становити 2 євро на день.

«НЕ БУДЕ ТАКОГО»: ПОРОШЕНКО У ЛУЦЬКУ ПРИГРОЗИВ АВТО «НА ЛИТОВЦЯХ»

Проте, як розповідає представник ініціативної групи «ЄвроВолинь», яка об’єднує власників авто на іноземній реєстрації, Радим Романюк, це далеко не єдина загроза, яку несе законопроект. Без уваги громадськості залишився той факт, що додаткову щоразову плату за оформлення в розмірі 10 доларів мають сплачувати, щоразу перетинаючи кордон, вантажівки; також нараховуватиметься плата в розмірі 4 центів (близько 1 гривні) за кожен кілометр пробігу по Україні. Додаткові побори стягуватимуть і з рейсових автобусів, які рухаються міжнародними маршрутами.

«Це призведе до подорожчання квитків, дуже подорожчає вартість доставки товарів з-за кордону, її вартість включатимуть в кінцеву ціну, за яку українці купуватимуть той чи інший продукт. Цей законопроект стосується не лише авто на іноземній реєстрації, але й кожного українця, адже ціни зростуть для всіх. Тому по Україні організували такі автопробіги, аби привернути увагу до проблеми. В Києві наші колеги на деякий час заблокували вулицю Грушевського», - каже активіст.

Голова ГО «Автомайдан Волині» Сергій Поха каже, що водії, першою чергою, вимагають не легалізації автомобілів на польських чи литовських номерах, а, першою чергою, доступної для українців вартості розмитнення автомобілів. Адже Україна, будучи найбіднішою державою Європи, встановлює найвищі тарифи.

У рамках пробігу Луцьком водії заїхали на парковку, поблизу будівлі Волинської облради. Там їх помітив голова Волинської облради Ігор Палиця, який поспілкувався з присутніми.

В результаті вирішили написати проект звернення до Верховної Ради, Кабміну та Президента України з вимогою скасувати обмеження по екологічному стандарту та дозволити українцям розмитнювати авто за адекватні кошти та їздити законно, з українською реєстрацією. Цей проект звернення і озвучили під час сьогоднішньої сесії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
ух Показати IP 26 Травня 2017 14:03
Хочу світло дешеве!!!!!!!!!!!!!!!!! ДАВАЙ!!!!!!!!!!!!!!!! Йдем дорогу перекривати!!!!!!!!!!
Женік до ух Показати IP 26 Травня 2017 15:12
Валєр, то ти?
Проходив поруч... Показати IP 26 Травня 2017 14:57
І долар по 8!!!! Ні!!! Долар по 4!!!!!! І бензин по 2 гривні!!!
Ввв Показати IP 26 Травня 2017 15:26
То поверніть тим хто раніше розмитнив...слабо....? І ті що їздять на авто поля-лябусах...повий...буйтесь так на дорогах польші та прибалтики...як на Україні...слабо...? Це також питання до поліції...
Місцевий депутат Показати IP 26 Травня 2017 15:49
А хто така обласна рада,щоби вирішувати такі питання-ніхто!У нас вже що-федеративна країна,чи дехто дуже вже хоче бути таким.
ввв до Місцевий депутат Показати IP 26 Травня 2017 15:58
вже готуємся до виборів... догоджаємо всім...тобто лізем в д...
Спостерігач Показати IP 26 Травня 2017 15:50
А чому пільги тількі для власників цих авто? Краще скасувати ПДВ на імпорт газу та нафти. Це стосується всіх громадян. Відразу дешевше стануть перевезення і комуналка.
777 Показати IP 26 Травня 2017 16:57
Те, що облрада - це міні-копія верховної - відомо давно. Рухи, крики, перебіжчики - діяльність бурна - толку нуль. Шмак на них, відсіються на виборах. Але те, що Ігор Петрович пішов на поводу у аферистів - трохи лякає.Давайте будемо вважати, що чоловік просто втомився і через це допустив помилку. Власники "бляхохламу" підштовхують очільників області і ВР до створення преценденту тотального порушення закону. В ПДР чітко прописана процедура обліку та реєстрації ТЗ. З боку "поляків" маємо порушення кількох статей ПДР. Тобто, якщо певні моменти ПДР необов"язкові до виконання, - то і решту пунктів також можна не виконувати. А ліпше - просто ВІДМІНИТИ ПДР за непотрібністю. Далі - якщо сьогодні обл та верховна ради дозволяють громадянам "класти" на ПДР, то завтра громадяни "покладуть" на розмитнення інших груп товарів, "покладуть" на соц.внесок і оплату ком.послуг. ДЕПУТАТИ! Оцінюйте ситуацію з точки зору законодавства, а не дешевого піару. Ви думаєте "поляки" за вас проголосують на виборах? Помиляєтесь - проголосують за того, хто був активнішим перед виборами. В разі "узаконення" "блях" нормальні автомобілісти вправі вимагати повернення коштів, заплачених в казну. А, по-друге, стикнетеся з масовими пошкодженнями "бляхатих" машин - від подряпин до пожеж. Тому - ЯКЩО НЕ ЗНАЄШ, ЯК ПОСТУПИТИ - ПОСТУПАЙ ЗА ЗАКОНОМ
88 Показати IP 27 Травня 2017 08:55
Ось такі в нас люди,брат брата задушити готовий,аби йому не жилося краще за нього.Гнилий ви народ.
Igor Показати IP 21 Листопада 2017 11:02
19.11.2017 року відбулись збори Чернівецької, Закарпатської, Львівської та Хмельницької областей. На зборах обговорювались питання розмитнення автомобілів. Було вирішено провести мирну акцію на митниці Порубне в Чернівецькій області о 10.00годині 25.11.2017р. Всі свідомі та небайдужі громадяни які хочуть змін у своїй країні запрошуються. Репост теж вітається. Підтримай мирну акцію своєю присутністю. Вся вільна Українська громада зустрічається 25.11.2017 року в Чернівецькій області на митниці Парубне. Бери друзів та приїзджай. Хороша атмосфера і гарний настрій гарантований.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus