USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Зареєструвати авто в Луцьку дешевше через «ділків»

9 Січня 2014 16:27
Реєстрація машин у відділенні реєстраційної екзаменаційної роботи (ВРЕР) ДАІ Луцька відбувається непрозоро, стверджують лучани. А підприємливі «ділки» за меншу плату пропонують «допомогу», пише «Віче-інформ».

До редакції звернувся читач, який розповів як реєстрував автомобіль у Луцьку.

«Коли ти лишень підходиш до відділу реєстрації автотранспорту, там відразу знаходиться купа помічників, які хочуть тобі в усьому допомогти. Пропонують за 500-600 гривень придбати довідку-рахунок, можуть порівняно за невеликі гроші оформити весь пакет документів», - стверджує читач.

Послуги пропонують як в розташованих поруч кіосках, так і в припаркованих автівках біля ВРЕР на вулицях Підгаєцька та Рівненська.

Якщо ж самотужки йти оформляти реєстрацію, то півдня треба простояти у чергах, каже лучанин. Спочатку щоб Інтерпол перевірив, чи машина не вкрадена, а потім щоб начальник підписав довідку. На подання документів також черга, згодом треба чекати в черзі, щоб написати заяву. І ніхто з відвідувачів не знає достеменно скільки коштують насправді ті чи інші послуги ВРЕР. Немає жодних інформаційних стендів про розцінки. Також, зі слів читача, при ньому трапився випадок коли людині сказали заплатити за послуги певну суму.

«До прикладу, жінка, яка друкувала мою заяву, гукнула якогось Анатолія, свого колегу. Питає у нього, скільки брати грошей за заяву, відповідь мене ошелешила: «Ну, напиши 523 гривні». Довелося йти у касу й платити, а в касі з тебе ще беруть додаткові 20 гривень за стоянку мого авто», - каже читач.

Чоловік розповів, що став свідком неприємної події: одному з клієнтів ВРЕР зробили помилку в документі й попросили відмовитися від уже сплачених ста гривень, щоб мовляв, не було тривалої тяганини, бо гроші вже сплачені через касу і повернути їх практично неможливо.

«Коли вже дійшов до безпосередньої процедури оформлення, то за довідку мені доведеться викласти 1100 гривень, коли за такий же документ мені на вулиці запропонували заплатити 500. І це без черг і додаткових послуг. Крім того, чека в касі я так і не отримав. Мовляв, ці гроші розбиваються на три платежі, тож одного чека вибивати не можуть, а три - не захотіли», - розповідає лучанин.

Машину чоловікову зареєстрували, але звіту про те, на що пішли його гроші, він не отримав і до сьогодні, пише газета.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Коля Показати IP 9 Січня 2014 17:05
Коли вже то здирництво закінчиться?!! Треба щось робити! Скрізь рішайли..
Андрій Показати IP 9 Січня 2014 17:21
А хто зацікавлений щось вирішувати? "Рішала" бере в тебе гроші і ділиться зі всіма на місці, і як завжди "рішалами" одночасно виступають і працівники ВРЕР від дівчини, яка друкує заяву до начальника. А звичайні люди для них нецікаві, так як з них не має ніякого зиску (заробітку), от і стоять по 3-4 години, щоб надрукувати заяву. Це як закордонний паспорт отримати: офіційно 170 грн., а фактично 600. Тільки там хоч прямо в очі кажуть скільки, а тут створюють всі умови, щоб ти пішов до "рішали" (база висне, техпаспортів не має, і т.п.), а вже "рішала" поділиться з ким треба: і всі "щасливі", крім нас простих людей. Чи може хтось вірить, що в ВРЕР сидять за одну зарплату?
Ось Показати IP 9 Січня 2014 17:33
А ) Америку відкрили, це було є і буде. При любій владі. Рішала це герой нашого часу, йому талони на алкоголь видавати треба (за шкідливість). ))))
да до Ось Показати IP 9 Січня 2014 18:31
хай будуть.все в СІМЮ.ТАМ ліцензії на всі такі справи видають..через мєсних держслужбовців.ти правий так всюди де савєтскій саюз залишився..при любій владі савєт є савєт.
віте до Ось Показати IP 9 Січня 2014 18:32
житнівка добра?
Дмитро Показати IP 9 Січня 2014 19:39
Мені одного разу, зранку зняли з обліку автомобіль. (Пробивали по базі). Почали оформляти на мене - сказали що авто під арештом. Я запитую - як тоді ви зняли авто з обліку якщо воно під арештом? - Дивляться на мене. Я запитую: яким числом накладений арешт? - Відповідь мене вбила: СЬОГОДНІШНІМ)))))))
1 Показати IP 9 Січня 2014 20:20
Аот в Словачині поставити авто на облік коштує 12 євро.
мирек Показати IP 9 Січня 2014 20:54
а викрадений в мене автомобіль ваз 2108 якій до того ж стояв під арештом мреовці зняли з обліку та продали.якщо терещука це зацікавить то заява вже скоро як рік зареестрована на грибоедова.раз позвонив якісь чувак ніби слідак петренко попросив справку з дуркі принести і все
Олег Показати IP 9 Січня 2014 21:02
А що робить СБУ і відділ внутрішньої безпеки МВС???????? Терещук відповідайте!!!!!!!! Для чого їм зарплата, щоб хабарі і відкати брали?????? 150 мільйонів гривень з держбюджету на УМВС у Волинській області в рік витрачається, а вони ще й кров пють - людожери!!!!
Сергій Осійчук Показати IP 9 Січня 2014 22:02
Це питання до головного регіонала в області Клімчука. п. Клімчук в хорошого господарника - такі люди давно вже, як мінімум, були б позбавлені права років зо три працювати на держ.службі. керівника МРЕО гнати в шию. а СБУ - таке враження, хлопчики на побігеньках, бігати за дітьми на майдані.
Маємо що маємо до Сергій Осійчук Показати IP 10 Січня 2014 09:15
Керівники мрео міняються раз в рік(можете перевірити). Хабарництво процвітало і за інших губерпнаторів (до речі у більших маштабах бо реєструвалося більше машин). Питання у ситемі яка є в головах більшості українців. Ми будемо мітингувати, міняти владу, але по закону жити мало хто хоче. Більшість випксників вузів хоча б раз давали хабар за екзамен і вважають це нормою.
Сергій Осійчук до Маємо що маємо Показати IP 10 Січня 2014 12:19
міняти мало, треба притягати до відповідальності і позбавляти права займати посади протягом наступних 3 років. і звичайно міняти саму систему реєстрації, де участь і вплив людини мінімальний. сам стикався з подібною ситуацією в мрео. мав більше часу, тому прийшлось трохи в наглу з працівниками мрео спілкуватись помагає, особливо коли починаєш цитувати законодавство.
мурка Показати IP 9 Січня 2014 23:05
А ну кто тут проти СБУ...а ну руки геть от МВС..они заняты страшным делом.Ух как страшным и вам не понять серым мышам чем они там занимаются.Рабам работать а СбУ..сбушить...а МВС-мвесить.А то что дорого ну и едь в свою Словакию Украина страна для богатых.И мы все богатые...все поголовно..и нет у нас бедных..они умерли еще до 2000.года.Так что не трожь органы....они у нас вот такие вот.Скажут сделают а не скажут не сделают.Ура СБУ И МВС....урааааа.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus