USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцьк вперше прийняв міжнародний турнір з футболу «Kroshucup – 2019»

4 Червня 2019 12:45
У Луцьку вперше за історію міста відбувся Міжнародний турнір з футболу «KROSHUCUP – 2019» (U-13) серед дітей 2006 року народження, в якому взяли участь вісім команд. Особливою гордістю для міста є впевнена перемога господарів – команди КЗ «ДЮСШ № 2 Луцької міської ради».

Про те, як відбувалися змагання, та чому до Луцька не захотіли їхати спортсмени з Білорусі, Норвегії та Фінляндії, Інформаційному агентству Волинські Новини розповів директор ДЮСШ № 2 міста Луцька Валерій Панчук.

Так, у Першому Міжнародному турнірі з футболу «KROSHUCUP – 2019» (U-13) серед дітей 2006 року народження, що проходив у період із 31 травня по 2 червня, взяли участь 8 команд. Серед гостей змагань були учасники не лише із Луцька, а й з інших міст України, таких як Київ, Мукачево, Винники, а також із Латвії та Польщі.

Зокрема, за перемогу у міжнародному турнірі змагалися:

1.«ДЮСШ № 2 Луцької міської ради»;

2. «Локомотив» (м. Київ);

3. «Сконто» (м. Рига, Латвія);

4. СК «Каліш» (Польща);

5. ДЮФК «Волинь» ( м. Луцьк);

6. «Мункач» (м. Мукачево);

7. «Рух» (м. Винники);

8. ДЮФЛ «Волинь – 07».

Зі слів, Валерія Панчука, підготовка та організація змагань потребувала скоординованості зусиль від депутатського корпусу Луцької міської ради, управління освіти та адміністрації ДЮСШ № 2.

Головними спонсорами турніру виступили Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», україно-німецький завод «Кромберг енд Шуберт Україна ЛУ» і ПП «Електросервіс». Активно сприяли проведенню змагань депутати Луцької міської ради Борис Смаль та Микола Дендіберін.

«З перших днів підготовки до турніру нам допомагав радник луцького міського голови Ігор Поліщук, начальниця управління освіти міської ради Зіновія Лещенко, депутати Борис Смаль та Микола Дендіберін – найбільші помічники для нашої спортивної школи. Усі ці люди активно дбають не лише за розвиток футболу в місті, а роблять усе для того, аби наша молодь займалась спортом. Зокрема, із метою належного проведення змагань з бюджету міста додатково виділили 50 тисяч гривень на призовий фонд змагань – кубки, медалі, спортивний інвентар. Окрім того, всі команди-учасники отримали призи від Фонду Ігоря Палиці «Тільки Разом»: м’ячі, величезний годинник, блокноти, ручки та інше. А ось поселення, харчування та забезпечення транспортом учасників взяли на себе меценати із «Кромберг енд Шуберт» – без їхньої допомоги до нас би не приїхали команди з інших міст України та з-закордону», – розповідає директор ДЮСШ № 2.
Він зазначив, що для проведення ігор були залучені футбольні поля ДЮСШ № 2, Комунального закладу «Луцький ліцей Луцької міської ради Волинської області» на вулиці Дубнівській, а також у селі Боратин, що дозволило максимально ефективно виконати програму турніру.

Після трьох днів змагань упевнену перемогу отримали їх господарі – команда КЗ «ДЮСШ № 2 Луцької міської ради» під керівництвом тренерів-викладачів Мельника М.П. та Мельничука П.М.
Команди-призери нагородили медалями та кубками. Зокрема, відзначили футболістів у номінаціях: «Кращий захисник» – Марк Шевчик (ДЮСШ № 2), «Кращий воротар» – Микита Коваленко («Локомотив»), «Кращий нападник» – Олег Демчук («Волинь»), «Кращий гравець» – Міхал Блащицький («Каліш»), яким вручили фірмові статуетки.

Окрім цього, директор ДЮСШ № 2 Валерій Панчук розповів, що найголовнішим для луцького футболу є те, що до нас не побоялися приїхати юні спортсмени із латвійської столиці Риги:

«До нас вперше приїхала команда «Сконто» із Риги, хоча ми вже втретє їздимо до них на змагання. У лютому 2019-го року, коли наші футболісти змагались у Ризі раз, я запропонував команді «Сконто» приїхати до Луцька на міжнародний турнір з футболу. На це генеральний директор команди Лайзан Раймонд відповів, мовляв, приїде із задоволенням, проте сумнівається, що в українському місті Луцьку вдасться організувати змагання такого високого рівня. Тоді я сказав, що хочу провести такий же міжнародний турнір, як і у Латвії, проте на початку літа, оскільки у Луцьку відсутні закриті стадіони належного рівня, аби мати змогу проводити змагання взимку. І ось, лише коли турнір у Луцьку успішно завершився, Лайзан Раймонд чесно мені зізнався, що до останнього не вірив, що Луцьк «витягне» такі змагання. Але ми це зробили!», – тішиться Валерій Панчук.

Окрім цього, він розповів, що відтепер міжнародний турнір з футболу «KROSHUCUP – 2019» стане традиційним для обласного центру Волині. Тим більше – таку ініціативу підтримали у Луцькій міській раді.

«Окрім гостей із Польщі та Латвії, до нас повинні були приїхати й білоруси, але в останній момент вони відмовились від участі. Передзвонили, й розповіли, що Олександр Лукашенко видав наказ білоруським спортсменам їхати на міжнародні змагання лише автобусами, виготовленими в Білорусі. Ось вони й не знайшли таких автобусів – все розібрали, тому й змушені були відмовитись. Також очікували на приїзд фінів та норвежців, однак вони «злякалися» війни в Україні, тому делегували на розвідку латвійську команду «Сконто», мовляв, їдьте і подивіться, чи над Луцьком не літають кулі. Але ж живуть у нас люди. Попри війну, спортивне життя триває», – резюмував Валерій Панчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
натка Показати IP 4 Червня 2019 12:53
ну да дипутата виграли хлопчики
Батько Показати IP 4 Червня 2019 13:34
Нарештi у луцьку хтось спромiгся зробити свято футболу для дiтей
ВІТЯ Показати IP 4 Червня 2019 18:31
молодці крамберг і міська рада, яка дбає за наших діток
Макс Показати IP 27 Липня 2019 22:42
Друзі, підкажіть будь ласка ще турніри для дітей 2007-2009 року народження.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus