USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

30 жовтня: події, факти, дні народження

30 Жовтня 2016 00:00
30 жовтня народилася волинська співачка Ольга Папінко (на фото).

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинницю і бажає творчого натхнення, успіху та щоденних перемог.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Торік ми розповідали про унікальну авіційну пам'ятку - надзвуковий винищувач-бомбардувальник Су-7БМ, який знаходиться у луцькому музеї.

У 2014 році стало відомо, що на Волині кабінети довіри для людей ВІЛ-інфікованих створили в кожній районній лікарні. Зі слів медиків, це допоможе виявляти хвороби на ранній стадії, відтак, сприятиме ефективнішому лікуванню.

2013 року у цей день редакція розповідала, що вчений Острозької академії дослідив волинський родовід Достоєвського. Рід класика світової літератури Федора Достоєвського, який походить з Волині, відіграв важливу роль у становленні української релігійної традиції.

У 2012 році українські марки потрапили у шістку кращих. Так, українське державне підприємство поштового зв'язку «Укрпошта» увійшло у десятку призерів одного з найпрестижніших міжнародних філателістичних конкурсів. Український поштовий блок «Маяки України» посів шосте місце у Міжнародному філателістичному конкурсі на найкращу марку.

А в 2010 році видання писало, що астрономи знайшли планети, придатні для життя. Вчені виявили, що за межами Сонячної системи є безліч планет, подібних до Землі, тобто потенційно придатних для існування живих організмів.

Народилися:

30 жовтня народилися другий президент США Джон Адамс, французький скульптор Антуан Бурдель, французький художник-пейзажист Альфред Сіслей, французький поет і філософ Поль Валері, українська актриса Зінаїда Дегтярова, американський авіаконструктор Вільям Боїнг, український кінооператор Володимир Давидов, український скульптор і графік Григорій Крук, українська гімнастка Поліна Астахова, український поет, драматург та перекладач Олег Лишега, аргентинський футболіст Дієго Марадона, український веслувальник, призер Олімпійських ігор Леонід Шапошніков, українська тележурналістка Тетяна Даниленко.

Сталося:

1653 — до гетьманської столиці Чигирина під залпи з гармат внесли труну з покійним Тимошем Хмельниченком.

1848 — У Львові розпочався «Собор руських учених».

1888 — Лауд Джон запатентував кулькову ручку.

1918 — Капітуляція Османської Імперії в Першій світовій війні.

1941 — розпочалась блокада Севастополя із суші під час Другої світової війни. Після 250 днів оборони в липні 1942 року Севастополь капітулював.

1943 — Під час Московської конференції підписано угоду про створення ООН.

1961 — СРСР здійснив найпотужніший в історії вибух водневої бомби.

1987 — У Києві дебютував український рок-гурт «Воплі Відоплясова» («ВВ»).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus