USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Апеляція для голови Луцької МСЕК: 5 років позбавлення волі

29 Квітня 2015 21:30
Голову Луцької міської медико-соціальної експертної комісії, яка разом із двома членами цієї комісії вимагала й одержувала неправомірну вигоду від лучан за підтвердження групи інвалідності, апеляційний суд засудив до 5 років позбавлення волі. Про це інформує прес-служба прокуратури області.

Нагадаємо, затримали цих медиків у квітні 2014 року «на гарячому» під час одержання хабара від лучанина, з якого вони вимагали 3 тисячі гривень, аби підтвердити йому 3 групу інвалідності.

Досудовим розслідуванням встановили 25 епізодів злочинної діяльності лікарів.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що прокуратура області встановила непоодинокі випадки вимагання та одержання грошей за підтвердження групи інвалідності.

Вироком Луцького міськрайонного суду усіх трьох медиків визнали винними у вчиненні корупційного правопорушення.

Голові Луцької міської медико-соціальної експертної комісії призначили покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна та позбавленням права 3 роки обіймати посади в закладах охорони здоров'я, а обом лікарям - у виді 4 років позбавлення волі зі встановленням 2-річного іспитового строку та з позбавленням права 3 роки обіймати посади в закладах охорони здоров'я.

Лікарі - члени МСЕК - погодилися з вироком суду, голова ж комісії оскаржила його в апеляційному порядку.

Апеляційний суд Волинської області, приставши на доводи прокурорів, залишив вирок Луцького міськрайонного суду щодо неї в силі.

Зауважимо, що двох лікарів з посад уже звільнили, голову ж міської медико-соціальної експертної комісії поки лиш відсторонили від займаної посади.

Також ІА Волинські Новини писало про те, що у Луцькому міськрайонному суді Волинської області розглядали справу щодо хабарництва в медустанові.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
103 Показати IP 30 Квітня 2015 08:19
Нарешті!!! Невже хабарникам потрібно БОЯТИСЯ?! Невже почалася справжня боротьба з хабарництвом? Головне, щоб люди САМІ не давали хабарів, а тих, хто вимагає - ЗАКЛАДАЛИ. Це ЄДИНИЙ шлях - тільки НАРОД може щось ЗМІНИТИ.
Вчитель Показати IP 30 Квітня 2015 09:43
А чому прізвища хабарників не вказані?
Корінний лучанин до Вчитель Показати IP 1 Травня 2015 09:59
РЕПЛІКА: ТАК У НАС ЖЕ ЖИТТЯ ПО НОВОМУ ЗІ ЗБЕРЕЖЕННЯМ СТАРОГО ! Звичайно, я погоджуюсь із вами що призвіща ТРЕБА ВКАЗУВАТИ ОБОВЯЗКОВО !
Яна Показати IP 1 Травня 2015 14:53
Такого неподобства як у Луцькому МСЕК я ще не бачила! Дитина 6 років на інсуліні,3 укола в день,а їм це не показник до інвалідності! Послали на підтвердження діагнозу аж у Вінницю (бо напевно хабар не дали вчасно).Просили, перепрохували,щоб швидше паперова волокіта пройшла,бо хлопець мав поступати в університет..а у відпоповідь я почула сміх..із за цього ми не поступили і пропустили рік.. просто немає слів.
Михайло Васильович Показати IP 12 Травня 2015 18:52
Шановні люди,ми в якійсь мірі - самі винуваті в тому, що процвітає таке хабарництво серед лікарів МСЕК ,лікарень,пологових будинків і т.д. Не мовчіть про такі ганебні вчинки,повідомляйте в засоби масової інформації,прокуратуру,міліцію. Не бійтеся відстоювати свої права ,честь і достоїнство. Вони на вас не дивляться як ви живете,як вам дається заробити копійчину ,щоб прожити. Такі особи ,які знаходяться на державній роботі і займаються здирництвом ,повинні негайно бути відомі громаді !!!
Ольга Показати IP 17 Червня 2015 16:00
То ще мало їм дали за те що вони там творили! Ми з чоловіком маємо І групу довічно, то вони не хотіли правдиво оформити програми реабілітації, мовляв, навіщо держава має витрачати зайві кошти на ващу реабілітацію? Та ще й придурків знас робили.А от за хабарі, вони писали що-завгодно і кому-завгодно. НАекономили державних коштів собі на строк? Я за них дуже рада!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus