USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Авангард» луцька мерія забрала собі і хоче віддати в довгострокову оренду

20 Січня 2011 17:31
Рішенням Луцької міськради Парк імені 900-річчя Луцька буде передано на баланс КП «Зелене господарство», а стадіон «Авангард» - на баланс виконавчого комітету Луцької міськради.
Про це стало відомо 20 січня під час засідання комітету.
Згідно з рішенням нежитлові приміщення і споруди комунального підприємства «Луцький стадіон «Авангард» передані на баланс виконавчого комітету Луцької міської влади.
А територію парку 900-річчя в районі мікрорайону Балка, що належало підприємству «Центр дозвілля та відпочинку ім. 900-річчя м. Луцька» - на баланс КП «Зелене господарство».
«Треба парки привести в порядок, аби в них було приємно погуляти, відпочити. Територію парку пропоную передати «Зеленому господарству» і зобов’язати їх, аби вони внесли пропозиції щодо функціонування парку, його концепції», - прокоментував луцький міський голова Микола Романюк.
Він зазначив, що від бізнесу надходять пропозиції щодо території парку. Наприклад, зробити там тенісний корт, або поставити каруселі.
«Є бізнесмени, які кажуть, що ми готові поставити атракціони в парку. Але я їм кажу: за те ви поставите в парку лавочки, приведете в порядок і будете чистити. Немає питань. Це не буде приймати одноособово, а вирішуватиметься на виконкомі», - каже Романюк.
Щодо рішення про передачу майна «Авангарду» міський голова вказав, що його бачення подальшої діяльності стадіону полягає в тому, аби здати об’єкт в довгострокову оренду на 49 років.

При цьому, міськвиконком повинен затвердити правила та умови цього договору.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
масяня Показати IP 20 Січня 2011 18:12
Столяр від цього рішення в захваті не буде.Він скільки грошенят в суди вбахав щоб забрати у громади стадіон,-а тут "ВСЕ ПРОПАЛО". Вася за ті гроші можна було вже другий стадіон побудувати.
Своя Показати IP 20 Січня 2011 18:54
отак все що вигідно і прибутково буде приветбанковське а все остальне на розпродажу кому нібуть на розкрадання
Slammer Показати IP 21 Січня 2011 08:42
а як матч волинь-динамо чи волинь-шахтар то главне прилітають всі...піадори, тре гнати всіх в спину...
журналіст Показати IP 21 Січня 2011 17:02
Щойно повернувся з прогулянки з маленькою внучкою з парку ім. 900 років Луцька і прочитав цю новину. Трохи сумно від того, що держава зовсім перестає бути соціальною і віддає усе, що можна і не можна, в приватні руки. Приватник забере парк, зробить високу огорожу, як в політичній мордовській вязниці, поставить ресторанчик чи купу генделиків, збудує корт, пару волейбольних майданчиків, почистить річку, зробить ідеальну чистоту і встановить платний вхід 100 гривень. Досвід у цьому має Львів. В "Бухті Вікінгів", що в 15 км від міста, на 20 гектарах приватної зони відпочинку є все, щоб душа "розгорнулась": стерильна чистота, заборона курити, мангали, під які наймит-менеджер привезе дрова і роздмухає вогонь, видасть срібні ложки-вилки і кришталеві бокали, напрокат дитячі і дорослі велосипеди, тир з кульовою стрільбою по рухомих мішенях, природне озеро з рестораном на острівці, будиночки для ночівлі на 2-3 сімї, кільканадцять спортивних майданчиків, супутникове телебачення і вечори відпочинку з відомими співаками і акторами на імпровізованій сцені, 100-літній буковий ліс на стрімких берегах озера, усе для дітей - аж до няні... Не гірше це все зроблено в відпочинковій зоні "Святослав" (плюс готель). Тобто, Луцьк в цьому плані суттєво програє. Наші "Срібні лелеки" - це 2% відсотки того, що має Львів. Здавалось би, чудово! Проте це усе для багатих людей і міцних середнячків. День відпочинку у таких зонах Львова з ночівлею коштує для сімї з 4-5 чоловік навіть по-бідному - 3-4 тисячі гривень. А куди податись бідним? Адже таких в Україні - щонайменше (за найскромнішими підрахунками) - 40-50%. Та повернемось до стану вищезгаданого парку. Влітку - сміття, залишки від багать, прогулянки з собаками-вівчарками - такими, як добра телиця, що зриваються і повідків і гарчать на перехожих, брудна річка Сапалаївка зі стоками фекалій (навіть не замерзає), саморобні примітивні місточки, незаборонена мийка автомобілів, нерідко - нецензурщина, масова пиятика і навіть бійки. Що краще - парк-смітник чи пристойна зона відпочинку?, - запитав я кілька хвилин тому в сусіда. Його вибір впав на перше. Це для таких, хто звик жити у смітниках. Та й до багатих ще в нас не переймаються полумяними почуттями. Але, при всіх "за" і "проти", очевидно, треба вибирати друге. Не втрачаю надію, що хоч наші внуки зможуть відпочивати в таких зонах. Чи, як писала Леся Українка, "без надії сподіваюсь"?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus