USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Біля замку Любарта може з’явитися готель

11 Березня 2010 15:34
На місці згарища старого будинку, який розташований під «Лесиним ясеном», може бути невеличкий готель.
Власником старої розвалюхи, як з’ясувалося, є іноземець, - пише «Луцький замок».
«Власник, громадянин США, поляк за походженням (дружина – українка) має намір спорудити на тому місці будинок у стилі кінця 18 століття з призначенням як маленький готель на 10 місць», - каже директор департаменту культури та збереження історичної спадщини Луцькради Сергій Годлевський.
Посадовець стверджує, що це попередній розгляд. \"Буде запропоновано кілька варіантів проекту у контексті з сусідніми будівлями, тому що є також проект реконструкції монастиря шаріток», - каже Годлевський.
За словами чиновника, головне, що інвестор згодився за свій кошт провести археологічні дослідження того місця. Є версія, що там розташована одна із веж Окольного замку. Тоді це буде враховано і сам фасад зміниться, бо кінцева мета -  зробити мури Окольного замку.
Директор історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» Тарас Рабан запевняє, що таку ініціативу цілком підтримує.
«Інвестор хоче щось зробити - і не пивну палатку, не майстерню для ремонту автомобілів чи бутік. Хоча ми, чесно кажучи, погоджувалися на будь-що, тільки б не стояли ці руїни. Спершу він хотів спорудити житловий будинок, але коли ще тільки почав говорити про свої плани, ми його наштовхнули на думку про який-небудь заклад громадського використання, от як готель», - розповів Рабан.
За його словами, дирекція заповідника зацікавлена у тому, щоб у старій частині міста було якнайбільше об’єктів, пов’язаних із обслуговуванням населення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus