USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Бізнесмену довірили туалет у центрі Луцька

24 Травня 2012 18:41
Головний архітектор Луцька Юрій Казмірук стверджує, що громадську вбиральню на Театральному майдані віддали в оренду з порушеннями. Тож він запропонував прийняти рішення виконкому міськради, яке фактично означатиме розірвання угоди з підприємцем.
Про це йшлося 24 травня під час засідання виконкому Луцької міської ради.
Казмірук нагадав, що в 2010 році виконком погодив надання громадської вбиральні на Театральному майдані в оренду підприємцю Роману Патлашинському. Зі слів фахівця, бізнесмен погодився відремонтувати туалет та розширити: скляною надбудовою та кафетерієм.
Однак Казмірук висловив сумніви у правильності подібного рішення. Для прикладу, він розповів, що під об’єктом знаходиться дві земельні ділянки, які орендує Патлашинський.
«На одній з них – пожежні резервуари для драматичного театру. Там цілий клубок інженерних комунікацій. Ці об’єкти здали в оренду Патлашинському, але вони потрібні для безпечного функціонування театру», - сказав він.
Також Казмірук повідав, що проект розширення вбиральні не погодила містобудівна рада Луцька, а рішення виконкому не завізували юристи міської ради та перший заступник мера.
Тож він запропонував створити комісію, яка підготує висновки на предмет легітимності, прийнятих документів. «Тоді ми зможемо розв’язати цей клубок», - додав Казмірук.
Натомість подібна ініціатива викликала обурення першого заступника міського голови Святослава Кравчука, який сказав, що комісії можуть «затягнути справу».
Під час тривалої дискусії, члени виконкому та присутні висловлювалися переважно за те, щоб залишити рішення виконкому в силі, а директор підприємства «Луцьксантехмонтаж № 536» Віктор Чорнуха запропонував дати Паталшинському півтора року на завершення робіт.
Зрештою, проект рішення, який ініціював Казмірук, не підтримали, а проголосували за те, аби залишити рішення виконкому, прийняте в 2010 році, в силі.
Також під час засідання комітету презентували проектні малюнки майбутньої будівлі.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
Лучанин Показати IP 24 Травня 2012 19:23
- А ти де сьогодні обідав? - В туалеті! - А до туалету куди ж ходиш? - До кафетерію! І вам смачного, шановні дибіли. «На одній з них – пожежні резервуари для драматичного театру. Там цілий клубок інженерних комунікацій. Ці об’єкти здали в оренду Патлашинському, але вони потрібні для безпечного функціонування театру» - а як можна такі речі в оренду, взагалі, здавати?
Ананас до Лучанин Показати IP 26 Травня 2012 09:22
Крім фонтану ще кафе в туалеті гарний комплекс буде від наших мерів а що наступний геній ще видасть. Мавзолей для мерів?
ліберал2 Показати IP 24 Травня 2012 20:47
Приємно що у виконкомі люди, які думають системно! Є рішення, підприємець розробив проектну документацію. Смішно коли головний архітектор говорить за "клубок комунікацій".. які комунікації, в якому стані, чи використовуються вони!? Не можна приймати рішення, а потім його відміняти, усіх інвесторів розлякають!
Colonel до ліберал2 Показати IP 25 Травня 2012 20:00
Головний архітектор мабуть знає все таки трошки більше за пересічного ліберала! Ну а пожежні резервуари використовуються тільки , коли червоний півень в одне місце клюне. Для того вони і створені! І захаращувати тим більше забудовувати як мінімум нерозумно. Та й стаття в кримінальному кодексі відповідна є! Але "людям , у виконкомі" які системно думають тільки про свій карман плювати на безпеку громадян, будівельні норми і правила та й на різних лібералів.
Бувалий Показати IP 24 Травня 2012 20:47
Шлях до Європи починається з мережи туалетів. Цікаво буде спостерігати за митарствами європейців під час Євро-2012. Їх можна буде впізнати за мокрими штанами зазвичай!
Colonel Показати IP 24 Травня 2012 20:49
Яка орендна плата? Чи під виглядом оренди фактично задурно віддали ділянку під забудову в центрі міста?! от звідки ..."обурення першого заступника міського голови Святослава Кравчука, який сказав, що комісії можуть «затягнути справу». А грошики вже з карманом поріднились. Віддавати назад прийдеться. А з такою ріднею розлучатись першому заступнику ой як не хочеться! А чом би не продати туалет на аукціоні??!!... ну так "знамо дело ..."откати"
гоп стоп Показати IP 24 Травня 2012 20:51
кушать кашу на параше... это памятник кому будет?
tarasick Показати IP 24 Травня 2012 21:08
Хм... На мавзолей якийсь схоже.
ігор Показати IP 24 Травня 2012 23:31
і в скільки йому таке обійшлося?
Семен Показати IP 25 Травня 2012 00:58
Пи-пи хочу!!! Віктор Чорнуха запропонував дати Паталшинському півтора року на завершення робіт -- мальчик, еще немножко потерпи!
SET Показати IP 25 Травня 2012 07:34
Казмірук злиться бо йому доляха не впала )))
мнс Показати IP 25 Травня 2012 08:20
пожежннау водойму куда. згорить театр води небуде де взяти.з туалета чи що. казмирук де розум
sv Показати IP 25 Травня 2012 08:45
А як така "бандура" впишеться в центр, хтось подумав?! Там же фонтан планують робити. Дійсно, чорт зна що, таке враження що всі мізки пішли в ту каналізацію!
от Показати IP 25 Травня 2012 09:18
кафетерій над туалетом- маразм повний- Казміруку респект.Туалету там не буде- був єдиний у місті доречі. А як буде театр горіти з вами - от будете тоді думати. До театру ви ж на дармові заходи бігаєте найчастіше.
10-Й Показати IP 25 Травня 2012 09:58
святик и танюшка с Киричука денежку взяли Рома с тестем за год все построят.
сашо Показати IP 25 Травня 2012 10:56
Патлашинський зять Чорнухи
Вася до сашо Показати IP 29 Травня 2012 16:00
Те саме хотів написати.. І будуть впарювати за правду. Невже тесть позбавить зятя капіталу... поки донька з ним живе.................
ліберал2 Показати IP 25 Травня 2012 11:38
Colonel. Наскільки мені відомо, договір оренди підписували ще за Шиби, Кравчук просто вимагає щоб рішення виконувались, а не кидати підприємця в бюрократичний бардак..
Gane Показати IP 25 Травня 2012 11:59
На туалеті ніхто ніколи грошей не заробив. Цей обкт треба повернути у комунальну власність. В іншому випадку або ціна входу буде такою, що все одно відвідувачі шукатимуть кущі, або за кілька років власник переробить псевдовбиральню під бар, бо ж дійсно нелогічне поєднання закладу харучування і самі розумієте чого. Шкода, що у будь-якому разі буде знищено куточок зелені і появиться раптом двоповерхова споруда на Театральному майдані, що геть не вписується в архітектурний ансамбль території.
ліберал2 Показати IP 25 Травня 2012 12:24
Туалети в кафе повинн бути доступні і безкоштовні для усіх, не тількит для відвідувачів, от і все. Просто треба провести роз"яснювальну роботи серед рестораторів і громади.
Петро Показати IP 25 Травня 2012 13:11
А чому такий маленький туалет?Я б накинув ще якусь мансардочку і обовязково якусь башеньку з флюгерком,а то за театром не буде видно.Успіхів тобі,архітекторе!
Своя Показати IP 25 Травня 2012 17:33
а ще можна цілий торговий центр зробити над туалетом цеж всетаки центр треба використати виділену площу на повну
Anonymous Показати IP 27 Травня 2012 14:48
ржу нЕмАгу .....коменты все ржачные ... пусть лучше что то толковое в городе отстроят а то такая большая проблема негде пос...ть и пострать ... был вот во Львове 4 дня там вообще нету туалетов в центре никто не жалуется что мол негде ... что касается проэкта то он как всегда будит не такой как на картинке его 100 раз ещё переделают и вообще построят наверно из пенопласта ... Привожу пример кто помнит какой обещали сделать ЖД вокзал??? у меня сохранились фотки с проэкта а построили какую то штундовкую церкву вместо вокзала....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus