USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чиновники у Луцьку «осліпли» по дорозі на роботу. ВІДЕО

15 Жовтня 2010 15:51
Кільком чиновникам у Луцьку зав’язували очі чорною атласною пов’язкою, давали білу тростину в руки і вели через дорогу на роботу – такою акцією, у рамках програми «Відчуйте життя у темряві» учасники ВМГО «Генерація успішної дії» відзначили «День білої тростини», або День незрячих.

У такому своєрідному квесті відважилися взяти участь підприємець Олександр Пиза, директор департаменту соціальної політики Луцької міської ради Петро Верзун та заступник голови Волинської облдержадміністрації Олександр Курилюк.

Проводили учасників члени «Генерації успішної дії» Іван Заячківський та Віталій Ткачук. Обидва незрячі, вони допомагали чиновникам правильно користуватися тростиною, просити у людей допомоги, щоб перейти дорогу та зрозуміти ефективність звукових світлофорів у Луцьку.

«Скажу відверто – спина мокра. Відчуття безпорадності десь таки є. Особливо, коли переходиш дорогу. Коли ми переходили дорогу біля адміністрації, то казав мені колега, що жодна машина не зупинилась», - каже Олександр Курилюк. Його шлях проходив від зупинки біля ДПА до будинку облдержадміністрації, й відтак - до робочого кабінету на другому поверсі.

Дуже емоційно сприйняв такий експеримент Петро Верзун: «Я розумію, що люди розбігалися, бо було дуже багато кореспондентів. Але я думав, що люди в таких ситуаціях більш допомагають… Я зрозумів, що у приміщенні орієнтуватися легше. А от на вулиці це, звичайно, достатньо складно. Трошки моторошно. Це відчуття важко передати словами…»

Рухався чиновник від зупинки на проспекті Волі до приміщення департаменту соцполітики на проспекті Волі, 4а.

«Трохи тривога, тому що я ніби прокручую все, там, де я ходив, але воно не однаково, абсолютно не однаково. Якийсь такий інстинкт прокидається тваринний», - сказав після аналогічного експерименту Олександр Пиза.

Як зазначають, члени організації, вони зверталися близько до десяти чиновників Луцька, втім майже всі відмовилися від участі. Були випадки, коли давали згоду, але уже насамкінець відмовлялися. До прикладу, Олександр Курилюк зазначив, що до нього дзвонили та переконували не брати участі у цій, так званій, клоунаді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Олександр Пиза Показати IP 15 Жовтня 2010 16:20
Фотка дуже "якісна та красномовна"... і текст - живий ... :)
лучанка Показати IP 17 Жовтня 2010 14:37
респект тим, хто не побоявся побити носа та взяв участь в акції!!! місто, задумайся, як живуть ті, хто тебе не бачить та поможи їм!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus