USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Депутатам Луцькради пропонують бездомних собак додому

31 Травня 2011 16:06
Депутати Луцької міської ради дозволили Волинському товариству захисту тварин орендувати приміщення на вулиці Мамсурова – там волонтери товариства тимчасово стерилізуватимуть та лікуватимуть бездомних тварин.

Рішення прийняли на другому пленарному засіданні десятої сесії Луцької міської ради у вівторок, 31 травня.

Як розповіла керівник Волинського товариства захисту тварин Дана Новарчук, у приміщення на вулиці Мамсурова любителі тварин вже нещодавно переселились, оскільки на вулиці Кафедральній, де раніше розташовувалось ВТЗТ, місця бракувало.

«У зв’язку з тим, що будівництво притулку для тварин у селі Промінь буде завершено 22 серпня, а програма стерилізації безпритульних тварин уже діє, для більшої її ефективності нам і необхідне приміщення», – говорила Богдана Новарчук.

Проте навколо «собачої теми» на сесії одразу розгорнулась дискусія. Новарчук переконувала, що її організація працює виключно задля того, аби у майбутньому безпритульних тварин взагалі не було і що бездомні пси кусають лучан рідко, проте депутати скаржились їй на часті випадки агресії чотирилапих безхатченків.

Андрій Козюра здивувався, що це питання потрапило до порядку денного. Переконував, що розглядати його не варто.

А заступниця міського голови Лариса Соколовська дорікнула Дані Новарчук, що безпритульні собаки нищать квітники у центрі Луцька.

«Скажіть, що робити на проспекті Волі з квітниками?» – обурювалась вона.

Міський голова Микола Романюк переконував: на вулиці не повинно бути безпритульних собак, бо, попри запевняння Новарчук, собаки таки масово кусають людей.

«За минулий рік 700 чоловік звернулось в травмпункти, серед них 300 дітей. Тому не треба казати, що не кусають, але з іншого боку треба подякувати, що є така активістка Богдана, яка займається цією справою», – висловився він.

А Олександр Пиза висловив думку, що депутатам не варто багато сперечатись навколо цієї теми, а показати приклад відповідальності усім лучанам – запропонував кожному депутату взяти додому по одному безпритульному псу.

«Якби кожен депутат взяв по собачці, тоді можна було б говорити про персональну відповідальність депутатів за цю проблему», – сказав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Є Показати IP 31 Травня 2011 16:44
Мені додому на йух не потрібні ваші смердючі пси. Цікаво, а чому шановний депутат не покаже приклад!!! Заодно і пропіариться!
Сергій Показати IP 31 Травня 2011 17:14
Депутати живуть без собак. Вони самі собаки...
таксист Показати IP 31 Травня 2011 21:28
Шановні добродії ,я по 15 годин в добу працююна лінії,останім часом в луцьку від собачих стай проходу немає.Не знаю чим вони кормлять цих дворня ,але собаки стали дуже злі кидаються під авто,велосипедистів і на людей.Біля МЯСНИХ ТОЧОК Торчинського мяоцеху що розмістилися у Луцьку цілі зграї собак.Просимо владу Луцька негайно втрутитись у цю справу,в іншому випадку таксисти вирішать її своїм способом,і десь ми бачили отих безсупружних дам які розвели цей собачи базар...
!!!!! Показати IP 1 Червня 2011 08:57
Дана - клініка! Якщо в місті гасають зграї безпритульних собак, то ми йдемо не в Європу, а в риму! Гицелі не варіант, а вирішувати проблему треба!
111 до !!!!! Показати IP 1 Червня 2011 09:11
погоджуюсь, мабуть також стерилізована

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus