USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Депутати-«свободівці» – не проти нічної роботи клубу Cherry

2 Лютого 2011 17:20
Депутатська робоча комісія, яка вивчала роботу нічого клубу Cherry, вирішила рекомендувати виконкому погодити режим роботи цього закладу до 4:00, щоправда, у разі виконання низки умов.

Зокрема власник нічного клубу повинен укласти договір з міліцією про охорону. Також він повинен встановити системи відеоспостереження в закладі та на прилеглій території, - пише 2 лютого ВІП.

Окрім того, комісія вирішила рекомендувати міськувідділу УМВС посилити заходи з охорони громадського порядку у нічний час у центральній частині Луцька, а ДАІ – посилити контроль за дотриманням Правил дорожнього руху у центральній частині міста у нічний час.
Засіданні комісії, яка вивчала роботу нічного клубу, відбулося днями.

Нагадаємо, рішення створити комісію прийняв 20 січня виконком Луцької міської ради. Причиною цього стали скарги жителів будинків біля нічного клубу Cherry на проспекті Волі про те, що нічна робота клубу порушує їх спокій.

Санепідемстанція - проти...

Працівники санстанції в ході перевірки провели заміри шуму у клубі і біля нього. У висновку СЕС йдеться: «Незважаючи на те, що шум не перевищує допустимих рівнів, не рекомендуємо встановлення на захищеному об’єкті подовженого режиму роботи».
В ході обговорення голова комісії, депутат Андрій Калахан зауважив, що у санстанція у цих висновках «заперечує самі собі». «Повинна бути мотивація, чому саме не рекомендують», - зауважив Калахан.

Як пояснила представниця міськрайонної санстанції Олена Петриченко, шум від нічного клубу вночі посилює так званий біогенний шум. Адже шум, який може заважати жителям будинків – це не тільки шум від музики у клубі. Шум створюється транспортом, який рухається проспектом Волі, і нічним гамором від можливих «розборок» під стінами клубу.

«Це є об’єкт, який вбудований… у житловий будинок. Такі об’єкти вважаються захищеними, і ніщо не повинне мішати людям, які проживають у цьому будинку. І створювати додатковий біогенний шум, який і так є на проспекті, є недоцільним», - сказала представниця санепідемстанції.

Міліція – проти…

За словами старшого дільничного Луцького міськвідділу УМВС у Волинській області Руслана Галецького, упродовж 2009-2010 років у нічному клубі зафіксовано по три крадіжки мобільних телефонів та сумок. Одну особу затримали за поширення наркотиків, траплялися випадки хуліганства та непокори законній вимозі працівників міліції.
Галецький на засіданні комісії стверджував, що немає ніякої потреби, щоб нічний клуб працював після 22:00.
Галерський розповів, що по частині звернень з приводу «дебошів» під нічним клубом кримінальні справи не порушувалися. Такі звернення трапляються як мінімум раз в тиждень – запевнив Галецький.
«Це люди отримали тілесні ушкодження, звернулися в лікарню, і лікарня нам повідомила… Я впевнений, кожного дня є п’ять чи шість таких випадків, коли люди просто один одному лиця наб’ють і розійдуться», - сказав міліціонер
«Це відбувається на вулиці, біля будинку, і вони при цьому кричать», – розповів Галецький.

Цікаво, що голова комісії Андрій Калахан мав претензії і до правоохоронця. Він йому дорікнув що правоохоронець не надав конкретної статистики, підкріпленої документально. «Ви повинні оперувати виключно фактами і виключно документами.Ми діємо згідно з законом, і повинні відповідно не висловлювати свою думку, а оперувати конкретними фактами», – зазначив Калахан.
Хоча Галецький заперечив, що правоохоронці мають право подавати подання органам влади для усунення причин і умов, які сприяють вчиненню правопорушень.
І додав, що правоохоронці робили такі подання з приводу нічного клубу Cherry у міськраду у 2008 та у 2009 році», – сказав Руслан Галецький.

..А депутати - за

Андрій Калахан на засіданні комісії говорив, що власник клубу Cherry вклав чималі гроші у розвиток бізнесу і сплачує податки.

Власник клубу зреагував на скарги – встановив апаратуру, яка обмежує максимальний рівень звуку, уклав договір про охорону закладу з міліцією.

Головна проблема полягає у забезпеченні правопорядку поблизу нічного клубу. Але це – проблема не власника, це завдання міліції, яка має забезпечувати дотримання громадського правопорядку, - стверджував Калахан.

Інший член комісії, депутат міськради від ВО «Свобода» Юрій Вега теж говорив про безпорядки під клубом, з якими має розбиратися міліція. Зокрема, Вега говорив про несанкціоновану парковку, яка регулярно розгортається біля Cherry.

Вега порадив міськвідділу міліції знайти у цьому питанні спільну мову з Державтоінспецією. «Бо там навіть таксі дозволяють робити собі стоянку», – зазначив Вега.

А ще Вега висловив думку, що проблема – не в музиці, яка лунає із закладу. Мовляв, мешканцям заважають «супутні речі» – шуми нетверезих компаній, парковки під вікнами. «Не впала б корона з голови, якби поставили автобус з «Беркутом», – зазначив Вега.

На його думку, вести мову про обмеження часу роботи Cherry – передчасно. Спочатку треба, аби правоохоронці спробували там навести лад.

Вишнева свобода

Цікаво, що право Cherry на нічну роботу, окрім членів ВО «Свобода» Андрія Калахана і Юрія Веги, на засіданні виконкому 20 січня захищав ще один «свободівець» – член виконкому Євген Мельник.

«Це заклад має право на існування. Якщо всі є дозволи, які дозволяють функціонувати, то ми не маємо право заборони. Якщо шановному товаришу, або товаришці, яка купила квартиру в центрі міста заважає шум, то за ці кошти можна нормально купити будинок в Заборолі і спокійно там жити», - радив тоді Мельник жителям центру.

Нічний клуб Cherry, що є власністю підприємця Володимира Павленка, пов’язують ще з одним «свободівцем» - депутатом Луцької міської ради Олегом Чернецьким. За деякою інформацією, люди, наближені до Чернецького, є власниками приміщення клубу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
маха Показати IP 2 Лютого 2011 17:30
ну прям як у тій пісні: А мне всьо пофіг, хоть в анфас, хоть в профіль. Хто буде Калахана кормити як у друзів Чернецького бізнес заберуть?? Псевдонацціоналісти хр...ві!
Олена Показати IP 2 Лютого 2011 21:17
Тепер депутати показали своє істинне обличчя.Їх обирав народ для захисту своїх прав,діяльність клубу заважає мешканцям.А депутати стали на захмст бізнесмена.Якби шановному члену виконкому Мельнику хтось заважав спати , він би з легкістю поміняв своє місце проживання?
Любі свині Показати IP 2 Лютого 2011 21:26
Мда... До цього моменту я бувпалкий прихильник "Свободи". А зараз бачу що пацанчікі не в ту стєпь гнуть...Може в Черрі патріотично музика лунає? Чи портрети наших славних героїв-упівців вісять? Як-же національний дух,як гасла про тверезу і думаючу молодь? Знову бабло перемогло зло???От і кінчилась "Свобода" показала нутро. Виходжу з цієї партії...
Волиняка Показати IP 2 Лютого 2011 23:07
Ганьба луцькій свободі, яка декларує боротьбу з дерибаном а самі вже пролобіювали під публічний дім Чернецького в Теремно три сотки луцької землі безкоштовно, а тепер захищають бар черрі від справедливих вимог громадськості. А ще кажуть що олежка чернецький відстігнув за депутатство Вітіву 50 тисяч баксів.
Zheniok до Волиняка Показати IP 3 Лютого 2011 14:39
50 тисяч баксів?, всього? шось мало...
Лучанин Показати IP 3 Лютого 2011 08:40
Вітів за кусок ж..скої ковбаси продає інтереси громади. Тобі не в Верховну Раду а на баригу треба йти. Ганьба Свободі Ганьба Вітіву.
Калахану Показати IP 3 Лютого 2011 10:07
Калахане а ти де зараз працюєш, за які кошти живеш? зАРОБЛЯЄШ НА САЙТІ РОМАНЮКА ВІПІ ЧИ ТЕБЕ УТРИМУЮТЬ СВОБОДІВСЬКІ ДЕПУТАТИ-БІЗНЕСЮКИ?
VSC Показати IP 3 Лютого 2011 10:51
ВН,за "Вишнева свобода" прощаю Вам "загробну плату". А этот пассаж:"Якщо шановному товаришу, або товаришці, яка купила квартиру в центрі міста заважає шум, то за ці кошти можна нормально купити будинок в Заборолі і спокійно там жити" - просто квинтэссенция свободовского нутра. Ведь можете.
Юрій Ричук до VSC Показати IP 3 Лютого 2011 11:19
Злопам"ятний ви. Далась вам та загробна плата.... :-)
Анатолій Котлюк Показати IP 3 Лютого 2011 11:40
ех. Свобода Свобода. навіщо марати руки такими дурними розборками
павленко Показати IP 3 Лютого 2011 14:03
Шановні відвідувачі сайту. Перед тим,як давати такі коментарі,потрібно ситуацію знати досконало, і тільки після вивчення всіх моментів справи, висловлювати своє "фе" та ображати достойних людей. Я радив би Вам замість марнування часу перед монітором комп"ютера, спробувати зробити щось корисне, наприклад заробити гроші, створити робочі місця - "не суди и судим не будешь". А бажання певних осіб позбавити мене можливості займатись бізнесом, мотивуючи це тим, що комусь не подобається заклад (при наявності всіх дозвільних документів) - це прояв такої людської риси, як заздрість. З повагою,Володимир Павленко
Я до павленко Показати IP 5 Лютого 2011 17:51
+ 1 Тут не в клубові діло, а влюдях, є нормальні, адекватні, а також є бидло та хамло. Ось уся і різниця.
Zheniok Показати IP 3 Лютого 2011 14:42
угу, створити місця - споїти молодь, ви занадто ідеалізуєте свій бізнес
Вихід є Показати IP 5 Лютого 2011 11:04
Как написала «Комсомольская правда в Украине», под дверь клуба, размещенного в подвальном помещении, вылили 15 кубов цемента. ЧП случилось на ул. Греческой у дома №25 в Одессе. Мужчина заказал бетономешалку на 4 утра. Впрочем, руководство клуба оперативно вызвало рабочих, которые успели убрать цемент, пока тот не застыл. Война началась после того, как мужчина поселился над клубом. «Он то и жаловался, что музыка, исходящая от клуба, ему не дает по ночам спать. Причем, переговоры ни к чему не привели. А после начались войны: сосед выкидывал свой строительный мусор под двери клуба, а владельцы заведения в отместку направляли колонки в потолок, что бы звук дошел до оппонента», — пишет «Комсомолка». Сами владельцы клуба уверяют, что закон не нарушали, а музыка от вечеринок находится в пределах нормы. Они обещают подать в суд на мстительного соседа. Подробнее: http://news.mail.ru/inworld/ukraina/society/5269493/
OrestN Показати IP 8 Лютого 2011 00:15
Не справедливо через заангажованість деяких представнеків ВО "СВОБОДА" в області ображати усю партію вцілому, і тим більше український націоналізм тимбільше! Дайте знати про ці події Олегу Тягнибоку - і він швидко наведе лад. Приніймі я так сподіваюсь.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus