USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Депутати розщедрилися на пільги для церкви

25 Листопада 2009 15:11
Депутати Луцької міської ради вирішили надати пільги з орендної плати Свято-Дмитрівській релігійній громаді Української автокефальної православної церкви, що у парку імені 900-річчя Луцька.
Заступник директора департаменту економіки, начальник відділу майна міської комунальної власності Тарас Яковлєв, зауважив, що релігійна громада позбулася колишнього приміщення на підприємстві електротранспорту через те, що із керівництвом ЛПЕ не був укладений договір оренди.
А тепер керівництво депо уже розпочало переоблаштовувати приміщення під диспетчерську. А іншого вільного приміщення для громади наразі немає. А нежитлове приміщення в парку не використовується уже років 5 і розвалюється.
Депутат Василь Гриб зауважив, що до нього протягом тижня звернулися за підтримкою мешканці навколишніх будинків, котрі є відвідувачами цієї церкви.
Обранка громади Світлана Мамосюк наголосила, що у кожної будівлі має мати своє місце. І запропонувала провести громадські слухання серед мешканців навколишніх будинків –  чи хочуть вони появи церкви.
Луцький міський голова Богдан Шиба додав, що церквою парк не зіпсуєш. У підсумку 26 депутатів підтримали рішення надати громаді в оренду приміщення за пільговою ціною.
Нагадаймо, що під час сесії Луцькради 28 жовтня обранці луцької громади не підтримали питання про надання пільг по орендній платі нежитлового приміщення, що на вулиці Івана Мазепи, 38 Свято-Дмитрівській релігійній громаді Української автокефальної церкви.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Dmytro Показати IP 25 Листопада 2009 16:41
хоч сам і не проти церкви, але не розумію чого релігійні громади мають мати пільги при оренді майна!
Юка Показати IP 25 Листопада 2009 22:11
замість надавати пільги реліг. громаді - взялися б краще за спорудження маленької каплички.
анонім Показати IP 26 Листопада 2009 09:12
То,одним ШИБА дає в парку,а іншим ні?А чому він не дає УПЦ в парку біля шовкового комбінату?Богдане задумайтесь?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus