USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Депутати вирішили: з облбюджету грошей на пам’ятник Бандері не буде

5 Квітня 2013 16:45
З обласної скарбниці не дадуть 250 тисяч гривень на зведення пам’ятника Степану Бандері у Луцьку.
Про це стало відомо під час 18-ої сесії облради 5 квітня.
Із черговою пропозицією виділити на будівництво пам’ятника лідеру ОУН на сесії виступив депутат Сергій Слабенко. За його словами, це було зумовлено тим, що на попередній сесії питання не вирішили, натомість пообіцявши виділити кошти на облаштування території напроти фасаду РАЦСу у Луцьку, де і планують звести монумент. Утім, Слабенко зауважив, що такого розпорядження в Інтернеті а відповідному сайті не знайшов.
У відповідь на це депутат-«регіонал» Олександр Башкаленко зазначив, що «треба уважніше дивитися». Мовляв, на сайті ОДА є відповідне розпорядження голови облдержадміністрації від 28 лютого 2013 року і вказана сума грошей, яку на це виділять. А на пам’ятник Бандері грошей не дали, бо нібито згідно з законодавством цього «просто не може бути».
Своєю чергою, депутат облради «свободівець» Олександр Пирожик зауважив, що не назвали конкретної суми коштів, які хочуть дати на облаштування площі перед РАЦСом. Окрім того, заперечив слова Башкаленка щодо виділення грошей на пам’ятник, зазначивши, що згідно з Бюджетним кодексом на монумент можна виділяти гроші і депутатів не потрібно вводити в оману. Мовляв, якби це було б не так, то тоді і рішення, прийняте на сесії Луцької міськради, що стосувалося зведення пам’ятника, визнали б неправомірним і притягнули б до відповідальності винних.
До того ж, Пирожик зауважив, що створили оргкомітет, члени якого займатимуться питанням будівництва монументу лідеру ОУН, а ідею підтримують і мешканці інших областей. Додав депутат і те, що для зібрання грошей відкрили новий рахунок у банку, а діючий перевели в статус транзитного.
Із ним погодився і «фронтзмінівець» Ігор Гузь, зазначивши, що пам’ятник Степану Бандері зведуть за гроші громади. «Те, що зберуть 1 мільйон – сумнівів нема», - додав він.
Олександр Башкаленко відреагував на повідомлення про те, що гроші на монумент Степану Бандері у Луцьку збирають в інших областях, фразою: «Якщо не спроможні зібрати пам’ятник вашому герою, то грош ціна вашому патріотизму». І додав, що на облаштування території біля РАЦСу виділили 410 тисяч гривень.
«Ми з великою повагою ставимося до людей, які вважають що Бандера – герой, але й з великою повагою відносимося до тих, хто вважає його антигероєм», - зауважив «регіонал».
Врешті, після дискусій, депутати приступили до голосування і не підтримали проект рішення. «За» проголосували 24 із 58 зареєстрованих депутатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Ваня Показати IP 5 Квітня 2013 17:00
І правильно зробили.Це не герой, а фашист. Ці гроші краще віддайте на ремонт доріг чи на допомогу діткам-сиротам.Хто його так возвеличує,хай побудує йому пам"ятник за свої гроші.
finder Показати IP 5 Квітня 2013 17:40
Бандера - фашист... ну да ну да... А Сталін Йосип Віссаріонович - наше все... але й справді пам'ятник Бандері напроти РАГСу - це якийсь нонсенс... і знову таки згоден що сьогодні краще за ці гроші лишній клаптик дороги відремонтувати чи кілька місяців дітей в дитбудинках нормально покормити...
Я до finder Показати IP 5 Квітня 2013 20:39
А при чем здесь Сталин?
Вот Так! Показати IP 5 Квітня 2013 18:17
Коли хочуть отримати обласні гроші на памьятник,то й обласна Рада повинна приймати рішення про його встановлення
TFA Показати IP 5 Квітня 2013 18:24
Правильно зробили, в області є нагальніші проблеми, ніж Бандера.
NANO Показати IP 5 Квітня 2013 18:33
ваня! чому він фашист? обгрунтуй, а не як ша*ка ляпаєш
tolik Показати IP 5 Квітня 2013 18:49
пам'ятник повинен бути поза всяким сумнівом, але не навпроти ЗАГСУ
Я Показати IP 5 Квітня 2013 19:36
І нашо те у**дство почали будувати біля рагсу? Може треба було спочатку фінансування на нього знайти? А ну да... Це гарніше ніж клумба з квітами! Це називається не "пам*ятниу Бандері" а "пам*ятник мудрості депутатів Луцької міськради та добробуту їх виборців " Слава Україні!!!
сонечко Показати IP 5 Квітня 2013 20:29
Хоть одно разумное решение!В городе столько проблем,город грязный,а некоторым подавай памятники.Скоро всю страну превратят в кладбище!Память-это не памятники!
Григорій до сонечко Показати IP 5 Квітня 2013 22:45
Евгений Шибалов «Средь самоуверенных болванов Много есть любителей, увы, Выпасать прилюдно тараканов Из своей дырявой головы
ws Показати IP 5 Квітня 2013 20:56
знайдіть інше місце для цього пам'ятника.
Любомльчанин Показати IP 6 Квітня 2013 02:44
такі як башкаленко. климчук "зі шкури вилізуть", а копійки на пам!тник недадуть - що ж ви хотіли з більшовицьких вихованців нічого - побудуємо самі - але коли буде грати гімн України біля монументу Степану Бандері, їм там місця не знайдеться...
бандерівець Показати IP 6 Квітня 2013 08:40
Дурнішого рішення, ніж поставити пам'ятник політичному діячеві біля РАГСу, придумати тяжко.Лучче біля якогось бару чи "діскатєкі". І поливати шгампанським. Це рівнозначно.
Штефан, Луцьк Показати IP 6 Квітня 2013 14:18
Кошмар. І це проти С.Бандери пишуть люди, що живуть у колисці УПА? Хто ви "таваріщі комєнтувальнікі? Із какіх крайофф, кравасісі?" Не дивлячись на ваші потуги, пам'ятник Провіднику Нації у Луцьку, буде. Слава Україні!
Люьбоильчанин до Штефан, Луцьк Показати IP 6 Квітня 2013 18:20
Героям Слава ! Хіба ж це волиняни пишуть - манкурти та запроданці, їхні душі продані, продані за совість і честь і гідність - їхнє місце разом з симоненками мартинюками, колісниченками і башкаленками на смітнику історії...
Я Показати IP 6 Квітня 2013 15:12
Штефан поставь той памятнік сібе в туалетє! Там тоже колиска Упа!
сусід Показати IP 23 Квітня 2013 23:09
памятник с. бандері має бути, як і памятник в.лєніну і й.сталіну і б. клімчуку і м. романюку і а. іванову і б. сідорову і в. пєтрову!!! але можливо панове депутати всіх "мастей" та всіх рангів вам потрібно взяти місцевих "властей" за "жабри" та відвести за фасад луцького рагсу (мається на увазі сквер за рагсом) та подивитися який там нужник розвели громадяни славного міста луцька, а за одно підняти цих "патріотів" на прибирання. коли б я був Бандерою або ж Бандерівцем, мені булоб соромно, щоб в такому засраному місті як луцьк мені ставили памятник...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus