USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Держава гроші платить, а ЛПЕ з боргів все не вилазить

11 Жовтня 2010 12:52
Держава виконала власні зобов’язання перед КП «Луцьке підприємство електротранспорту» з виплати державних субвенції за пільгові перевезення.

Про це під час оперативної наради 11 жовтня повідомив голова ВОДА Борис Клімчук.

На державних підприємствах сума заборгованості із зарплати сягає 304 тисяч гривень, а на комунальних – коливається на рівні 4,3 та 4,4 мільйонів гривень.

Клімчук зазначив, що заборгованість із зарплати на комунальних підприємствах стане особливим предметом уваги облдержадміністрації після виборів 31 жовтня.

«Тут належить зробити аналізи серйозні, подивитися на ці комунальні підприємства з точки зору їх ефективності і необхідності. Тому що навіть це, що я вам сказав, як зависла цифра – 4,8, 4,3, 4,5 – це не ефективно працюючі підприємства, де не тільки вода з котельні витікає, де гроші з системи витікають», - прокоментував Клімчук.

Він зазначив, що свої зобов’язання по виплаті субвенцій перед ЛПЕ держава виконала. Нагадаємо, що затримки з виплатою були одними з основних причин трьох страйків працівників ЛПЕ впродовж 2009 та 2010 років.
«Такого рівня платежів відшкодування субсидій на автомобільні і електротранспортні перевезення, які ми маємо зараз область ще не знала. Один транш мінфіну спеціальний по Волині, другий транш. І мені знову розповідають в електротранспорті про зарплату вже», - коментує Клімчук.
«Ви логіку речей розумієте? Де я , де Курилюк, де ми і де зарплата на тролейбусному управлінні. Це комунальне підприємство з рахунком в банку, з визначеними зарплатами, відрахуванням, з водіями… Ми виконали своє зобов’язання, навіть перевиконали, бо ще треба думати як два місяці прожити», - коментує губернатор.
«Єдині, хто розказує про зарплату – це тролейбусники луцькі. І профспілки телеграми шлють Азарову про зарплату на цьому комунальному підприємстві. Да не виплачує Азаров там зарплату і я не виплачую», - продовжив Клімчук.
«Обласна адміністрація, я особисто, абсолютно чесний перед цим підприємством і перед перевізниками, які роблять цей бізнес, обслуговуючи пільговиків», - додав голова ВОДА.
«Я думаю, треба піди туди зараз, взяти цифри і людям показати ці цифри, взяти банківські перерахування – і показати людям. Нехай вони запитають у менеджерів – откуда дравішкі?», - сказав Клімчук.

Директор департаменту бюджету і фінансів Луцькради Лілія Єлова підтвердила, що виплата державних субвенцій відбувається згідно з графіком та заборгованості в цій сфері немає. Вона повідомила, що з запланованих на рік субвенцій в розмірі 9,846 мільйонів гривень вже надійшло 9,063 мільйона гривень. Решта повинні прийти згідно з графіком протягом двох місяців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
дідо Показати IP 11 Жовтня 2010 12:55
КЛІМЧУК -ВІДОМИЙ БРЕХУН...КОЛИСЬ ВЖЕ КАЗАВ ,ШО ДЕРЖАВА ЗАПЛАТИТЬ..ТА НЕ ЗАПЛАТИЛА...
людмила Показати IP 11 Жовтня 2010 21:10
А для чого по лізингу взяли маршрутки??? Потрібно було думати Шибі головою, а не ... - а тепер Шиба повинен відповісти з "подєльніками" за доведене до банкрутства ДЕПО, ДКП "Молодість" і ін. Взагалі, у Шиби практика : розкрав директор одне підприємство, як Кубіцький і Мамосюк, Шиба їх на інші керівні посади - де і хто подібне бачив??????
Х Показати IP 11 Жовтня 2010 23:43
Зараз як що туди, то читай у зворотньому напрямку..
Tarasick Показати IP 12 Жовтня 2010 18:40
Ще б безкоштовний проїзд скасували - взагалі класно ЛПЕ б жилось.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus