USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Директора луцького підприємства звинуватили у злочині

26 Квітня 2013 11:16
Директора Луцького підприємства електротранспорту Івана Грицанчука звинуватили у тому, що він скеровує кошти на погашення боргів за лізинговою угодою, тоді як на КП існують зарплатні борги.

Про це 25 квітня заявив депутат міськради Андрій Осіпов, – повідомляє IA ZIK.

За словами Осіпова, відповідно до статті 175 Кримінального кодексу України, керівник підприємства несе відповідальність у вигляді позбавлення волі, якщо він платить будь-яким кредиторам за умови наявності зарплатних боргів. Натомість, керівник ЛПЕ Іван Грицанчук погашає лізингову заборгованість перед корпорацією «Богдан».

«Це – пряма кримінальна відповідальність», – заявив Осіпов.

Нагадаємо, Рівень заробітної плати на Комунальному підприємстві «Луцьке підприємство електротранспорту» є одними з найвищих у місті серед комунальних структур, проте підприємство боргує працівникам зарплату з лютого.

Довідково:
Стаття 175 ККУ визначає: «Безпідставна невиплата заробітної плати, стипендії, пенсії чи іншої установленої законом виплати громадянам більш як за один місяць, вчинена умисно керівником підприємства, установи або організації незалежно від форми власності чи громадянином-суб’єктом підприємницької діяльності, – карається штрафом від п’ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або позбавленням волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
поліщук Показати IP 26 Квітня 2013 11:27
Нє, ну смішні. Звісно Грицанчук буде платити в першу чергу "Богдану", кілька десятиліть роботи на керівних посадах на даному підприємстві не минають даром, та і якщо я не помиляюсь, його синок на даний момент працює на ЛуАЗі зовсім не слюсарем чи токарем.
Бивший Автозаводчанин Показати IP 26 Квітня 2013 11:52
Причому тут синок?-ПОЛІШУК ти ... Грицанчук був гендиректором ЛуАЗу. там свої стосунки між Богданом і ДЕПО. там борги безмежні+уомви кредитування специфічні...
поліщук до Бивший Автозаводчанин Показати IP 26 Квітня 2013 12:14
Я дуже добре знаю Грицанчука, так як він був моїм безпосереднім начальником не один рік, тому і пишу те що розумію.
ххх Показати IP 26 Квітня 2013 12:21
подякуйте без"язикому Шибі з компанією,які і зараз штани протирають Говорили що робочі місця будуть для шоферів і кондукторів,а там і пасажирам ніде розвернутись

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus