USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Естафета на честь перемоги над нацизмом – у Луцьку

5 Травня 2015 18:20
Понад півтисячі лучан взяли участь у легкоатлетичній естафеті, присвяченій 70-й річниці перемоги над нацизмом у Європі та завершення Другої світової війни.

55-та легкоатлетична естафета вулицями Луцька стартувала 5 травня.

Учасникам заходу нагадали, що попри те, що все далі відходять грізні й важкі роки Другої світової війни, не згасає пам'ять про тих, хто не шкодував своєї крові, свого життя. Заради вшанування пам'яті про тих, хто не повернувся з війни, завдяки кому ми маємо нині можливість вчитися, працювати та займатися спортом, вулицями Луцька у 55-те пройшла легкоатлетична естафета.

У спортивному заході взяли участь 552 учасники у складі 46 команд, а загальна протяжність естафети становила 3650 метрів. Для команд-переможців встановлені грошові призи від редакції газети «Волинь-Нова». Також відзначать наймолодшого та найстаршого учасника естафети.

Луцький міський голова Микола Романюк зазначив, що сьогодні, на жаль, також триває війна, неоголошена війна Росії проти України, а на меморіалі похований Герой Майдану Василь Мойсей. З його слів, усі ці події - Майдану, неоголошеної війни - змушують замислитися над тим, як нам потрібно жити. Він подякував усім тренерам та учасникам за те, що сотні людей зараз мають змогу взяти участь у легкоатлетичній естафеті та віддати шану тим, хто загинув за свободу та незалежність України. На його думку, участю у цій естафеті лучани показують, що здоровий спосіб життя – найголовніше, адже здоров’я - це найдорожче, що є у людини.



Головний редактор незалежної громадсько-політичної газети «Волинь-Нова» Олександр Згоранець зауважив, що сьогодні зібрався цвіт Волинського краю та української нації, щоб довести «усяким Путіним та «ДНРам», що в бандерівському Луцьку шанують і поважають дідів та прадідів, які брали участь у Другій світовій війні. Він наголосив, що 70 років тому наші прадіди перемогли гітлерівський фашизм, а сьогодні українці повинні перемогти кремлівський фашизм. Він навів присутнім слова Ліни Костенко «Не допускай такої мислі, що Бог покаже нам неласку. Життя людського строки стислі. Немає часу на поразку».



Перед стартом естафети право покласти квіти до вічного вогню та могили Василя Мойсея отримали переможці минулорічної естафети – члени команди СНУ імені Лесі Українки та обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою.

Усі команди цього року розбиті на п’ять груп: перша – підприємства, установи та організації, друга – вищі навчальні заклади 3-4 рівня акредитації, третя – виші 1-2 рівня акредитації, ПТНЗ, четверта - загальноосвітні навчальні заклади, п’ята - ліцеї та коледжі. В кожній з груп окремо визначатимуть переможців, яких нагородять кубками, дипломами комітету з фізичної культури та спорту міськради та грошовими призами.

Перший етап естафети стартував від меморіального комплексу «Вічна слава», на цьому ж місці фінішував дванадцятий етап. Маршрут естафети пролягав проспектом Перемоги, вулицями Винниченка, Богдана Хмельницького, Сенаторки Левчанівської, Глушець, Парковою, проспектом Волі та вулицею Шопена.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 5 Травня 2015 19:15
В назві статті є "маленька" помилочка, бо назва повинна бути наступною: "ЕСТАФЕТА НА ЧЕСТЬ МАЙБУТЬНЬОЇ ПЕРЕМОГИ НАД НАЦИЗМОМ"
лучанка Показати IP 5 Травня 2015 21:41
Гарне фото, де 5 травня ще вісить бігборд від "Благомеду" про зимові канікули. Актуально, як ніколи! Міська влада таким дрібницям не надає значення. А для чого - скоро знову зима!
Лучанин Показати IP 6 Травня 2015 03:22
Якщо покласти квіти до пам'ятника, то ти нікому не будеш заважати та покажеш що підтримуєш те за що боролися ті, кому поставлений пам'ятник. Якщо ж пробіжиш, то захекаєшся, тебе проклянуть сотні, якщо не тисячі, людей, які не можуть дістатися туди куди необхідно через те що перекриті вулиці. Як на мене, то це абсолютно протилежні речі в усіх значеннях. І дуже хотілося би дізнатися скільки тих легкоатлетів звернулися до лікарів після цієї естафети, бо на вигляд були "дуже щасливі і здорові".
молодці Показати IP 6 Травня 2015 09:08
надіюсь цім дітям ніхто не перекрутить мізкі та не заставить марширувати по кістках наших дідів як це зробили нещодавно фашисти зі смолоскіпами

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus