USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Голови у Луцькраді не полетіли. Кажуть, на стоянках порядок

2 Березня 2010 11:51
Кадрових змін у Луцькраді не відбулося, чиновники стверджують, що навели порядок – на місцях для паркування більше не торгують.
Нагадаємо, що луцький міський голова Богдан Шиба закликав чиновників міськради очистити стоянку біля Центрального ринку від стихійної торгівлі. На це їм було відведено 4 дні. «Інакше зробимо кадрові висновки. Бо по-іншому порядку не наведемо», - сказав тоді Шиба.
Сьогодні під час оперативної наради працівники муніципалітету доповідали про результати проведеної роботи. Луцький мер підозрює, що хаотична торгівля триває на вулиці Замковій і нині. І назвав дії муніципалів та міліцянтів «м’яко, кажучи, не достатніми».
Директор департаменту підприємництва Олександр Козлюк розповів, що відповідні рейди розпочалися ще 24 лютого. Перевірили місця несанкціонованої торгівлі по всьому місту – біля Центрального та Завокзального ринків, навпроти гіпермаркету «Там-Там», на вулиці Львівській поблизу супермаркету, на вулиці Кравчука, біля готелю «Лучеськ». Саме там зазвичай знаходяться незаконні торгові точки. Основну увагу перевіряючі зосередили на торгівлі на стоянках на вулиці Глушець. Він додав, що потрібно створити спеціальні щоденні пости, котрі б контролювали несанкціоновану торгівлю. Проте Козлюк додав, що на всі точки торгівлі «з-під поли» просто фізично не вистачає працівників. Тим паче, дрібні торговці не є суб’єктами господарювання, а тому їх важче притягнути до відповідальності.
Богдан Шиба зауважив, що дрібні торговці зрозуміють свої помилки після того, як перевірки розберуться із гуртовою незаконною торгівлею просто з машин. «Наслідки мають бути ґрунтовнішими», - зауважив Шиба.
А ось Олександр Козлюк стверджує, що торговці з машин прикриваються тим, що вони просто розвантажують товари з авто, а не торгують. Тому їх можна покарати тільки адміністративним попередженням. «Там такі «маски-шоу» у суді відбуваються», - каже Козлюк. «Ех, ви, шерлоки холмси», - зауважив Шиба. У порадив створити спеціальну координаційну нараду, у котрій би взяли участь представники суду, муніципальної поліції, міліції, департаменту підприємництва Луцькради.
Начальник управління муніципальної поліції Сергій Пилипака розповів, що в ході перевірок був складений 41 адміністративний протокол. Зокрема, лучани «попалися» на торгівлі «з рук». Також було вилучено товарів промислової групи на суму близько 4 тисяч гривень. 32 нечесних торговці отримали адміністративні попередження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus