USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Якщо піднімуть «мінімалку», проїзд у тролейбусах зростатиме щомісяця?

21 Жовтня 2009 13:09
Директор Луцького підприємства електротранспорту Костянтин Патракеєв назвав зростання мінімальної заробітної платні «просто катастрофою для підприємства». Тоді доведеться вносити пропозиції зміни тарифу на проїзд мало не щомісяця - зауважив він під час засідання спеціальної комісії у Волиньраді, котра мала на меті вирішити проблему «тролейбусників». Про це 21 жовтня інформує репортер «Волинських новин».
Місячний дохід «депо» складає 2 мільйони гривень, а фонд оплати праці в середньому – 1 мільйон 960 тисяч, - розповів пан Патракеєв. 
Керманич Луцького підприємства електротранспорту зауважив, що із суми прибутку 400-450 тисяч гривень щомісяця «депо» витрачає на пальне, близько 320 тисяч гривень – на лізинг, також кошти витрачаються на запчастини та матеріали, - «по залишковому принципу». Пан Патракеєв зауважив, що із такими видатками, у такому вигляді підприємство існувати просто не може.
Він нагадав присутнім, що щоденний збір із транспорту до страйку складав 52 тисячі гривень: 32-33 тисячі гривень із тролейбусів і 17-19 тисяч гривень – із маршрутних таксі. У вихідні додатково луцьке «депо» заробляло ще 60 тисяч гривень. Із цих коштів щодня вони виплачували 15 тисяч гривень на лізинг.
Наразі, за словами керманича підприємства, борг із заробітної платні складає 6 мільйонів гривень, враховуючи податки. «Чистої» заробітної платні – близько 3 мільйонів гривень. Сума місячної субвенції держави на пільговий проїзд складає 700 тисяч гривень. Також очільник луцького «депо» нарікав на високу заробітну платну працівників на підприємстві.
Шляхом виходу із ситуації, на думку пана Патракеєв, може бути  зменшення преміювання, а ось на зменшенні рівня заробітної платні, вважає він, можна зекономити до 500 тисяч гривень на місяць.
Себто, зменшення фонду оплати праці допоможе скоротити розрив між ним і доходами. У такому випадку розрив становитиме 500-600 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 22 Жовтня 2009 09:46
"Також очільник луцького «депо» НАРІКАВ на високу заробітну платну працівників на підприємстві" - ха-ха, то він там очільник чи хто?? Всі карти у нього в руках. Оце не знищенна хвороба українців - "плачі Ярославни"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus