USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Якими книгами поповнились бібліотеки: плюс 5 тисяч книг. ФОТО. ВІДЕО

23 Травня 2013 19:24
Фонд Волинської обласної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки поповнився на 5500 примірників нових книг, які за оцінками експертів увійшли до переліку кращих видань Волині у 2012 році.

Книги, закуплені для бібліотечного фонду за кошти обласної адміністрації, урочисто передали заступник голови Волинської обласної державної адміністрації Олександр Курилюк, радник Президента України Володимир Зубанов та заступник голови Рівненської обласної державної адміністрації Олексій Губанов 23 травня під час візиту до Волинської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки.

«Ми з року в рік збільшуємо фінансування Програми економічної підтримки книговидавничої справи на 2012-2015 роки і обіцяємо підтримувати письменників, поетів та науковців Волині надалі», - пообіцяв Курилюк.

За словами посадовця, найбільшої підтримки зараз потребують саме сільські бібліотеки, тому треба зробити все можливе, щоб туди ходили читачі, зокрема молодь та діти. Тому серед книг, які передали до фонду обласної бібліотечної мережі, наголошує Курилюк, - є й збірки для дітей, автором яких є відома в Україні дитяча письменниця Надія Гуменюк.

Директор ВОУН бібліотеки Людмила Стасюк наголосила, що усі подаровані книги розподілять поміж 570 бібліотечними закладами області.

Письменниця Надія Гуменюк від імені Волинської обласної організації Національної спілки письменників України подякувала посадовцям за підтримку у виданні книг місцевих письменників та поетів. Від себе додала, що кожен з них прагне написати таку книжку, яка б не підводила видавців та меценатів та, першою чергою, подобалась читачам.

Довідково:
Серед подарованих книг: В. Вербича «Літопис осяяння», П. Коробчука «Архівотека або Книжечка для себе», М. Мартинюка «Світ за Брайлем», В. Мойсієнка «Пам’ятки української мови XVI ст. Актова книга Луцького замкового уряду 1561 року», І. Ольшевського «Агатангел Кримський: поклик Сходу», З. Пахолок «Миколай Крушевський і Волинь», В. Простопчука «Непристольні гноми», В. Пясецького «Пройдімося давнім Луцьком», М. Сидорчука «Спектральний аналіз», В. Слапчука «Вибране», П. Шиманського «Музичне мистецтво Волині XIX – XX ст.», Г. Яструбецької «Прекраснозвуччя» виданих на Волині, а також – за її межами: «Іван і Чорна Пантера», «Маска», «Щоденники Ієрихар» Володимира Лиса, «Шуршик В. та інші», «Янгол у сірому» Надії Гуменюк, «Обірване коріння нації», «Хроніки Волинського «камікадзе» Андрія Бондарчука.




















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus