USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Коли відкриють перинатальний центр на Волині

2 Липня 2013 17:01
Перинатальний центр у Волинській області планують здати в експлуатацію в середині літа 2014 року.

Про це заявив голова Волинської ОДА Борис Клімчук під час всеукраїнського відеоселектору 2 липня.

На перинатальні центри в Україні запланували дати майже 342 мільйони

Як розповів керівник Нацпроекту «Нове життя – нова якість материнства й дитинства» Віктор Сірман, у цьому році планують дати майже 341,5 мільйона гривень на будівництво та відкриття перинатальних центрів у регіонах. Позитивне рішення прийняли щодо спрямування на цю справу 205 мільйонів гривень.

Утім, за його словами, це не означає, що ці кошти спрямують у регіони. Мовляв, є «моменти», зокрема, із проектно-кошторисною документацією, яку в деяких областях треба доробити.

На початку липня вирішили зробити перерозподіл коштів між регіонами обсягом 126,5 мільйона гривень. Так, деякі регіони «вибувають» з програми на цей рік.

Наразі ж здійснили операцію щодо надходження 65 мільйонів гривень на казначейські рахунки в регіонах, а 37 мільйонів уже освоїли.

Вислухавши менеджера проекту, Перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова зауважила, що часу на «розкачку» немає, адже уже минуло пів 2013-ого року. Тож, треба «втиснутися» у терміни і якнайшвидше вирішити питання, пов’язані із реалізацією проекту.

На якому етапі будівництво перинатального центру на Волині

Щодо цього керманич Волинської ОДА Борис Клімчук зазначив, що на Волині усі роботи на будівництві перинатального центру виконуються «в графік». Мовляв, з вчорашнього дня будівельники почали знову працювати на об’єкті в дві зміни і розпочали монтаж сантехніки.

Щодо фінансування губернатор Волині розповів, що з обласного бюджету дали 7,5 мільйона гривень, які становлять 15% від усієї суми коштів, необхідних для відкриття перинатального центру. Так, уже освоїли 3,7 мільйона гривень з цих коштів і оплатили роботи будівельникам.

Окрім того, зі слів Бориса Клімчука, з державного бюджету наразі отримали приблизно 6 мільйонів гривень. Загалом же на рахунку – 7,75 мільйона гривень. До кінця ж тижня планують зробити платіжні доручення на 6,2 мільйона гривень.

Ці кошти дозволять серйозно працювати у липні, - переконаний очільник Волинської ОДА. Утім, Клімчук додав, що усю суму, яку зможуть освоїти, він назве у серпні, а за попередніми підрахунками це будуть 25-30 мільйонів гривень. Зауважив губернатор і те, що область готова «підібрати» гроші, які залишилися від регіонів, що наразі вибули з проекту.

Наступного ж року губернатор Волині сподівається отримати ще 10-12 мільйонів і закласти на цю справу ще «серйозні кошти» в обласному бюджеті. А відкриття перинатального центру, за словами Борис Клімчука, відбудеться в середині літа 2014-ого року. Хід виконання робіт губернатор Волині планує оглянути у суботу, 6 липня.

До того ж, він додав, що потрібно буде ще приблизно 15 мільйонів на котельню.

Як зазначив Віктор Сірман, усі кошти на будівництво центру, які запланували освоїти на Волині у серпні-жовтні, мають спрямувати же у липні цього року. А на початку серпня з Волині очікують звернення щодо освоєння коштів, які хотіли спрямувати на початку 2014 року, адже планують виділити їх ще у цьому році.

Зокрема, це стосується 28 мільйонів на медичне обладнання для цього нового закладу охорони здоров’я на Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus