USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Ковельрада незаконно виділила землю, - прокуратура

25 Січня 2011 15:29
Ковельська міжрайонна прокуратура опротестувала рішення Ковельської міської ради, яким 30 грудня надано дозвіл на складання проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок для будівництва й обслуговування житлового будинку й господарських споруд.

Про це 25 січня повідомили у прокуратурі Волинської області.

Нагадаємо, Ковельська міська рада перед Новим роком дозволила окремим ковельчанам і навіть деяким жителям Ковельського та Камінь-Каширського районів складати проекти землеустрою щодо відведення безоплатно у приватну власність земельних ділянок по 800-1000 квадратних метрів. У волинській пресі список цих «щасливчиків» назвали «блатним». Наприклад, газета «Волинь нова» стверджувала, що у тому списку – бізнесмени, банкіри, правоохоронці, родичі державних службовців.

У прокуратурі Волинської області кажуть, що «наслідки цього розподілу землі обурили ковельську громаду: адже відразу 38 жителям міста залізничників надано дозвіл на складання проекту землеустрою і відведено земельні ділянки орієнтовною площею 800 кв. м кожна в районі вулиць Макаренка – Церковної. Ще й зобов'язано останніх в місячний термін замовити виготовлення проектної документації».

Ковельська міжрайонна прокуратура провела перевірку законності рішення Ковельської міської ради.

Це рішення Ковельради – незаконне, стверджують у прокуратурі. Адже органи державної влади та місцевого самоврядування, їх посадові особи у таких важливих питаннях , як виділення землі, відповідно до ч.2 ст.19 Конституції України зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України, а не лобіювати сумнівні оборудки із землею, - йдеться у повідомленні прокуратури.

У ст. 47 Закону України « Про місцеве самоврядування в Україні» наголошується, що постійні комісії є органами ради, що обираються з числа її депутатів для вивчення, попереднього розгляду і підготовки питань, які належать до її відання, здійснення контролю за виконанням рішень ради, її виконавчого комітету.

Висновки, рекомендації постійної комісії приймаються більшістю голосів від загального складу комісії і підписуються головою комісії.

Комісія з питань регулювання земельних відносин, містобудування Ковельської міської ради згідно з Положенням про постійні комісії міської ради, яке затверджено відповідним рішенням цього органу місцевого самоврядування №2/34 від 9.12.2010 року вивчає та розглядає проекти рішень, що стосуються саме земельних відносин.

Прокурорською перевіркою було встановлено, що 21 грудня 2010 року другою сесією Ковельської міської ради проект вищезгаданого рішення був направлений для вивчення та доопрацювання комісії з питань регулювання земельних відносин, містобудування.

Але вже 30 грудня минулого року Ковельською міською радою проект рішення №3/34 був прийнятий в цілому, без вивчення і доопрацювання земельної комісії, що є порушенням вимог ст..47 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Положення про постійні комісії міської ради, що приймали самі новообрані депутати.

Цей прокурорський протест зупиняє дію опротестованого акта і підлягає обов’язковому розгляду Ковельською міською радою у десятиденний строк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus