USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

У Луцьку - вечір-спогад в пам'ять про розстріл Майдану

17 Лютого 2015 23:01
Обласний краєзнавчий музей запрошує лучан та гостей міста на вечір-спогад «Воїни світла», приурочений до річниці розстрілу на Майдані. Про це йдеться на сайті музею.

Захід відбудеться 18 лютого о 12.00 годині у виставковому залі Волинського краєзнавчого музею «Герої не вмирають».

Відповідно до Указу президента України Петра Порошенка «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні», в Україні встановили щорічне відзначення 20 лютого Дня Героїв Небесної Сотні — на знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року — лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє нашої держави.

Один з Героїв Небесної Сотні, Василь Мойсей, похований у Луцьку на Меморіалі Слави. Василю Мойсею присвоїли звання Почесного громадянина міста Луцька. На заході буде присутній брат та друзі-побратими героя. Також зі словом виступить ректор інституту розвитку людини університету «Україна», де навчався Василь Мойсей, Віктор Васильович Чижик. Присутніми теж будуть одногрупники Василя та учасники літературної студії «Зорі над Стиром».

Науковий співробітник Волинського краєзнавчого музею Валентина Машлай ознайомить гостей заходу з діючою виставкою «Герої не вмирають», яка приурочена подіям Революції гідності.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що лучани вшанують подвиг учасників Революції гідності та пам’ять Героїв Небесної Сотні 20 та 22 лютого.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus