USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лучани можуть зостатися без комунальних маршруток

27 Січня 2010 14:37
Спеціальна комісія Луцької міськради порадила керівництву підприємства електротранспорту відмовитися від маршруток-автобусів. Мовляв, вони є збитковими.
Комісія проаналізувала фінансовий стан підприємства. І рекомендувала директору реструктуризувати борг лізингових платежів тролейбусного депо, збільшити доходи, посилити контроль над видачею квитків у транспорті. А також зменшити адміністративні та виробничі витрати.
Чиновники у своєму рішенні рекомендують винести на затвердження сесії міської ради коефіцієнт різниці між кількістю платних і пільгових пасажирів, - 1, 92. Комісія порадила міській владі максимально обмежувати масові заходи із перекриттям руху транспорту, а також обговорити можливості погашення боргів підприємства із міського бюджету.
Свою роботу комісія розпочала торік у листопаді. До січня 2010-го вона провела сім засідань, під час яких аналізувало фінансовий стан підприємства.  
Директор Луцького підприємства електротранспорту Костянтин Патракеєв розповів, що підвищення тарифу зробило свою добру справу. Мовляв, у грудні 2009 року добова виручка підприємства найбільше сягала 70 тисяч гривень. А розмір зароблених підприємством грошей до підняття тарифу у вересні 2009 року складав 48 тисяч гривень.
Депутат міськради Юрій Довгун зауважив, що година роботи великогабаритного автобуса-маршрутки коштує 104 гривні. Сюди входить вартість пального, зарплата водіїв і кондукторів. Такий автобус здатен перевезти за годину пасажирів на лише 77 гривень.
«Потрібно відмовлятися від маршруток № 9 та № 9а і намагатися витягувати «п’ятнадцятки», - каже депутат.
Голова «транспортної» комісії Андрій Дубовик сказав, що перед комісією не стояло питання «хто винуватий». Стоїть питання «що робити». «А чого не спитати ідеолога ідеї лізингу – Івана Кубіцького ( колишнього директора Луцького підприємства електротранспорту – «ВН»)», - сказав депутат Луцькради Дмитро Москвич.
Він нагадав присутнім, що саме Кубіцький обіцяв луцькому тролейбусного депо «золоті гори», якщо взяти маршрутки у лізинг. Також Москвич поцікався як це «п’ятнадцятки» і «дев’ятки» можуть бути збитковими, якщо це, на йому думку, надприбуткові маршрути у місті.
Обранець громади Віктор Юрченко запропонував, аби про фінансовий стан справ на підприємстві перед депутатами звітували щомісяця. Він закликав обранців не спекулювати на ціні проїзду в громадському транспорті.
У підсумку, депутати взяли звіт комісії до уваги і вирішили заслуховувати звіт комісії регулярно. Директор підприємства електротранспорту Костянтин Патракеєв похвалив роботу комісії. Проте не хоче, щоб ця робота «не пішла, наче вода у пісок». Патракеєв додав, що про реальні кроки на депо можна говорити лише після затвердження бюджетів різних рівнів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
шиба Показати IP 27 Січня 2010 15:59
та це ж ідея шиби була купити ці маршрутки, а тепер з нашого з вами карману забирають гроші щоб свої невдачі покрити. як шиба в містом не вміє керувати- до чого довів, так і в тролейбусний банкрот. а де ж мільйоні які вони збирають щомісяця?
теременець Показати IP 27 Січня 2010 16:23
А що, пане Довгун, ви напевно їздите на № 15, а я на № 9 і такий же лучанин, як і ви. Якщо нічого розумного не можете запропонувати, то краще помовчіть
шибанутий Показати IP 27 Січня 2010 18:04
прекрасно - "винного" вже знайшли це Ваня Кубіцкий. Якщо гроши вкрав він то піде в мери і переможе...
шибеник Показати IP 27 Січня 2010 18:15
...та хиба ці маршрутки комунальні- ні.Юра Довгун згадай сам, та людям нагадай, як шиба з Гунчиком "мутілі" та тендера проводили.
Анонім Показати IP 27 Січня 2010 18:39
та віддайте їх в оренду якомусь підприємцю з подальшим викупом, з маршрутами разом. то перекриються і вартість маршруток, і борги по зарплаті, і все..
Мантіс Показати IP 28 Січня 2010 09:48
Адмінам. Ви коли вивішуєте "правильні" коменти, то хоч слідкуйте за тим щоб вони не зявлялися разом з самою статтею, о 14:37
уе Показати IP 28 Січня 2010 10:00
Самі прибильні маршрути не пускайте бульки ,Потрибно було на кращих умовах автобуси брати.
SysR Показати IP 28 Січня 2010 12:28
Це тільки в нас таке можливо: віддати організації самі прибуткові маршрути, купити їй в лізинг нові автобуси. Зробити цю ж організацією збитковою і загнати в борги.
Дальнобій Показати IP 28 Січня 2010 18:33
Анонім.- Кому вони потрибні на ...,ти заідь в тролейбусний та подивись 12 автобусив вже поломані з них 4 розбирають на запчасти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus