USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Лучани платитимуть за утримання будинку по-новому

18 Березня 2010 12:12
У деяких луцьких будинках тарифи на послуги з утримання будинків, споруд і прибудинкових територій можуть виявитися нижчими від існуючих тепер. А в деяких можуть зрости, наприклад, до трьох копійок за квадратний метр.
Перший заступник міського голови Лариса Соколовська розповіла, що уже більше місяця у Луцьку тривають обговорення тарифів. На 9 березня департамент ЖКГ отримав 302 протоколи. Це приблизно вісім відсотків будинків, - пише «Луцький замок».
Якщо мешканці на слухання не з’явилися, то вважається, що слухання відбулися. Крім того, щоб відмовитися від якоїсь послуги, потрібно зібрати підписи геть усіх власників квартир. Висловити свою незгоду чи пропозиції мешканці можуть протягом 30 наступних днів.
«Ми в ході громадських слухань намагаємося врахувати всі зауваження, конкретні пропозиції. В окремих «ЖЕКах» на обговореннях започатковано присутність двірників, сантехніків, прибиральниць, які обслуговують будинок. І тоді ставиться питання змусити цю людину, як слід, працювати, або з’ясовується неслушність зауважень», - каже Соколовська.
За словами чиновника, за всі слухання був один чи два випадки, коли мешканці будинку намагалися відмовитися від прибирання при будинкової території. Та їх переконали, що відмовлятися від цієї послуги не можна. Так усе місто може перетворитися на смітник.
«А от щодо прибирання сходинкових майданчиків, то мешканці самі вибирають, як їм краще чинити – чи прибирати по черзі самостійно, чи когось наймати. На мою думку, можна ще відмовитися від такої послуги, як поточний ремонт у під’їзді та на сходинкових майданчиках», - вважає Соколовська.
Слухання проводяться щодо 12 послуг. Є будинки, де немає ліфтів, підвалів. Там ідеться про 2-3 послуги. Були випадки, що люди відмовлялися повністю. А є й такі будинки, де замовляють додаткові послуги, - пише «Луцький замок».
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
осшр Показати IP 18 Березня 2010 14:37
Кучеренко, звичайно, поц ще той - органзував би можливість слухань ще б в іншому населеному пункті, як люблють проводити збори акціонерів рейдери, а Соколовська цинічна ...., яка вирішує свої питання і дивується наявності корупції у міськраді. Проснись... і подивись
ольга Показати IP 19 Березня 2010 09:11
а чому ні де не можна знайти список слухань ,щоб знати наперед коли треба з"явитись на обговорення тарифів у своєму будинку??
ірця Показати IP 19 Березня 2010 22:37
приходити на збори у 18.10? Ви що не на роботі? Гуляєте? Люди приходять з роботи в 19, 20.Тільки дехто в 18.00. Притім, чому саме у робочий день? Не всі можуть прийти у той час! Чи це навмисно?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus