USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Луцька кав’ярня перетворилась на галерею. ФОТО

1 Грудня 2013 11:27
Десятки учасників представили свої роботи у рамках конкурсу-виставки «Дорога до сонця». Ними, на час проведення конкурсу, прикрасили стіни місцевої кав’ярні.
Як розповіла координатор конкурсу Маргарита Паламарчук, проводиться така акція у рамках «Art Now Session» вже не вперше. Це серія мистецьких акцій, яку два роки тому започаткувала молодіжна організація «Квартира FM». Зі слів Маргарити, це не тільки привід продемонструвати іншим свою творчість, але й поспілкуватись у теплій компанії. Цьогоріч охочих взяти участь у виставці виявилось близько 35. Організатори розповідають, що особливих вимог до робіт не було: це могли бути як малюнки, так і фотографії чи інші твори мистецтва.
Юля Мазур малює ще зі школи. Каже, що у конкурсі бере участь не вперше.
Вона – переможець минулої виставки «Я – це всесвіт». Дівчині сподобалось, і Юля вирішила, як вона сказала, «не закидати це діло».

Сьогодні стіни «Кофеїну» прикрашають три її роботи: «Зерно істини», «Людна-стихія» та «Втеча до сонця».

Кожна з них має свою історію та ідею. Щодо другої, наприклад, художниця пояснює, що мала на увазі:

«Кожна людина може бути як стихія – настільки ж сильною як і вода, вогонь, вітер та земля».
Набір інструментів, з допомогою яких вона створювала свої шедеври, мінімальний – це лише олівці та чорна ручка. Попри це журі, до складу якого увійшли художники Віктор Дембицький та Олена Кучма, зазначило, що композиція у картин досить складна, та виконані вони дуже якісно.
До слова, саме роботи Юлі Мазур визнали найкращими. Друге місце – за Поліною Москальовою, третє дісталось Марії Оліферук. Переможці отримали від організаторів подарункові сертифікати на покупку товарів в інтернет-магазині для художників «Каркар».
А закінчився вечір традиційним «квартирником», де майже у домашній атмосфері дарували свої пісні присутнім гості з Одеси – гурти «БудиГО» та «Нижний свет».








Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
123 Показати IP 3 Грудня 2013 03:26
скажіть, будь ласка, панове художники, а хто автор портрету Декстера?
Валентина Горайчук до 123 Показати IP 4 Грудня 2013 18:27
Я авторка=)
123 до Валентина Горайчук Показати IP 4 Грудня 2013 19:18
дякую, що відгукнулися!
Irko Показати IP 9 Грудня 2015 15:32
Хто автор картин з машинами? Вони геніальні!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus