USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.90
  • PLN 9.65 9.85

Луцька міськрада закликала парламент притягнути уряд Яценюка до відповідальності

24 Червня 2015 21:00
Сприяння олігархам, необґрунтоване підвищення тарифів та катастрофічне зниження ВВП: претензії до діяльності уряду Арсенія Яценюка депутати міськради висловили у зверненні до Верховної Ради.

Питання про звернення до Верховної Ради України щодо розгляду питання про відповідальність уряду Арсенія Яценюка розглянули під час 75 сесії Луцької міськради 24 червня.

Депутат Юрій Вега зазначив, що звернення підготували для того, щоб «у зваженому вигляді» висловити ставлення до діяльності Уряду. У документі йдеться про те, що Прем’єр-міністр та його уряд лише імітують реформи, лобіюють інтереси олігархічних кланів, допустили катастрофічне зниження ВВП, зростання інфляції та рівня безробіття, встановлюють необґрунтовані непосильні тарифи для населення, чим доводять простих українців до зубожіння, планують грандіозний розпродаж за безцінь стратегічно важливих державних підприємств та землі.

Автори звернення звертають увагу на відсутність покараних за корупцію в попередніх урядах, підтверджену перевірками Держфінінспекції, відсутність розслідування корупції в Уряді Азарова та повернення награбованого державі, витрати на постачання газу та електроенергії на тимчасово окуповані території Донбасу.



«Анонсування керівництвом держави запуску процесів торгівлі землею сільськогосподарського призначення є прямою загрозою її продажу олігархічному та чужоземному капіталу і перетворення України на сировинну колонію. Одночасно держава втратить вплив на внутрішній продовольчий ринок, що створить загрозу продовольчій безпеці за рахунок потужностей агропромислового комплексу.

Не залишає уряд і злочинних намірів приватизувати прибуткові та стратегічні державні підприємства. Кабінет Міністрів України вже затвердив перелік об’єктів державної власності, які підлягають приватизації у 2015 році (постанова № 271 від 12 травня 2015 року), згідно з яким продажу підлягають держпакети акцій понад 300 стратегічних об’єктів, а після ухвалення відповідного законопроекту – близько 1000 підприємств, значна частина яких є прибутковими. Внаслідок такої приватизації держава втратить контроль над стратегічними підприємствами та багатомільярдні надходження до державного бюджету. Більше того, в умовах війни ці підприємства за копійки отримають наближені до керівництва держави олігархи», - йдеться у зверненні.



Депутати закликають парламент розглянути питання про відповідальність уряду під керівництвом Арсенія Яценюка за провальну соціально-економічну політику, захист інтересів олігархів, небажання боротися з корупцією та наміри розпродати державне майно в умовах війни.

Підтримав проект рішення голова депутатської групи «Новий Луцьк» Андрій Осіпов, зауваживши, що небажання аналізувати окремі прорахунки влади раніше призвело до значних суспільних протистоянь та смерті людей. Отже, на його думку, теперішня влада повинна бути значно моральнішою за попередню. Він висловив сподівання що міськради інших міст України долучаться до цієї ініціативи, що чинитиме тиск на владу та дозволить запобігти її узурпації та незаконним діям.



На тому, що сподівання на уряд Яценюка виявилися марними, наголосив депутат Григорій Пустовіт. З його слів, замість реформ спостерігається лише «нишпорення по кишенях пенсіонерів та незахищених прошарків населення».



Член депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук зауважив, що необґрунтовані заяви Арсенія Яценюка про те, що місцеві бюджети начебто збільшилися на 36% дискредитують органи місцевого самоврядування, адже, прочитавши про такі заяви, люди думатимуть, що місто має додаткові кошти, наприклад, на ремонт дворів, та вимагатимуть його від органів влади.



Після двох голосувань депутати Луцькради усе ж підтримали звернення до Верховної Ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
дідо Показати IP 24 Червня 2015 21:01
БЮТівська секта
Анонім до дідо Показати IP 24 Червня 2015 21:43
Ну звістно, що тобі нинішня влада до вподоби, бо вона найбільш антимоскальська.
свідомий до Анонім Показати IP 25 Червня 2015 07:01
По діям і по рівню життя людей схоже, що вона більше антиукраїнська!!!
Анонім до свідомий Показати IP 25 Червня 2015 07:17
Це було зрозуміло ще на початку майдану. Я же кажу про конкретну особу.
бобо до дідо Показати IP 25 Червня 2015 13:08
Підтримую дідо - Свобода давно вже бютівська секта
ковель Показати IP 24 Червня 2015 21:06
популізм, і нічого більше
Луцьк до ковель Показати IP 24 Червня 2015 22:29
Так то ж і є вся суть діяльності луцької міськради
Луцькк до Луцьк Показати IP 25 Червня 2015 01:33
Так то ж і є вся суть ПОЛІТИКИ!!!
Дід Мороз Показати IP 24 Червня 2015 22:05
Сені не кулю в лоб а віником під зад
Лучанин до Дід Мороз Показати IP 24 Червня 2015 22:29
коментар було видалено
Вася Показати IP 25 Червня 2015 01:22
О-о - дивiться, ось вони- СЕПАРАТИСТИ!!! )))
Mik (галицька миша) Показати IP 25 Червня 2015 06:20
Галицькi мишi пiдтримують позицiю Луцької мiськради. Уряд "Сєнi" багаторазово доводив i доводить власну недiєздатнiсть. Достатньо згадати катастрофiчне зростання тарифiв i приватизацiйну програму, реалiзацiя якої неминуче перетворить Україну на мiжнародну колонiю.
Анонім до Mik (галицька миша) Показати IP 25 Червня 2015 15:15
так сеню на цю посаду якраз для цього і ставли. і з поставленими перед ним задачами він справляється просто на відмінно. тому ніхто його міняти не буде.
Mik (галицька миша) до Анонім Показати IP 26 Червня 2015 07:46
Можливi два варiанти: 1).Вони змiнять свою шкiдливу для країни полiтику. Або 2).Черговий "Майдан" замiнить їх самих.
"Перший" варiант кращий! Бо, "другий" може виявиться надто кривавим.
Помилка: "...виявитися".
луцький Показати IP 25 Червня 2015 07:59
А Луцька міськрада не приймає звернень про зупинку діяльності стихійного ринку навпроти Там-Таму, де кожного ранку о 7.15 у всю розгружаються буси з ящиками! Чи хтось з міськради кришує цей бізнес? От Єуропейці епрст...
Ліший Показати IP 25 Червня 2015 08:36
І чого ви до цього Сені причепились? Він сам казав, що буде в ролі камікадзе, і не тримається за посаду.А хто взамін? Давай Юлю назад.
галя Показати IP 25 Червня 2015 09:15
До влади прийшли не дієздатні .не кваліфіковані люди.Стало жити гірше .Жили люди не багато,а зараз буде повна жо.. Люди,зима на носі! Чим платити за комуналку?
Анонім до галя Показати IP 25 Червня 2015 16:55
Вам не понравились воры - профессионалы. Так вы поставили д*билов, которые крадут похлеще попередників, а в управлении - полные нули.
Колік Показати IP 25 Червня 2015 19:47
А чому не розстріляти?
Володимир Показати IP 26 Червня 2015 02:09
В українській владі геометрично зростає чисельність "варягів"
Дідо Показати IP 26 Червня 2015 10:04
Гидко дивитись на цих бездарних...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus