USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Луцькі депутати «звільнили» Табачника

25 Березня 2010 15:05
Обранці луцької громади своїм рішення порадили уряду і керівникам держави звільнити з посади міністра освіти і науки Дмитра Табачника.

На сесію Луцькради прибули 34 депутати. Обранці громади вирішили розглянути лише два питання, без депутатських запитів та звернень, без розгляду питання «різне». Депутат Юрій Корольчук озвучив звернення від фракції БЮТ у міській раді. Він зауважив, що фракція переходить в опозицію до діючої влади. Депутати навіть не обговорювали це питання.

У заяві зазначено: «Глибоку тривогу і стурбованість наших виборців викликало призначення Дмитра Табачника міністром освіти і науки України. Адже саме освіта і наука повинні сприяти вихованню свідомості і почуття національної гідності в українців, плекати в них шану і повагу до історії своєї Батьківщини.

В той же час Дмитро Табачник відомий широкому українському загалу своїми провокативними заявами щодо української нації, її окремих етнічних груп, національних героїв нашої країни.

Зокрема, він негативно сприймає українізацію кінопрокату, галичан взагалі не вважає за українців, різко негативно відноситься до українських визвольних змагань під проводом ОУН-УПА у 40-50-х роках минулого століття, применшує репресії радянської тоталітарної держави відносно українців, заперечує факт Голодомору.

Дмитро Табачник брав участь у фальсифікації соціологічних опитувань під час виборів Президента України у 1994 році та перекрученні результатів телевізійного проекту «Великі українці» на телеканалі «Інтер» у 2008 році.

Заяви нового Міністра освіти і науки про перші кроки в роботі, а саме скасування зовнішнього незалежного оцінювання. А отже, повернення корупції у заклади освіти, скорочення сфери вживання державної української мови, повернення російської мови в школи та виші, переписування національної історії України сприяють ще більшій напрузі у суспільстві, що лише починає оговтуватися від надзвичайно складних виборів Президента України.

У цій ситуації єдино можливим виходом вважаємо звільнення Дмитра Табачника з займаної ним посади. Адже такий Міністр освіти і науки - виклик всьому українському народу. Зрештою, це спроба поставити під сумнів саме існування Української держави», - йдеться у заяві.

У підсумку, 34 депутати одноголосно проголосували за звільнення Табачника.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
абориген Показати IP 25 Березня 2010 16:39
То відкривають зубний кабінет за рахунок прибутку,а це повірте кошти немалі,а тепер нехай лучани за їх нововведення розплатяться.Не надо воровать,ребята.А якби всі мешканці встановили лічильники (а це повинен зробити водоканал),то щоб Цвяк робив?А так йде собі оплата за приписаних осіб і всім добре.
ірина Показати IP 27 Березня 2010 09:43
щодо табачника. а про дітей,які поступатимуть цього року у виші забули?як їм бідним тепер "пресмыкатся", щоб бути у виші?!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus