USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

Луцькі кондуктори не приймають «білих» копійок?

12 Липня 2011 16:37
Окремі кондуктори в луцьких тролейбусах не хочуть продавати квитки пасажирам, які платять за них «білими» копійками – кажуть, що «таке правило».

У тому, що це правило діє, репортер «ВН» переконалась особисто вранці у вівторок, 12 липня, ставши свідком суперечки, яка розгорілась між кондуктором тролейбусу №4 та двома пасажирами.

Суть суперечки: дівчина-кондуктор не захотіла продавати квиток пасажиру, який розплачувався дрібними копійками.

Як розповів один з пасажирів, лучанин Степан Матвійчук, він хотів заплатити копійками за свого товариша, який не мав при собі грошей.

Собі ж Степан купив квиток за паперову гривню. Відрахував потрібну суму копійок та запропонував кондуктору, проте отримав різку відмову.

Кондуктор заявила хлопцям, що «такі гроші» вона брати не буде, мовляв не влаштовує номінал.

Тут же тролейбусниця пояснила, що у них «на роботі таке правило – не здавати касу дрібними копійками». Мовляв чим менше копійок, тим легше рахувати прибуток.

До речі, пасажир запевняє: серед тих грошей, за які він збирався купити квиток, «білих» дав небагато – номіналом 1 і 2 копійки було не більше десяти.

Тим не менше між кондуктором і пасажирами зав’язалась суперечка: хлопці доводили жінці, що та не має права не приймати в них гроші, а вона погрожувала, що викличе міліцію, якщо її будуть повчати, як працювати.

Квитка кондуктор так і не продала, ще й пригрозила: в разі, якщо зайдуть контролери, у безбілетного пасажира «будуть проблеми».

В результаті за кілька зупинок один з пасажирів вийшов з салону тролейбусу, віддавши свій квиток товаришу, який їхав далі.

А от у Луцькому підприємстві електротранспорту, у відділі, який займається перевезеннями, запевнили, що кондукторам ніхто не ставить завдань не приймати дрібні копійки.

У цьому ж запевнив і сам директор ЛПЕ Володимир Пуц, який переконує, що кондуктор зобов’язаний приймати ті гроші, які пасажири дають.

«Вони не мають права. Гроші є гроші. В якому вигляді вони віддані – чи це білими, чи жовтими – вона зобов’язана їх прийняти. Якщо є конкретний факт, хто це робить, то ми це підправим, не буде надалі. Треба, щоб звертались», – прокоментував він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
!!! Показати IP 12 Липня 2011 17:38
Зажиріли!
Ласковая Показати IP 12 Липня 2011 17:55
Дійсно. Для них білі вже не номінал. А мені всі копійки гроші. Я в магазині завжди решту забираю, не цураюсь. Копійка гривню береже.
замдиректора Показати IP 12 Липня 2011 18:07
застав дурня богу молитися, то він і голову розіб"є). Звичайно, неофіційно така вказівка могла й бути, але хто ж це підтвердить? Мислення в наших прцівників "на нулє"! от тільки й хочуть всі добре заробляти)))) а як себе поводити з клієнтами, то необов"язково знати
D Показати IP 12 Липня 2011 22:44
Да то саміж кондуктори для себе це й придумали, щоб коллегам було легше рахувати, невже не зрозуміло?
Лучанин Показати IP 12 Липня 2011 23:44
А чому тільки копійки? Взагалі продавці всі (касири), якими є і кондуктори, зобов'язані приймати любі гроші, які ходять в обігу на території держави, включаючи навіть сильно розірвані, за умови що вони містять повний номер банкноти, аби банк їх прийняв. В принципі і не в любій касі любого банку такі приймають, чим порушують законодавство. Проте такі купюри наші луцькі кондуктори з задоволенням здають на здачу, так само як і дрібні монети. Пару днів назад бачив суперечку пасажира з кондуктором, яка не хотіла приймати заклєєну скотчем гривню, до тогож акуратно заклєєну. Ще є питання чому вони талончики рвуть. Що це дає? Рвачество до компосування не відноситься, та й повернуті їм пасажирами талони кондуктора дуже спритно доривають та видають за щойно відірвані з пачки. Та й для чого потрібне компостування, якщо серії та номери талонів записуються кондуктором в відомість за кожен рейс. Їх же ж всерівно не можна повторно викорстати, якщо кондуктор цього не захоче. А хто розумний придумав надпис "кондуктор-контролер"? Пропоную надписи "підприємець-податківець", "водій-інспектор ДАІ", "злочинець-міліціонер" ... Невже не можна там один раз порядок навести?
S до Лучанин Показати IP 13 Липня 2011 08:12
+1000
пасажирка Показати IP 13 Липня 2011 08:05
Я теж з таким зіткнулась в маршрутці №15, але рік тому, після подібного конфлікту в тролейбусі я зателефонувала в диспетчерську тролейбусного... З тих пір тієї кондукторки більше не бачу. Ось так.
Valya Показати IP 13 Липня 2011 13:23
Копійок білих не приймають, в тролейбусах пилюки повно. Чому перед виїздом тролейбуса з депо в салоні ніхто не прибирає? Була свідком, як у білому костюмі жінка змушена була всю дорогу стояти, по сидіння було повністю вкрите пиллю. Ми ж не "тварини". А на зауваження кондуктору вона може нахамити.
Exaboto до Valya Показати IP 13 Липня 2011 14:20
ми на те заслуговуємо.
діма Показати IP 12 Червня 2015 16:17
скажіть будьласка де приймають рідкісні монети в луцьку

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus