USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Луцькі пластуни відсвяткували 98-річчя. ФОТО

20 Квітня 2010 17:41
У суботу, 17 квітня, луцькі пластуни відзначали 98 річницю складення Першої Пластової Присяги, що вважається днем заснування Національної скаутської організації України.
Вже з самого ранку на на Театральному майдані перехожі могли оглянути просто неба фотовиставку львівського пластуна Петра Задорожного «Пласт – наш здоровий спосіб життя». Фотовиставка функціонує в рамках кампанії «1000 міст – 1000 життів». На 28-ми знімках різнобічно показано здоровий та активний спосіб життя, який ведуть пластуни.

По обіді почалася пластова теренова гра. «Теренівка» розпочалась на Театральному майдані, охопила Старе місто і парк Лесі Українки. Вона мала два рівні складності: перший – для новаків і новачок (діти до 11-ти років), другий – для юнаків і новачок. Учасники акції виконували різні завдання на якість і на час. Таким чином пластуни згадали історію організації, перевірити свою фізичну вправність перед таборовим літом.

Після закриття біля аптеки-музею пластуни на вулиці Лесі Українки розклали символічну ватру. Ватра складалася із слова «Пласт» викладеного свічками. На святкову пісенну ватру прийшло багато пластунів і їхніх друзів. До темного вечора пластові пісні тішили перехожих.

Довідково:
Пласт був заснований 12 квітня 1912 року у Львові. Засновниками організації були Олександр Тисовський, Петро Франко (син Івана Франка) та Іван Чмола.
На сьогодні Пласт є найбільшою скаутською організацією України, яка об'єднує 10 тисяч пластунів різного віку та діє на всій території України.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Пуцик Показати IP 27 Квітня 2010 22:13
На зображені в малого не Клим Савур як підписано, а Василь Кук. Пластуни, ви ж маєте знати як має виглядати Ваші герої!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus