USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцькі школи до навчання готові, але переважно за батьківські гроші. ФОТО

27 Серпня 2010 10:51
Школи Луцька готові до навчання на 95 %: нині зроблений ремонт, навчальні заклади пофарбовані та полаковані, проте левова частка витрат на ці роботи лягла на плечі і гаманці батьків учнів.

Про це під час виїзного засідання Луцького міськвиконкому повідомила начальниця управління освіти Луцької ради Анжела Масиник.

Директор гімназії №26 Дмитро Гнатюк розповів, що його школа - одна з найбільших шкіл міста, яка знаходиться в густонаселеному районі і її розширення стало конче необхідним. За словами директора новий корпус виготовлений за новітніми технологіями, з енергозберігаючими вікнами, партами, що регулюються у висоті в залежності від росту учня.

Проте, директор каже, що ремонт у інших корпусах робили за кошти батьків та меценатів. Подібна ситуація відбувається і у інших навчальних закладах.

Наприклад, у школі №22 замінено сантехніку, зроблені натяжні стелі у вестибюлі. Директор навчального закладу Василь Ольгович каже, що на один квадратний метр такого декору необхідно від 85 гривень, і усе за кошти батьків і меценатів.

18-та гімназія хвалиться оновленим харчоблоком. Найбільше коштів забрали столи та мийки з нержавіючої сталі. Проте, нині така кухня простоїть не один десяток років. Загальна вартість робіт близько 110 тисяч гривень з фонду школи і меценатської допомоги без урахування вартості робіт. Деколи вдалося навіть зекономити, коли батьки самі працювали, або присилали робітників.

У Луцькій ЗОШ № 23 оновили стоматологічний та маніпуляційні кабінети. Їх розширили та провели ремонт.

Директор гімназії №4 Олександр Мишковець розповів, що усю калькуляцію, збір та витрати грошей у фонді школи робить наглядова батьківська рада шкіл. Вона ж і звітується на початку вересня про кожну витрачену копійку.

Про витрачені кошти на ремонт класів відчитуються батьківські ради класів. Якщо на фонд школи збір коштів сталий для усіх учнів, то у кожному класі свої розцінки в залежності від платіжної здатності учнів.

Ці слова підтвердила і Масиник, прокоментувавши, що ступінь ремонту у кожній зі шкіл відрізняється від кількості учнів, забезпеченості батьків. Проте, згадати точну цифру скільки коштів з місцевого бюджету витратили на ремонт чиновниця не змогла. Пояснила, що «не комп’ютер» у усі цифри в голові тримати не може.

Луцький міський голова прокоментував, що загалом на заклади освіти з міської казни пішло п’ять мільйонів гривень.

Завершальний об’єктом, який показали виконкому стала гімназія №14. Тут рівень ремонту значно відрізняється від інших шкіл – євроремонт, сучасне обладнання, окремий кабінет з комп’ютерами призначений не для інформатика, а для занять з використанням з інформаційними технологіями.

Директор закладу Марія Кардаш каже, що якби не кошти батьків – школа би не мала такого вигляду.

За інформацією «ВН» розцінки на фонд школи коливаються у різних школах від 120 гривень на чверть до 100 гривень у місяць. Окремі збори на фонд класу визначає батьківський комітет – від 5 до 80 гривень в місяць.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus