USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцькрада не подолала протесту прокурора

31 Травня 2011 17:52
Депутати Луцької міської ради зайшли в глухий кут, обговорюючи прокурорський протест з приводу рішення міськради від 5 травня про продовження договору оренди землі облспоживспілці – обранцям громади під час сесії Луцької міської ради у вівторок, 31 травня, не вдалось ані підтримати, ані відхилити протест прокурора.

Нагадаємо, 5 травня на сесії Луцькради депутати вирішили передати в оренду облспоживспілці земельну ділянку для обслуговування ринку «Завокзальний» терміном на 22 роки. Споживспілка ж зобов’язалась завершити будівництво наземного переходу від залізничного вокзалу до ринку.

Проте 17 травня прокурор міста Луцька Сергій Данілін вніс протест на згадане рішення Луцькради.

Як доповіла під час сесії начальник юридичного відділу луцької мерії Марина Мартіросян, її відділ проаналізував прокурорський протест і вирішив за доцільне його підтримати. Каже: з рішення дійсно треба виключити пункт 3.8, до якого прокуратура і має претензії.

У цьому пункті йдеться про те, що достроково розривати договори оренди торгових площ з підприємцями облспоживспілка муситиме тільки за погодження Луцької міськради.

Мартіросян пояснює: цей пункт є нічим іншим, як втручанням у господарську діяльність спілки.

Проте після слів Мартіросян виникла дискусія: пропозицію юриста мерії розкритикували «свободівець» Андрій Калахан, «заукраїнець» Богдан Шиба, «нашоукраїнець» Андрій Козюра, «сильноукраїнець» Євгеній Ткачук та депутат від ВО «Батьківщина» Андрій Осіпов.

«Комісія поважає позицію прокурора, але вважає, що свої дії прокурор вчинив вибірково, користуючись законодавством», – говорив Шиба.

«Пункти 3.7 і 3.8 далися дуже важко. Ці пункти були спільним надбанням усіх депутатів. Саме ці пункти передбачають захист підприємців. Хоча питання, які ставить прокурор у своєму протесті, дуже суперечливі: можна як погодитися, так і заперечити», – висловився Осіпов.

Проте «тимошенківець» Юрій Корольчук заперечив своїм колегам і переконував, що протест прокурора треба підтримати.

«Нічого страшного у тому, що ми підтримаємо протест прокурора я не вбачаю. Так ми увійдемо у законне русло. Наше рішення про продовження договору матиме законну силу. Для чого нам тут показувати, як ми вміємо палко захищати підприємців?» – виголосив він.

Проте після дискусії депутати таки не знайшли компромісу – протест прокурора і не відхилили, і не підтримали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Кастян Показати IP 31 Травня 2011 21:59
«заукраїнець» Богдан Шиба, «нашоукраїнець» Андрій Козюра, «сильноукраїнець» Євгеній Ткачук - Лебідь, рак та щука а між ними Україна.
підприємець Показати IP 31 Травня 2011 22:52
Ось так і лопнула ця мильна бульбашка яка називалася гарантії для підприємців. Впевнений що цей протест був придуманий ще в день голосування за продовження оренди. Головне продовжити а умови оренди ми потім підрегулюємо. Але шановні депутати підприємці не лохи все дуже швидко зрозуміли і зрозуміли що в черговий раз нас використали. Одні використали для того щоб створити видимість виконання передвиборчих обіцянок а другі для того щоб догодити першим.
Лучанин Показати IP 31 Травня 2011 23:16
А я і не сумнівався що знайдуть хоч якусь проблему щоб кинути підприємців. Головне бабки відмити!
Бабич Показати IP 1 Червня 2011 18:02
Те що не підтримали той протест, то добре. Це є захист підприємців. Краще було б взагалі відхилити, але маємо те що маємо. Осіпов молодець, дякую вам Андрію. Мені незрозуміла і огидна позиція Ткачука Є.Є. - як він може спочатку кричати про захист підприємців, а потім ипросити депутатів підтримати прокурора. Така сама і Іовенко, вона взагалі забула кого представляє, діє на користь Горгута а говорить що вона за підприємців і теж дорпечі просила скасувати п. 3.8. і підтримати прокурора

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus