USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Луцьку мерію змусять замінити зливну каналізацію?

27 Липня 2011 14:59
У Луцькій міській раді пояснюють, що пропускної здатності мережі зливової каналізації не вистачає, аби забезпечити безпроблемне сходження води під час злив.

Про це йдеться у відповіді міського голови Миколи Романюна на запит депутата міськради Сергія Григоренка.

Як розповів Григоренко, 23 червня він надіслав міському голові запит. У ньому депутат просив міського голову «дати доручення відповідним службам вжити заходів для очищення та збільшення потужності зливової каналізації» в тих місцях, де під час дощів не встигає зійти вода. Зокрема, Григоренко вказував на місце на проспекті Відродження біля 2-ї міської поліклініки та на вулиці Карпенка-Карого під залізничним шляхопроводом неподалік перехрестя з вулицею Дубнівською.

«Під час сильної зливи через недостатню потужність зливової каналізації утворюються величезні калюжі, які практично зупиняють на деякий час рух автотранспорту», - писав у запиті депутат.

У відповіді депутату, підписаній міський головою Миколою Романюком, йдеться, що «дійсно під час дуже сильної зливи пропускної здатності мережі зливової каналізації (діаметр труб не перевищує 300 мм) у вищезгаданих місцях не вистачає для моментального пропуску зливових вод».

Романюк пише Григоренку, що «виконати роботи по заміні труб мережі зливної каналізації на згаданих вулицях можливо лише під час реконструкції вулиць, тому що згадані роботи передбачають перекриття вулиці та повне руйнування асфальтобетонного покриття та основи проїжджої частини. Глибина залягання труб – від 1,5 до 5 метрів».

«Виконати ці роботи на даний час не має можливості у зав’язку з відсутністю коштів на ці цілі», - йдеться у відповіді.

Разом з тим Романюк запевняє, що «з метою недопущення утворення великих калюж та максимально швидкого пропуску зливових вод комунальним підприємством ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс регулярно проводиться прочищення мережі зливової каналізації у вищевказаних місцях».

Сергій Григоренко зауважує, що проблеми зі стічними водами в окремих місцях Луцька – не нові. «Цим запитом я ще раз хотів привернути увагу влади до цих проблем», - зауважив депутат.

Він запевнив, що буде разом з колегами-депутатами добиватися того, аби у бюджеті наступного року були передбачені усі необхідні кошти для реконструкції зливової каналізації у проблемних місцях, зокрема на вулицях Карпенка-Карого, Відродження, а також на проспекті Соборності

Нагадаємо, у вівторок, 26 липня після сильної зливи окремі вулиці міста Луцька були затоплені водою, що вкрай ускладнювало рух транспорту.

Затопленою була і частина вулиці Конякіна.

Щонайменше ще один такий випадок трапився у Луцьку на початку липня.

Нагадаємо також, що вулицю Карпенка-Карого біля мосту також періодично «заливає». Зокрема це ставалося минулого літа. Інколи для «порятунку» автомобілів з водяної пастки доводиться залучати рятувальників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
SysR Показати IP 27 Липня 2011 15:29
> діаметр труб не перевищує 300 метрів ОГО О_о
Семен до SysR Показати IP 27 Липня 2011 20:05
Читай правильно...
SysR до Семен Показати IP 28 Липня 2011 09:58
Сам очі роззуй.
Лучанин Показати IP 28 Липня 2011 00:39
Кошти на одну вулицю, принаймні: перейменування вулиць та пам'ятник Бандері. Можна ж з користю для всіх лучан їх використати?
Beautiful Days Показати IP 29 Липня 2011 10:08
Кому ми потрібні?! НІКОМУ! Про нас НІХТО ТУТ НЕ ПІКЛУЄТЬСЯ, НІХТО, ЯКБИ ВИ СОБІ ЦЬОГО НЕ ДУМАЛИ нас навпаки знищують, а нащо каналізація нова Луцьку?:) Нащо смітникі нові, нащо взагалі дороги?! Нащо порядок у місті наводити якщо найлегше зробити дрібниці найлегші, взяти гроші з держ. бюджету і будувати собі нову хатинку десь поза містом або нову машину придбати?:) Кому ми тут треба, що це за наївність поглядів?! Гнати їх всіх звідти пора, гнати і віддавати десь в Африку на м'ясо...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus