USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцьку забагато медгуманітарки, тому ділитимуться з сусідами

2 Грудня 2009 09:55
Адміністрації ряду польських міст надіслали до обласного центру Волині найкрупнішу за останні часи гуманітарну допомогу, загальна вартість якої майже 1 мільйон гривень.
У складі «гуманітарки»  – медичні препарати, маски, дезінфекційний розчин майже на 1 мільйон гривень
Зі слів начальника міського управління охорони здоров’я Федора Кошеля, нині вантажі розмитнюються.
«Надіслали багато антибіотиків, тому видамо навіть на райони. Зберігати у себе довго немає сенсу, адже термін придатності може закінчитися. Є 10 тисяч флаконів з антибіотиками, тому цього вистачить на повний курс лікування тисячі хворих» - розповів Федір Кошель.
«Гуманітарку» прислали такі міста як Люблін, Торунь, Жешув, Щецін, CARITAS Торунської дієцезії, Щецинська управа, а також  Об’єднання українців в Польщі, спілка «Мости дружби в Україну» (Німеччина), фармацевтична компанія «WOLF».
Як повідомляють у Луцькій міській раді, отримання гуманітарки організували управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності спільно з управлінням охорони здоров’я Луцької міської ради та Волинською обласною організацією «Товариство Червоно хреста України»
Довідково:
У складі вантажу, який надійшов -  медичні маски (64 500 одиниць),  рукавички латексні (128 000 одиниць), дезінфекційні засоби (983 л), мило (360 одиниць), медичні фартухи (1000 одиниць), простирадла одноразові (100 рулонів); дозатори інфузійні (електронні) - 3 од., амоксицилін (антибіотик) - 10 500 флаконів, інші імуностимулюючі та жарознижуючі препарати понад - 40 найменувань (приблизно 400 кілограмів).Всього медичних засобів та лікувальних препаратів отримано 4 520 кілограмів на загальну вартість 1 051 987,94 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Ирка Показати IP 2 Грудня 2009 11:34
окажется все это в аптеках и будет продаваться, а денежки в карман начмедам, главным врачам, и им подобным... А больным бесплатно- фига с маслом, будут и дальше окупать дезрастворы, маски, антибиотики. Посмотрим, посмотрим...
Юка Показати IP 2 Грудня 2009 15:24
До Ирки: не думаю, що вони саме так чинитимуть. це ж гуманітарка, до того ж строк дії деяких препаратів добігає кінця. тому їх треба швидесенько сплавити
seal Показати IP 2 Грудня 2009 16:40
До Ирки. Не хворійте й дивитись не прийдеться. А якщо серйозно, то більш як впевнений, що гуманітарка до аптек потрапити не зможе. Не так це все просто, як Вам здається. А з тим контролем, якому аптеки піддаються в останній час, навряд чи хтось захоче ризикувати. Так, що роздадуть по районах, як і казали.
Opanas Показати IP 2 Грудня 2009 16:56
Панове не хвилюйтесь, поки по спрощеній кабмінівській системі розмитнять, то треба будуть гроші на утилізацію.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus