USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Львівський суд «очистив» ім'я екс-ректора ВІППО

3 Квітня 2013 08:17
Львівський апеляційний адміністративний суд визнав протиправною та скасував вимогу Держфінінспекції у Волинській області щодо ініціювання внесення змін до штатного розпису ВІППО, приведення у відповідність розміру посадового окладу екс-ректора Інституту Михайла Сташенка та залежним від його окладу працівникам і повернення ними виплаченої зарплати та інших видатків обсягом приблизно 60 тисяч гривень.
Відповідна постанова Львівського апеляційного адміністративного суду опублікована у Єдиному державному реєстрі судових рішень.
Львівський апеляційний адміністративний суд задовольнив апеляційну скаргу Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти, скасувавши постанову Волинського окружного адміністративного суду від 9 жовтня 2012 року і визнавши протиправною та скасувавши вимогу Державної фінансової інспекції у Волинській області щодо ініціювання внесення змін до штатного розпису ВІППО та приведення у відповідність розміру посадового окладу ректора Інституту, а також відповідно розміри окладів залежним від його окладу працівникам відповідно до законодавства. Так, повертати виплачену заробітну плату ректору та залежним від його окладу працівникам на суму обсягом приблизно 53,33 тисячі гривень не доведеться.
Окрім того, суд другої інстанції скасував вимогу Фінінспекції у Волинській області стягнути з винних осіб незаконно нараховану й виплачену надбавку за престижність праці педагогічних працівників й підвищення посадового окладу, в сумі обсягом приблизно 5,83 тисячі гривень з відповідним коригуванням суми нарахованого єдиного соціального внеску на суму обсягом приблизно 2,12 тисячі гривень.
Це ж саме Львівський апеляційний адміністративний суд зробив і з вимогою відобразити дебіторську заборгованість з державними цільовими фондами на суму перерахованих платежів за виплаченою зарплатою відповідно на приблизно 19,4 та 2,12 тисячі гривень.
Нагадаємо, колишній очільник ВІППО розповідав, що в результаті останньої планової перевірки Інституту працівниками Держфінінспекції, в акті зробили запис про те, що керівникові закладу з порушеннями, тобто безпідставно, встановили 24-ий тарифний розряд у системі оплати праці. І це стосувалося не лише ректора, але й усієї адміністрації закладу, адже тарифна ставка працівників залежить від оплати праці керівника. Саме це, на думку Сташенка, і стало інформаційною причиною для клопотання керівника обласної держадміністрації щодо звільненя ректора з цієї посади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Викладач Показати IP 3 Квітня 2013 11:28
А на чиє замовлення його так незаконно чорнили? І хто із держфінінспекції відповість за непрофесійні дії. Дуже цікаво знати, що за спеціаліст такий "класний акт збацав" і стільки крові випив у людини.Звільнити з роботи його мало,судити таких треба.
Інспектор Показати IP 8 Квітня 2013 10:36
Та про що ви говорите. Крав цей чоловік і буде красти, не дбав про людей і не буде дбати, де б він не працював. А суди ви ж знаєте які у нас! Добре заплатив, та й живи "чистенький". А чому ж тоді у Львові його аппеляцію розглядали? Та дуже банально, він там раніше в управлінні працював, як його поперли з ВДУ за фінансові махінації на вступних. Ой як же цей пан хоче назад в крісло, яке воно йому медом намазане, бо ж стільки ще бюджетних коштів не використано, стільки ще закордонних проектів з бухгалтерією не розроблено. Сьогодні він і колективу золоті гори обіцяє і депутатшу з Києва упросив щоб приїхала, тільки відчула смалене то й змилась і у місцевих депутатів випрошує підтримки і у керівників освітянськими закладами... А ось чому по життю випадають йому такі "кровопускання", то слід добре задуматись. Міняйтесь трохи пане екс ректоре, міняйтесь, розумійте життя коротке і живіть як людина.
Лучанин Показати IP 8 Квітня 2013 17:12
А я рахую, що з усіх керівників області Клімчук найкращий і краде не так нагло як кривицький і йому подібні. Згадайте дочку кивицького, сте**о ще та і не кається татусь хапнув їй все, що міг, а тепер знущається над людьми

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus