USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Львів’яни розкрили особливості релігійної Волині

21 Травня 2013 17:00
Унікальна пам’ятка релігійної культури Волині вийшла в світ. У Луцьку презентували книгу під назвою: «Генеральні візитації церков і монастирів Володимирської унійної єпархії», - повідомляє ТРК «Аверс».

За словами краєзнавців - це надзвичайно важливе для історії зібрання, воно, мовляв, увібрало в себе цілу палітру духовної культури Волині кінця 17-18 століть. У книзі описуються стародавні релігійні пам’ятки, які колись височіли на волинських землях - це п’ять монастирів та п’ять сотень церков. Лише кілька десятків з них збереглись до наших днів. Опис церков дає унікальні можливості для істориків та культурологів вивчити архітектуру Волині того часу, дізнатись яким був волинській іконостас та як виглядала духовна традиція. Збірка, кажуть, доводить: попри поділи української церкви, єдність релігійного простору збереглась.

Видання підготувало львівське наукове середовище українського католицького університету за підтримки Люблінської Фундації духовної культури «Пограниччя». Видання написане польською мовою з вкрапленнями староукраїнської, адже саме так розмовляло волинське духовенство тих часів. Наклад - усього 300 примірників. Кілька десятків екземплярів львів’яни залишать для бібліотек та наукових закладів нашої області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus