USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Мерія домовляється про здачу стадіону в оренду. Фото

16 Червня 2010 18:10
У луцькій мерії розпочалися переговори з питання оренди міського стадіону «Авангард».

Про це інформує «ВП».

Господарський суд у Волинській області 15 червня відмовив прокуратурі Луцька в задоволенні позову про виключення з акту опису та арешту майна, що перебуває на балансі КП «Луцький стадіон «Авангард».

Про вердикт суду стало відомо на засіданні робочої комісії з питання можливої передачі футбольному клубу «Волинь» у довгострокову оренду стадіону та земельної ділянки.

Як розповів начальник юридичного управління Луцькради Максим Гордійчук, передача в оренду майнового комплексу «Луцький стадіон «Авангард» може бути здійснена лише після закінчення виконавчого провадження та виключення майна з акту опису та арешту.

Нагадаємо, що в травні 2001 року між виконкомом Луцькради в особі міського голови Антона Кривицького та громадською організацією «Спортивний клуб «Волинь-1» було укладено договір спільного користування майновим спортивним комплексом стадіону.

Таким чином, право господарського відання комунальним підприємством на майновий комплекс стадіону припинилось з 2001 року.

До слова, за проведену реконструкцію стадіону рішенням судів було стягнуто із КП близько 10 мільйонів гривень. Як наслідок, на виконання судових наказів підрозділом примусового виконання рішенням державної виконавчої служби було описано та арештовано майно на балансі підприємства. А саме: водонапірну мережу, спортивне ядро, відкриті трибуни, повітряна електромережа, спортивний павільйон з котельнею, вбиральня.

У юридичному управлінні луцької мерії кажуть, що право власності територіальної громади на вказане майно підтверджено судами різних інстанцій, в тому числі Вищим господарським судом.

На комісії були присутні депутати міськради Юрій Корольчук і Микола Сур’як, заступник мера Микола Іванюк, заступник директора департаменту економіки міськвиконкому Тарас Яковлєв, віце-президент футбольного клубу «Волинь» Юрій Пирожко із колегами з менеджменту клубу.

«Нам потрібно віднайти можливість, щоб зняти арешт. А потім вирішувати питання по орендних відносинах», – сказав Микола Іванюк.

У свою чергу Максим Гордійчук зауважив, що оренда комплексу є одним з варіантів, аби надати стадіон у користування. Іншим може бути варіант концесії. У випадку погодження на зняття арешту з описаного майна, представники футбольного клубу погодились на підписання мирової угоди з владою.

Отже, у цьому випадку йтиметься як про право оренди клубу на майно, так і на землю. У свою чергу, говорячи про концесію, депутат Юрій Корольчук зауважив, що йтиметься про цілісний майновий комплекс разом з легкоатлетичними доріжками.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus