USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На 40-ому кварталі у Луцьку хочуть нову багатоповерхівку. КАРТА

17 Квітня 2013 13:41
Замість вбудовано-прибудованого приміщення торгівельного призначення на 40-ому кварталі у Луцьку хочуть звести ще одну секцію 9-поверхового будинку.
Про це у коментарі «ВН» розповів начальник управління містобудування та архітектури Луцької міськради Юрій Казмірук.

На засіданні виконкому міськради, яке відбулося 17 квітня, дали дозвіл на розроблення проекту коригування детального плану території 40-Ж-2 мікрорайону у місті Луцьку. За словами головного архітектора міста, хоч 40-ий квартал наразі в переважній більшості забудований, але є певні нереалізовані позиції у детальному плані території.

Так, згідно з планом, у мікрорайоні мало розташовуватися вбудовано-прибудоване приміщення торговельного призначення. Проте, в управлінні капітального будівництва переглянули план забудови і вирішили дізнатися про ймовірність розташування на місці будівлі 9-поверхівки.

«Замовником є управління капітального будівництва. Воно буде організатором самого процесу, що стосується розробки проектно-кошторисної документації і корегування генерального плану. Це проектна частина. Другим етапом стане реалізація самого проекту – будівельно-монтажні роботи», - розповів Казмірук.
Розробкою проекту займуться у Волинській філії НДІ «Діпромісто» і дадуть відповідь, чи є доцільним будівництво багатоповерхівки. «Чи не порушить це будівельних норм», - додав Юрій Казмірук.

Окрім того, проектанти обрахують доступність до об’єктів соціальної інфраструктури і торгівлі. Наприклад, задля того, щоб взнати, чи можуть навколишні школи та дитячі садочки прийняти дітей сімей, які можуть з’явитися у мікрорайоні.

«З позиції замовника, і Чорнуха прокоментував, він вважає, що не виключається, що така можливість є, тому що об’єктами соціальної інфраструктури це мікрорайон забезпечений», - зауважив архітектор.

Вартості проектно-кошторисної документації поки що не знають. За словами Юрія Казмірука, усі відповідні матеріали почнуть готувати лише зараз, коли рішення прийняли члени виконкому.

Розроблений проект, на думку посадовця, будуть ставити на громадські обговорення мешканців цього мікрорайону у третьому кварталі цього року.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Читач Показати IP 17 Квітня 2013 13:52
карта - просто пі**ц )))))))))))))))))))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus