USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

На Луцькому підприємстві електротранспорту – скорочення керівництва

11 Листопада 2013 18:35
У Луцькій міській раді планують змінити штат Луцького підприємства електротранспорту, а також шукають можливі шляхи отримання коштів на погашення заборгованості працівникам підприємства. Відповідне розпорядження підписав луцький міський голова Микола Романюк 8 листопада.

Згідно з документом, директору Луцького підприємства електротранспорту Грицанчуку І.І. до 25 листопада рекомендують розробити та надати на затвердження заступнику міського голови Тарасу Яковлеву новий штатний розпис підприємства. Зокрема, необхідно передбачити скорочення чисельності управлінського персоналу не менше 10 відсотків.
ЧИТАТИ ЩЕ: ЛУЧАНИ ЇЗДЯТЬ НА Б/В ТРОЛЕЙБУСАХ - А ЛЮБЛІН ЗАМОВИВ НАШІ «БОГДАНИ»
Також до штатного розпису підприємства повинні ввести посаду заступника директора з питань фінансів та економічної безпеки та визначити його коло обов’язків. Посадову інструкцію необхідно погодити її з управлінням транспорту та зв’язку (Миронюк А.М.), відділом фінансового контролю та аудиту (Малютіна В.А.).

Окрім того, на ЛПЕ будуть контролювати використання робочого часу працівниками, безпосередньо не зайнятими у перевезенні пасажирів та ремонті транспорту (суміщення професій, неповний робочий день або неповний робочий тиждень).

Рухомий склад
За рахунок зменшення витрат на утримання управлінського апарату у ЛПЕ планують підвищити якість технічного обслуговування та ремонту об’єктів міського електротранспорту, забезпечити збільшення кількості рухомого складу тролейбусів на лінії та зменшити відсоток їх передчасних повернень з маршрутів.
Мер Луцька також розпорядився вивчити економічну доцільність використання на міських маршрутах автобусів марки «Богдан» А069.21 (10 одиниць), як найбільш затратних та найменш пасажиромістких, та в термін до 15.11.2013 надати пропозиції щодо можливості виведення їх з експлуатації.
Також на підприємстві планують залучати додаткові надходження, у тому числі від оренди тимчасово вільних приміщень, розміщення реклами, додаткових послуг тощо.
Відділ фінансового контролю та аудиту зобов’язали вивчити можливість реалізації придбаних на умовах фінансового лізингу автобусів, які не використовуються на міських маршрутах, з метою спрямування отриманих коштів на погашення заборгованості Луцького підприємства електротранспорту за лізинговими угодами.
У грудні 2013 року також планують вивчити величину пасажиропотоку на автобусних та тролейбусних маршрутах міста, які обслуговуються ЛПЕ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Читач Показати IP 11 Листопада 2013 18:46
Уже докерувались. Близько 18-00 навпроти педколеджу у 15-ки колесо відвалилось. Скорочуйте обслуговуючий персонал, особливо кваліфікований. І на пузі соро будете їздити.
Лучанин Показати IP 11 Листопада 2013 21:35
Читайте уважно - управлінський персонал , а не обслуговуючий.
Читач до Лучанин Показати IP 11 Листопада 2013 22:43
Точно впевнений, що управлінський скоротять, а не роботяг? У нашій огранізації було трьох у відділі кадрів, одного скоротили, бо зверху так сказали. Далі розділили роботу відділу кадрів та архіву і ввели посаду зав архівом, то скороченого на цю посаду просто перевели. Далі у архіві ввели ще посаду заступника зав архівом, із трьох кадровиків стало чотири. За день-два тим архівікам це й секретаря ввели, бо вони двох із новою роботою не справляються. Кажуть, багато паперів. А ми про скорочення паперового документообігу. От і рахуйте кадри.
Лучанка Показати IP 12 Листопада 2013 10:03
Ще з часів керівництва директора Марушкіна та мера міста Кривицького там був і є бардак. Єдиний, тверезомислячий керівник на ЛПЕ -це був директор Кубіцкій І., який думав головою, а не ж.... про людей і про місто, і про ЛПЕ.!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus