USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

На Привокзальному знесуть більшість кіосків

6 Березня 2013 14:50
Більшість тимчасових споруд, розміщених на проспекті Грушевського та Привокзальному майдані у Луцьку, хочуть демонтувати.

Із такою пропозицією виступив заступник начальника управління містобудування та архітектури Ярослав Матвіїв під час засідання виконкому міськради 6 березня.

За словами головного художника міста, до комплексної схеми проспекту Грушевського треба внести зміни, а це вимагає знесення розміщених на вулиці тимчасових споруд.

Так, він зауважив, що після закінчення реконструкції Привокзального майдану, невирішеним залишилося питання розміщених там тимчасових споруд, які або ж згідно зі схемою, або ж згідно з рішеннями виконкому, підлягають демонтажу.

«Я пропоную, щоби ці кіоски, які знаходяться зліва, залишити, оскільки це робочі місця, і вони не стоять на комунікаціях, не порушують існуючі будівельні норми», - висловився головний художник міста.

А от щодо кіоску, який розміщений з іншого боку майдану, то Матвіїв зазначив, що він знаходиться поблизу мереж і порушує пожежні розриви до існуючого приміщення. Тож, його необхідно знести.

З його слів, також потрібно знести 5 тимчасових споруд поблизу будинків на проспекті Грушевського, 17, 18, 22, 24, 26. «Вони вже застаріли і також порушують пожежні розриви багатоповерхівок. Цих 5 кіосків ми хочемо запропонувати знести, коли закінчиться договір оренди землі», - розповів Ярослав Матвіїв.

Окрім того, за словами Матвіїва, потрібно впорядкувати два літніх майданчики біля ресторану «Грабінскі» і біля Грушевського, 1.

Щодо останнього висловився перший заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук. Мовляв, треба забрати «вагончик» і літні «палатки», де люблять збиратися охочі до спиртного.

Утім, Ярослав Матвіїв зазначив, що розробка схеми вулиці Стрілецької, яка межує із проспектом Грушевського, стане наступним етапом у програмі коригування схем вулиць міста.

Святослава Кравчука також зацікавило питання розміщення тимчасових конструкцій в кінці проспекту Грушевського на перехресті із вулицею Привокзальна. «Тільки зняли вагончики, знову стоять якісь два цих», - зазначив він.

Утім, Ярослав Матвіїв заспокоїв його, зауваживши, що один підлягає знесенню. А розміщений неподалік дерев’яний кіоск «Луцькпреса» знесли, щоб поставити замість нього «більш-менш цивілізований скляний». «Він там має стояти, бо в нього ще договір оренди землі ще не закінчився», - додав посадовець.

«Раз забрали, а тепер ви тикаєте скляний. Що той кіоск спасає, кого він спасає? Тикаємо ті кіоски. Для чого?», - відреагував перший віце-мер.

Проте, на думку головного художника Луцька, один кіоск «Луцькпреса» на Привокзальній площі має бути. «Я вважаю, що хоч один має бути. То ми залишимо деякі кіоски, а «Луцькпреси» не буде? То не справедливо, я рахую», - зазначив Матвіїв.

Так, після обговорення, Ярослав Матвіїв зазначив, що під час коригування схеми проспекту Грушевського «акцент» робитимуть «на знесення».

«Вулиця вимальовується непогана і я думаю, що вже маємо навести до кінця порядок на цій вулиці», - підсумував він.

Тож, заперечень у членів виконкому не було і вони прийняли відповідне рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus