USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На утримання зоопарку мерія витрачає менше, ніж на зарплату Шиби

23 Вересня 2010 14:30
Для того, аби прогодувати 186 мешканців луцького зоопарку щороку потрібно витрачати 443 тисячі гривень – натомість на потреби зоокуточка в нинішньому році міська влада виділила всього 110 тисяч гривень.

Про це йшлося 23 вересня під час засідання комісії з питань перевірки готовності луцького зоокуточка до зимового періоду.

Робота з підготовки до зими почалась ще з нового року, розповідає директор КП «Центр дозвілля та відпочинку імені 900-річчя Луцька» Володимир Гончаров. Працівники луцького зоокуточка тримають на контролі три основні напрямки – приведення до ладу приміщень, заготівлю кормів та ветеринарне забезпечення.

«В цьому році ми повністю побудували літній варіант ведмежатника, окультурили всі вольєри, завершили будівництво всіх пішохідних доріжок. Залишається закінчити будівництво зимової частини приміщень», – відзвітував опікун зоопарку.

Гончаров запевнив, що цьогоріч тварини зимуватимуть в теплі і «не синітимуть», як минулого року. В новому зимівнику чекатимуть весни усі звірі, за винятком вовків, левів, бізона і ведмедів. Їхні вольєри будуть обігрівати спеціальними ТЕНами. А клишоногі Маша і Міша зиму проведуть у барлогах. Так, до 15 жовтня керівник зоокуточка пообіцяв добудувати другу ведмежу барлогу.

Директор зоопарку також похвалився, що усі звірі вже отримали усі необхідні щеплення, відтак хвороб та погрішення здоров’я у тварин не очікують.

Найбільших проблем працівникам луцького зоопарку щороку завдає нестача коштів на заготівлю кормів, каже директор зоокуточка. Для того, щоб прогодувати усіх тварин потрібно 443 тисячі гривень на рік. Натомість на потреби зоопарку в нинішньому році із міського бюджету виділили всього лиш 110 тисяч гривень. Усі ці гроші, за словами директора, на сьогоднішній день освоєні. Однак, попри мізерне фінансування, заготівлю кормів на зимовий період Гончаров пообіцяв завершити до 1 жовтня.

«Коштів бракує на закупку їжі. Тому виходимо з ситуації за рахунок власного підсопного господарства – в нас є корови, свині… Але більшість заготовлюємо через фермера, з яким ми працюємо вже протягом 12 років. Він привозить корм, і я потім ходжу по фірмах з протягнутою рукою і прошу. Той дасть чотири тисячі, той п’ять – і так поступово розраховуємось», – пояснює Гончаров.

Окрім того, директор зоопарку повідомив, що в нинішньому році з’явилась можливість отримати 495 тисяч євро на реконструкцію зоопарку. За ці кошти планують побудувати ветеринарну лікарню та готель, а також прокласти водопровід та газопровід.

«Плануємо увійти в європейський транш по реконструкції зоопарку разом з з одним польським зоопарком. Але з міського бюджету треба 63 тисячі на проектно-кошторисну документацію. Вона вже готова, пройшла експертизу. Чекаємо, коли надійдуть кошти. Але фактично до бюджету розвитку міста надходжень немає», – каже він.

Довідково:
На сьогоднішній день в Луцькому зоопарку утримується 186 тварин 54 видів. Серед них 10 тварин віднесені до Міжнародної Червоної книги, сім звірів – до Червоної книги України.

Згідно з декларацією про доходи луцького міського голови Богдана Шиби за 2009 рік, його дохід становив 116 тисяч 449 гривень. Заробітна плата мера становить 9 400 гривень, про це він розповідав під час чату на «ВН».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Маркіян Показати IP 23 Вересня 2010 18:13
Пропоную продати Шибу і купити австралійського бородавочника
Exaboto до Маркіян Показати IP 24 Вересня 2010 11:11
на органи
Лучано Показати IP 23 Вересня 2010 22:34
Капєц. Завтра же ж шиба за цю публікацію буде зїдати Гончарова - порядну і добру людину. Володимир терміново йди у відпустку чи на лікарняний. перечекай поки шибанутого не переоберуть.
FANTOMAS Показати IP 23 Вересня 2010 22:38
Машу и Мишу - в депутаты !
ДА! до FANTOMAS Показати IP 24 Вересня 2010 01:28
А у списках якої партії ви, шановний, бажаете висунути Машу і Мішу, або яка папртія їх виставлятиме на можоритарку! Доречі слушна пропозиція, бо закон про вибори не забороняе висувати тварин-членів партії.
Лук і чано Показати IP 23 Вересня 2010 22:55
Грошей шибі більше справедливо. Тому що мерія нинішня - це більше ніж зоопарк - це цирк!!!
Орест Показати IP 24 Вересня 2010 10:19
До Лук і чано: 5 балів!!! Круто підмітив! ))) А Машу і Мішу можна висунути від партії "волохата честь" або "соси лапу!" ))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus