USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

На знак протесту проти забудови парку спалили паркан

24 Травня 2011 18:29
Близько ста мешканців 40-го мікрорайону Луцька 24 травня зібрались у парку біля університету «Україна» з вимогою не дозволити забудову на території футбольного поля.

Територія, де місцеві жителі гуляють з дітьми та молодь грає у футбол, вже була обгороджена. Минулої п"ятниці мешканці сусідніх будинків зібралися на акцію протесту і заявили, що проти будівництва.

Невдовзі дерев’яний паркан невідомі розвалили і частково спалили, - пише ВІП.

До учасників акції протесту у вівторок 24 травня прийшли депутат, що балотувався у цьому окрузі - Олександр Семенюк, а також заступник луцького міського голови Лариса Соколовська, начальник управління містобудування та архітектури, головний архітектор Юрій Казмірук, член земельної комісії Роман Бондарук та забудовник - генеральний директор, голова правління ЗАТ «Луцький домобудівельний комбінат» Руслан Вайман.

Мешканці зібрали майже 2 тисячі підписів та занесли їх у відділ звернень громадян мерії.

Лариса Соколовська розповіла, що ділянка вже три роки в оренді і за неї справно платять. До того ж, виділялась вона саме під забудову.

Руслан Вайман намагався пояснити важливість будівництва житлових будинків, але його ніхто не слухав. Люди нарікали: «ви ще раніше набудували і не продали квартири».

Мешканці будинків, що знаходяться поряд, свій протест проти будівництва аргументувати тим, що «парк - це легені району», й тим, що діти не будуть мати де гратись, а усі бажаючі – займатися спортом.

Лариса Соколовська намагалась пояснити громаді, що забудовник планує побудувати і дитячий майданчик, і невеличкий стадіон, та мешканці не повірили. Вони запевнили, що теж готові платити за оренду, аби їм лишили парк.

«Ви розумієте, що ми не допустимо тут будівництво. Якщо хтось щось почне робити – вийдемо зі зброєю і нам все одно, що буде міліція», - запевнив один з лучан.

Владці запевнили, що «розберуться з цим питанням», але нічого не пообіцяли – договір укладався законно.

Тим не менше, мешканці заявили, що звернуться до міської ради з проханням надати насадженням статусу парку чи скверу, тоді ніхто не матиме права проводити тут будівельні роботи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
Хохма Показати IP 24 Травня 2011 22:15
Міськрада може повернути сплачену орендну плату, знайти правові моменти (не прозорий аукціон, не погодження з сусідами і т.д.) було б бажання. п. Соколовська, НЕ ГАРНО!
Роман Показати IP 24 Травня 2011 23:00
Шановна редакціє, перевіряйте трохи те, що пишете... Від стадіону до ун-ту "Україна" досить далеко... А от мітингувальники про зброю даремно згадали... Активно заважати забудові треба, але без зброї...
Alex Показати IP 24 Травня 2011 23:48
Хвацьким хлопцям з міськради дай пальця, то вже й руки не буде. Побудують будинки на місці стадіону, а потім і весь парк під бульдозери піде. Вайман просто перший "підсуєтився" і відхопив класний кусок землі під будівництво. А коробку 20х35, яка смердить гумою, хай забудовник в своєму дворі поставить (замість газона і альпійської гірки). Думаю, ні для кого не секрет, що на тих коробках, що в місті вже є, грають в футбол переважно здорові дядьки, а дітки терпляче чекають, може їм пощастить трохи побуцкати мяча, поки не стемніло. Пропонувати такий "міні-спортмайданчик", де 10-ом людям вже тісно, як альтернативу стадіону з натуральною травою, де можуть грати 25-30 людей, як на мене, просто образливо.
Стрийко до Alex Показати IP 25 Травня 2011 09:21
То по-вашому, здорові дядьки не мають право грати у футбол? У нас в країні збочене уявлення про фізичну культуру. Бігати можуть лише діти. А коли виростуть - вони зобов'язані бухати, курити, сидіти в інтернеті і писати ідіотські коментарі...
Маргінал Показати IP 25 Травня 2011 00:25
Пропонувати людям проміняти стадіон з натуральною травою, де можуть займатись 25-30 людей на коробку, яка тхне гумою і де 10-ом вже тісно - просто ганебно. Хай забудовник на своєму подвір'ї її влаштовує. Замість газону і альпійської гірки. І його дітки хай там граються. Всі ж розуміють, що це тільки початок, далі по діляночкам весь парк піде під бульдозери. Готуємось до Євро-2012, пане мер?
Віктор Показати IP 25 Травня 2011 08:31
Ага... Обіцяють і дитячі майданчики, і стадіони. А як тільки збудується буде як з мостом над коліями і Караваном. І ніби була умова що побудують, але нафік то їм треба комусь щось робити, як вже собі що хотіли зробили?
goodok Показати IP 25 Травня 2011 08:42
Блін, класно, респект місцевим жителям. Показали хто в Луцьку господар! А про зброю, то це нормально. В Швеції зброю мають всі, і влада реально боїться народу.
taras1986 Показати IP 25 Травня 2011 08:51
І правильно! Сам дуже часто на тому полі у футбол грав!
Маргінал Показати IP 25 Травня 2011 10:54
2 Стрийко. Та чого ж не мають? Як раз здорові дядьки і мають права в нашій демократичній країні. Хочеш - граєш у футбол, хочеш - бухаєш, куриш і пишеш ідіотські коментарі. Але я не про те. В дитинстві, принаймні в мене, не було проблеми де пограти. Взяв м’яча, вийшов у двір і ганяй собі по травичці. Набридло в своєму - пішов у сусідній.
Маргінал Показати IP 25 Травня 2011 10:54
На цьому стадіоні грають і дядьки (в тому числі і я), і дітлахи. Місця всім вистачає. А вгадайте, хто буде грати, якщо загнати всіх в коробку? Правильно, просто в дядьків більше можливостей. Я не кажу, що це погано, це навіть дуже добре, що бігають, замість "пива після роботи". Але дітям теж необхідно створити умови. Хоча б для того, щоб, коли виростуть, вони хотіли займатись спортом, а не бухати, курити, сидіти в інтернеті і писати ідіотські коментарі...
Інокентій Показати IP 25 Травня 2011 12:53
Люди молодці,честь їм і хвала!!! Семенюку теж респект такий піар на людській некомпетентності-воюють за футбольне поле а справа зовсім в іншому!!!
Анатолій Простопчук Показати IP 25 Травня 2011 13:49
мешканці хочуть щоб міська влада надала насадженням статусу парку чи скверу, тоді ніхто не матиме права проводити тут будівельні роботи. А чи бачили мешканці що вони самі зробили з того парку чи скверу- СМІТТЄЗВАЛИЩЕ!
Буйнов Показати IP 25 Травня 2011 14:29
Яка зброя))))))))))Мешканці кажуть що вийдуть зі зброєю !!!!!Що це за мешканці? Говорять про вропейське життя а поводять себе ЛІВІЙЦІ! жах який поганий сценарій написав СЕМЕНЮК)))
ars Показати IP 25 Травня 2011 17:19
Анатолій Простопчук де це ти сміттєзвалище побачив? Напевно з купою сміття біля сміттєвого баку свого під*їзду попутав?-))
Анатолій Простопчук Показати IP 26 Травня 2011 17:03
ars це де тебе такі коменти вчили писати?На курсах домогосподарок?))))Відкрий свої гоки,неполінуйся пройтись по так званому "Парку" і побачиш скільки там сміття такі як ти залишили після себе!!!Якщо для тебе там чисто,прибрано - я уявляю яка антисанітарія в тебе дома!!!)))
Олена до Анатолій Простопчук Показати IP 30 Травня 2011 16:13
Анатолій Простопчук, Вы просто ничего про этот парк не знаете. Не раз убирали парк: и институт "Украина", и сотрудники банка, и просто на субботнике обычные люди как я и мои друзья. Страховок от быдла и алкашей нигде не выдают, мусор он везде... не только в этом парке. И еще: не переходите на личности - это показывает Вашу слабость...
комент Показати IP 27 Травня 2011 09:51
раби народу вже зовсім знахабніли. сила громади в єдності і коли на мітинги вийдуть тисячі зброї не знадобиться. можливо
Марина Показати IP 31 Травня 2011 15:43
Шановне панство! Подивіться що робиться у цьому, так званому парку - бутилки, сміття, повалені дерева, використані памперси, а ввечері - купа алкашів. А вирубувати ніхто нічого не буде, це точно! Оскільки сам парк належить до 100 метрової санітарної зони, яку ніхто не має права чипати, а от якщо наша влада зобовяже забудовника облагородити парк - дійсно парк, то буде просто диво, а наш обовязок мешканців району - це зберегти і подякувати: лавки для мам, майданчик для дітлахів, мініфутбольне поле із пориттям - це не мрії, а реальність. А забудова буде проходити згідно Генплану міста - на вільній земельній ділянці, а не на території парку.
Микола Показати IP 1 Червня 2011 17:10
інтернет воїни!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus