USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Направлення дітей у притулок не звільняє батьків від відповідальності, - Шульган

26 Лютого 2010 16:12
Минулоріч у Луцьку виявили 240 неблагополучних сімей, де діти страждають від пияцтва батьків.
Начальник міської служби у справах неповнолітніх Федір Шульган розповів, що у 2009 році 27 дітей втекли із сім\'ї та не ходять до школи. У 170 сім’ях батьки ухилялися від виконання обов’язків, 11 дітей зазнали насилля батьків. 
Також Шульган повідомив: у 2009 році службою подано 26 позовних заяв до суду про позбавлення батьківських прав. Відтак, позбавили батьківства 33 лучан. Через це сиротами за живих батьків зосталися 42 дитини.
У 2009-му служба у справах неповнолітніх провела 22 рейди, аби забрати дітей із вулиці. Виявлено 50 дітей, котрі пішли із дому та не відвідували школу. 47 із них були направлені до притулку, одну дитину повернули до батьків. 44 дитини є лучанами, чотири мають повну сім’ю, 28 – неповну. П’ять знаходяться під опікою відповідних служб, одна - виховується у прийомній сім\'ї. А шестеро навчаються в інтернатах.
«Притулок не є виховною установою, а закладом соціального захисту. Тут дітей лікують від педикульозу, годують і повернуть у сім\'ю. Дні, проведені в інтернаті, не створять інший світогляд і не змінять звички», - сказав Шульган.
Він наголосив, що недолугі батьки жодного дня не повинні почуватися спокійно, якщо їхнє чадо перебуває у притулку. А відповідні служби мають щодня турбувати таких горе-батьків, нагадуючи їм про відповідальність у вихованні дітей.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus