USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Ніфонт у свій день народження звітував за 160 тисяч. ФОТО

5 Жовтня 2010 14:56
Керуючий єпархією Української православної церкви митрополит Луцький і Волинський Ніфонт відзвітував про 160 тисяч гривень, зібраних ще у травні напередодні відзначення міжнародного дня захисту дітей.

Про те, куди пішли кошти, він розповів 5 жовтня, у свій 62-й день народження.

Ніфонт повідомив, що основну суму благодійних грошей пожертвували парафіяни з приходів УПЦ МП. І дещо меншу суму вдалось зібрати завдяки внескам відвідувачів фестивалю духовної пісні «Волинський благовіст», який відбувся 30 травня у Луцьку.

Загалом, каже Ніфонт, зібрали понад 160 тисяч гривень, з яких 123 вже витратили на благодійну допомогу переважно своїм прихожанам. Частина грошей пішла на лікування знедоленим, інвалідам та допомогу багатодітним сім’ям і сиротам. Так, на 47 тисяч гривень закупили побутової техніки – сім’ям вручили документи на пральні машини, плити, холодильники тощо.


«Так сталось, що не зразу ми одчитались, а дотягнули до глибокої осені. Трошки неудобно, що так пізно відчитуємось», – поділився митрополит.

Однак поки розійшлись не усі зібрані благодійні кошти. Ніфонт переконаний, що «люди ще будуть звертатись за допомогою, і ми їм вділятимемо». Також ці внески використовуватимуться на потреби єпархії та Волинської духовної семінарії.

Крім того, Ніфонт від імені Предстоятеля УПЦ митрополита Київського і всієї України Володимира вручив почесну церковну нагороду – орден і грамоту – заслуженому діячу мистецтв Віталію Іваницькому, який був режисером-постановником фестивалю «Волинський благовіст».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
Fantom Показати IP 5 Жовтня 2010 15:26
ага, 123 тисячі із 160 з гаком, на допомогу своїм прихожанам ? щось мало віриться.
Exaboto Показати IP 5 Жовтня 2010 16:23
ви гляньте на ці очі! хіба вони можуть брехати? :)) а останнє фото - напевно вони не тільки гроші, а й їжу свою жертвують нужденним, бачте як недоїдають :))
до exaboto Показати IP 5 Жовтня 2010 18:22
Я дивлюся,що у вас зовсім святого нічого не залишилось!На всіх і кожного стільки бруду вилити!Мабудь ,людині без сумління не дуже добре жити.Я вам співчуваю...
Exaboto Показати IP 5 Жовтня 2010 20:18
святого як не було так і нема :), живу краще всіх, а співчуваю от тим заляканим пеклом на 2-й фотографії. але кожен заслуговує те що має, як то кажуть: лох ето судьба :)
TFA до Exaboto Показати IP 5 Жовтня 2010 22:05
Ще такого богохульства не чув... Exaboto, краще б промовчали б, самі ж не знаєте, що вас чекає після смерті.
Exaboto до TFA Показати IP 6 Жовтня 2010 09:24
до речі, де ви тут богохульство побачили?
Exaboto Показати IP 5 Жовтня 2010 22:29
чого ж не знаю? Те саме що і до народження. ну не рахуючи що принесу свій останній вклад в природу нагодувавши з дві сотні хробаків :), і не рахуючи того, що органи свої віддам комусь на благо. І надіюсь моє добре атеїстичне серце не буде битись в грудях якогось злого християнина :))
Василь до Exaboto Показати IP 6 Жовтня 2010 07:33
О, так ти, дурню, при тому всьому ще й реінкарнацію віриш. Кабздєц.
Exaboto до Василь Показати IP 6 Жовтня 2010 09:14
ідіот. якшо машина сібє, наприклад. вася.
к Exaboto до Exaboto Показати IP 6 Жовтня 2010 09:05
не суди и не судимым будешь.хотел бы я стобой поговорить как нстоящий мужчина с мужчиной, если ты мужчина конечно...в чем я сомневаюсь и счиаю тебя безхребетной мразью
Exaboto до к Exaboto Показати IP 6 Жовтня 2010 09:17
Хотел би :). Ти мене за кого маєш, щоб я тратив час на таких як ти? До речі, ти теж християнин?
TFA Показати IP 6 Жовтня 2010 13:25
Exaboto, а якже душа? Куди вона піде? І чому померлі сняться, якщо за них не моляться, щоб їм принесли їжу (мається на увазі духовну їжу (молитву)). На свому прикладі скажу: недавно в мене померла бабуся, моїй матері приснилося, що вона каже: "Я свої гріхи вже відмолила, тепер маю час". Причому це було сказано досить чітко. Що Ви на це скажете?
Exaboto до TFA Показати IP 6 Жовтня 2010 19:02
ну, те, що ви вірите в душу (бога, аллаха, нло, астрологія, діда мороза), ще не означає, що вона існує. Людям може приснитися взагалі все що завгодно. Особливо тоді, коли помирає близька людина. Мої співчуття. Я б не надавав цьому особливого значення. Я навколо себе нічого не містифікую.
TFA Показати IP 6 Жовтня 2010 19:45
Добре, а чудеса, які відбуваються? Мироточать чи кровоточать ікони. Що Ви на це скажете? Глюки?
Іл"я до TFA Показати IP 6 Жовтня 2010 20:25
Ну ви блін доказ знайшли. ))) ВИ б йому ще про виганяння бісів у Почаєві розказали. І про чудовий маркетинговий хід попів у Почаєві - поставити милиці біля ікони як доказ того що ХТОСЬ біля цієї ікони зцілився і забув свої тепер уже непотрібні милиці. Насправді мені страшенно прикро на наших священиків, які часто - просто тупі ремісники, які заробляють на тому, чим мають спасати душі інших. Exaboto - одна з багатьох жертв таких пописьок. Exaboto, я вам бажаю прийти до Бога, як це зробив я - закохався в дівчину, не знав що зі мною коїться, тому пішов побесідувати зі знайомим священиком. У нас було багато розмов і суперечок, але тепер я вірю що є Бог, і вірю, що існують справжні священики. а не попи, про яких говорите ви. Бо інший мій знайомий говорив приблизно ті самі речі що й ви. Якось він захворів на рак легень. рідні привели до нього священика. сталося так, що той священик приїздив його сповідати кожну неділю. Тиждень перед смертю я був присутній при його розмові зі священиком. (хотів вийти, але Вася попросив лишитися) Батюшка його запитав - колись ти мріяв стати відомим фінансистом. Про що ти мрієш зараз? Він сказав - ще хоч раз вийти у свій рідний двір, і щоб сонце світило, а качеля рипіла, як завжди. Коли ми його хоронили, вирішили винести труну на двір - він жив в однокімнатній квартирі, а людпей прийшло багато. У дворі світило сонце, і якась малишня на рипучій качелі каталася... Блін, я тоді реально ревів... А батюшка на похоронах сказав, що він застав Васю вмираючого і ще встиг причастити. І що перед смертю той сказав, що щасливий, бо знає, що Бог йому простив. Exaboto, тільки не подумайте, що я вас лякаю страшним судом чи божою карою. Ви можете бути у сто раз моральнішою людиною за мене. І у рай попадете, на відміну від мене. Але знайте - вірити набагато важче, і складніше, ніж тупо заперечувати Бога. Не хизуйтеся цим, це примітивно.
Exaboto Показати IP 6 Жовтня 2010 20:08
ні. Звичайне шарлатантво. Дивився документальну передачу чи то Discovery, чи то national geographic, неважно. Вчені вивчали це явище, але їм було забаронено знімати процес та брати проби. В кінці-кінців вони "вничку" взяли пробу. Це був звичайний курячий жир. Церква піде на любий злочин щоб втримати "паству" - бабло. Ви ж в серйоз не сприймаєте Коперфільда, а ті церковні "чудеса" це ж вибачте взагалі попса.
Exaboto Показати IP 6 Жовтня 2010 22:45
до Іл"я. хватило розуму не стати жертвою таких людей. Я також не заперечую що є малий відсоток дійсно високо-моральних священників, але вони наївні і служать злу, бо люба релігія це вбивства, війни, грабіж. Це зло. Я не боюсь того чого не існує. Але призираю те в імя чого (Ісуса) християни мочать мусульма і навпаки (і ще багато всяких релігій, сект, культів воюють між собою). І якщо виявиться, що бог (християнський) :)).. справді існує, то цей бог садист. Я б все одно прийняв би іншу сторону. Але ця вся релігійна муть, слава богу :)) мене не стосується. P.S "Але знайте - вірити набагато важче..." - для віри не потрібно ніяких аргументів, ніяких доказів, ніяких розумових зусиль, на те вона і віра щоб тупо вірити. Це не важко. Не важко називати себе християнином і не порушувати хіба заповідь "не вбий", потім: -прасті меня господі. От так. Втім звичайно не важко тупо заперечити те чого не існує. Тут я з вами згоден.
TFA Показати IP 6 Жовтня 2010 23:37
> В кінці-кінців вони "вничку" взяли пробу. Це був звичайний курячий жир. Церква піде на любий злочин щоб втримати "паству" - бабло. Можливо і був такий випадок, але за одним цим не судять. Є в мене знайомі, які були свідками, коли ікона мироточила, так що тут вже ніякий курячий жир не може бути. Текло миро! А щодо релігії: Іл"я, з Вами згоден на 100% Крім того добавлю: є канонічна церква, а є розкольники, типу УПЦ КП, можливо Exaboto черпає про священників звідти. Тоді все ясно...
Exaboto до TFA Показати IP 7 Жовтня 2010 07:22
Твої знайомі навіть в думках напевно не могли уявити що їх дурять. От і бачили. "про розкольників"... Бачте я ж вам і кажу: одні погані інші хороші. Я не ділю цей вид бізнесу. Нема хорошої церкви.
TFA Показати IP 7 Жовтня 2010 10:05
Причому тут дурять? На їхніх очах це чудо сталося, вони самі почули запах миру. Не збагнули, що відбувається, а потім побачили, як замироточила ікона. Про церкву: тут нема поділу на поганих і хороших, є канонічна і решта. Ця решта вже не йде від Бога, бо створена або з політичних мотивів, або перекручення на свій манер релігійних поглядів. Одним словом, Exaboto, якщо не обізнані в цьому, краще не лізти
Exaboto до TFA Показати IP 7 Жовтня 2010 19:25
ну яким це треба бути наївним щоб вірити таким фокусам. Чому НІХТО з НЕУПЕРЕДЖЕНИХ людей НІ РАЗУ, на протязі ВСІЄЇ історії людства, не довів ФАКТУ хоча б якогось одного мироточіння. Шановний! Для того щоб вірити в бога не потрібно ходити ні до яких церков. Шкода що ви цього не розумієте. Пропаганда робить свою справу.... І в цьому я не так то вже і погано обізнаний. Дід був протоієреєм. Знаю я нормально як вони там мутять на таких як ви :)). без образ
TFA Показати IP 9 Жовтня 2010 00:04
Тому що сказано в пророцтві, що ближче до кінця світу будуть являтися чудеса. А чудеса являються якраз для таких, як Ви, щоб люди повірили, ті, хто не вірив! От тільки не треба мене вчити! Ви не обізнані взагалі в таких справах! Ще в Біблії було написано, що для істинного християнина Бог має бути батьком, а церква - матір'ю. Ви Символ Віри знаєте? Так там вкінці є фрагмент "вірую в Єдину Святу, Соборну і Апостольську Церкву". Церкву заснував сам Бог, якщо Ви не знаєте! І якщо Ви зараз на церкву гоните, то це все одно, що богохульство. Крапка! А те, що хтось хоче використати церкву у своїх меркантильних цілях - це вже інша проблема.
Exaboto Показати IP 10 Жовтня 2010 18:42
Ви мене звичайно вибачте, що зараз на Вас гоню, але такий брєд я навіть коментувати не буду. Якщо Ви так вірите в чудо-диво, то бажаю Вам відчути це на собі і зцілитись від цього маразму. Але розумію, що це не реально, так що можу Вам порекомендувати прочитати Лео Таксіля, Олександра Ніконова, Ричард Ли , Майкла Бейджента "Цепные псы церкви. Инквизиция на службе Ватикана". Мовчу вже про "настольную книгу атеиста" (тільки не ржи, знаю я Вас :)) ) може поможе :) Церкву заснував сам бог - :) ржу-німагу :))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus