USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Олександр Пиза: «Є час розкидати каміння, а є час його збирати»

16 Жовтня 2010 12:04
Чимало облич з’явилося на політичному ринзі Луцька напередодні виборів. Хочеться вірити, що вони не зникнуть так само швидко, як замайоріли на бордах та банерах. Всі гарно посміхаються з екранів телевізорів та обіцяють лучанам краще життя. Але варто тільки копнути глибше, як стає зрозуміло, що за цими гарними картинками нічого не стоїть: ані досвіду, ані авторитету, ані реальних пропозицій. Усі називають себе іншими та кращими.
«Кому ж довірити міський «парламент», – думає виборець… Відповідь проста: довіряти можна тим, хто працює для міста, хто має хороший досвід, користується авторитетом, відкритий та не ховається, а просто йде назустріч людям.
Своїми ідеями, поглядами на вирішення міських проблем та прогресивними думками поділився Олександр Пиза – голова Луцької міської організації політичної партії «Фронт Змін», кандидат у депутати до Луцької міської ради по 16 виборчому округу міста Луцька.
– Олександре Зиновійовичу, для Вас розпочалася перша передвиборча кампанія як для кандидата в депутати до Луцької міської ради. З якими ідеями Ви йдете до виборця?
– Потрібно запитати себе, чи нам добре живеться. Очевидно, що недобре. Чи задовольняє нас це «недобре»? Не задовольняє. Чи ми хочемо і можемо щось зробити? Я думаю, що і хочемо, і можемо. Насамперед, щоб прийти до якихось результатів на місцевому рівні, потрібно поміняти ту владу, яка не змогла до цього часу вирішити елементарні проблеми жителів Луцька. За нас ніхто не зробить, нам не принесуть і нічого не поміняють. Якщо ми тільки будемо чекати милості від природи, то нічого кращого просто не матимемо. Це основна теза, якою я керуюся, йдучи на вибори. Коли ти хочеш щось поміняти, треба піднятися, працювати, шукати помилки і міняти. Причина усіх наших бід – не економічна криза, а криза ідеології, криза суспільної свідомості, духовне зубожіння й інтелектуальна деградація
– Ми звикли, що передвиборчі обіцянки забуваються, як тільки кандидат стає депутатом. Чи готові ви нести відповідальність перед тими, хто Вас обиратиме депутатом міської ради?
– Завжди по життю мені доводилося приймати рішення і нести за них відповідальність. Багато років працюю на керівних посадах і можу сказати, що керівник – це нелегка справа. Для мене довіра людей і пам’ять, яку можна після себе залишити, – найбільші скарби, їх можна заробити своїм авторитетом. Але вони не прийдуть раптово в один день. Треба працювати так, щоб, обернувшись назад, можна було сказати, що я тут був, я це зробив.
Складається так, що часто люди перебувають у нереальному світі і говорять про нереальне, просто обманюють. Нам же потрібні прості, звичайні речі: щоб наші діти ходили до школи, батьки не хворіли, мали дійсний соціальний захист, щоб ми отримували достойні заробітні плати. Ми не хочемо чогось особливого, а просто нормального рівня життя. На жаль, цього немає вже багато років. А хто винен? Реально п’ять років тому ми обрали нову владу, і вона не справилась із завданням збудувати якісне життя. Немає значення, якого вона була кольору – біло-голубого, червоного чи помаранчевого. Адже за всім стоять люди. І якщо вони не спромоглися об’єднати зусилля заради загального добробуту, не справилася зі своїми завданнями, їх необхідно змінити.
– Ви – політик? Це Ваша стихія? Як доведете виборцю, що ви – не черговий демагог?
– Я ще не політик. Але хочу сказати, що правильна політика – це важка праця, яка передбачає постійний контакт із людьми та з їхніми проблемами. Сьогодні всі підприємства намагаються автоматизовувати виробництва, закуповуючи новітнє обладнання, щоб позбутися праці з людьми. Робота з представництва людських інтересів чи то в органах державної влади, чи місцевого самоврядування апріорі не може бути позбавлена людського фактору. А робота з людьми – найважча та найвідповідальніша. Багато хто, йдучи у депутати, цього просто не усвідомлює. Це не балачки по телевізору. Потрібно нести відповідальність за кожен каналізаційний люк, кожного міліціонера, який ховається в кущах та бере хабарі. Так, це наші проблеми і про них не можна мовчати. Ми це маємо, але просто повинні вилікувати від них суспільство.
– Успішний підприємець, фінансист, управлінець… Ви вже досягли своїх цілей? Чого Ви прагнете в житті?
– Мені подобається така східна мудрість: «Є час розкидати каміння, а є час його збирати». Безперечно, хочеться, щоб було що розкидати, і хотілося б дожити до того віку, коли прийде час його збирати. Сто відсотків, якщо ти нічого не розкидав, тобі не буде чого збирати. Тоді стане соромно перед своїми дітьми. Тому потрібно докладати максимум зусиль для того, щоб зробити собі ім’я, яке не забудуть і пам’ятатимуть.
– Ви маєте життєве кредо, яким керуєтеся? Що для Вас – щастя?
– За гороскопом я – ваги, завжди намагаюся балансувати. За східним гороскопом – змія, стараюся приймати мудрі рішення. Керуватися потрібно здоровим глуздом, досвідом та знаннями. Як керівник я дійшов висновку, що треба навчитися говорити «ні», в різних ситуаціях заохочувати людей. Можу сказати, що я вже «доріс» до певного бачення життя, людей та різних вчинків. Людські цінності, які були колись, не змінилися. Змінилися умови проживання і виживання людей. А є незмінні речі, про які не можна забувати: добро, щирість, милосердя. Вони не залежать від кількості метрів у квартирі. Можна купити дорогу машину і не купити виховання. Я вірю в Господа та вірю в долю, для мене вони – тотожні.
Я усвідомив дуже гарну істину. Щастя і багатство – це дві різні речі. Для мене щастя – це загальний добробут для всіх, це моя сім’я та повага від людей.
– Мабуть, такі люди справді можуть бути рушієм змін у Луцьку. Вони підкріплюють свої ідеї конкретними справами.
Розмовляла Ірина СЕРГІЄНКО
Довідково:
Олександр Пиза народився 15 жовтня 1965 року в селі Кутузів Теребовлянського району Тернопільської області. Вищу освіту здобув у Тернопільському фінансово-економічному інституті, по закінченні якого служив у лавах Радянської Армії.
Трудову діяльність розпочав економістом операційного відділу Луцької філії Промінвестбанку України. Згодом 2 роки навчався та працював у Великобританії.
Після повернення в Україну у 1993 році працював економістом у Луцькій філії АКБ «Градобанк», потім – бухгалтером представництва в Луцьку Депозитно-кредитного банку (м. Люблін, Польща), згодом – головним бухгалтером, членом правління Депозитно-кредитного банку.
У 1999-2005 роках займав керівні посади у банківських установах. Був директором Волинської філії ВАТ «Кредобанк», радником голови правління ВАТ «Кредобанк», фінансовим директором ВКФ «Галант», радником першого заступника голови правління ВАТ «Родовідбанк». З 2007 до липня 2010 року був фінансовим директором ТзОВ «Юван». Зараз – помічник керівника з фінансових питань АПГ «Пан Курчак».
2005-2009 роки – член ради Волинської обласної організації політичної партії «Наша Україна».
З квітня 2009-го – голова Волинської обласної громадської організації «Фронт Змін».
Листопад 2009-го – вересень 2010 року – голова Волинської обласної організації політичної партії «Фронт Змін».
З вересня поточного року – голова Луцької міської організації політичної партії «Фронт Змін».
Одружений, разом з дружиною виховує десятирічного сина.
Особисті захоплення – фотографія, піший туризм, айкідо.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Так Показати IP 16 Жовтня 2010 12:31
про що інтерв"ю незрозуміло...Суміш демагогії і філософії. Він що у Черновецького навчання проходив ? ))) Прес-секретарю незарах.
NFK Показати IP 16 Жовтня 2010 12:35
про що інтерв"ю незрозуміло...Суміш демагогії і філософії. Він що у Черновецького навчання проходив ? )))
НМ до NFK Показати IP 17 Жовтня 2010 14:54
нормальна розмова, розкриває людину як людину: чим живе, що має за душою. а не просто купа обіцянок поставити дитячі майданчики, полатати дахи, дати всім все і відразу як тільки всядеться в депутатське крісло.
RFK Показати IP 16 Жовтня 2010 15:49
А краще "Землю - селянам - гори гуцулам? чи "Грицюк найліпший?
Журналіст Показати IP 16 Жовтня 2010 16:05
Пиза, ти вчився у Вебикобританії, закінчив не найгірший вуз в Україні, а видаєш на-гора таке пустослівя? Вже набридло це все: "кредо", "щастя", "щирість", "за нас ніхто не зробить" і т.п. Скоро вже будете розповідати про довжину ваших членів і оргазми. Це все банальне, як попільниця з недокурками. Де реальні справи? Що зробив? Кому потрібен твій гороскоп? Гороскоп - для людей с серйозно порушеною психікою. Скажіть хто-небудь що-небудь розумне? Або не висовуйте свої остогидлі морди.
Антипиза, теж журналіст Показати IP 16 Жовтня 2010 16:57
Журналісту. У Луцьку і на Волині в місцеве самоврядування є достойні люди, та чомусь вони не висовуються. Може соромляться ототожнення з пизами, грицюками, кирильчуками, кропивами, середюками, мамосюками, масиниками і десятками їм подібних? Вони цінують свою честь і своє "Я". Перші лізуть в бруд і лайно, занурюються в нього по ніс, знімаючи хвилю, аби захлинутись ним. Особливий тип людей. "Одержимі"!!!
Кандидат Показати IP 16 Жовтня 2010 20:23
Антипизі. Ті, що ховають голову у пісок, якщо і мають честь, то не мають свого "Я". А цікава компанія на окрузі №16 зібралась: Пиза, Главацький, Морозова, Духневич. А я пропоную голосувати за Петра Савчука з політеху: доктор технічних наук, 5 років за сумісництвом займався впровадженням новітніх технологій у виробництво, проблеми міста знає з перших рук
Антипиза Показати IP 16 Жовтня 2010 20:38
Кандидату. Поцілив в десятку. Я знаю Савчука. Молодець в усіх відношеннях.
Иннокентий Бэст Показати IP 16 Жовтня 2010 21:43
Мне господин Пыза очень похож на господина Шустера почему-то....
НМ Показати IP 18 Жовтня 2010 11:16
нормальна розмова, розкриває людину як людину: чим живе, що має за душою. а не просто купа обіцянок поставити дитячі майданчики, полатати дахи, дати всім все і відразу як тільки всядеться в депутатське крісло.
Олександр Пиза Показати IP 18 Жовтня 2010 19:49
Мабуть треба так ? http://www.youtube.com/watch?v=h4y2e3PQ6q8
Сергій Показати IP 18 Жовтня 2010 21:54
дешевий піар-за курчака гроші, с.мартиняку треба своїх в мерії-це усім ясно.
Олександр Пиза до Сергій Показати IP 19 Жовтня 2010 22:16
До Сергія. Це не дешево і це не піар. Розкажи про свою хоч одну добру справу. Ти поняття про це не маєш бо ніколи не пробував щось доброго зробити іншим, знедоленим і слабшим - і не зробиш ніколи.
Сергій Показати IP 19 Жовтня 2010 23:00
шкільні парти рахують в штуках, а не тонах.на інвалідних візках піаришся?-люди бачать що криється за твоїми шкельцями, а про свої справи тобі особисто розкажу.
Сергій Показати IP 19 Жовтня 2010 23:11
шкільні парти рахують в штуках, а не тонах.на інвалідних візках піаришся?-люди бачать що криється за твоїми шкельцями, а про свої справи тобі особисто розкажу.так хочеш стати багатим і швидко? чому тебе такого розумного на жодній фірмі більше двох років не протримали? от і мартин скоро викине відчавлений лимон,якщо інвалідні візки не допоможуть в депутати проїхати
Олександр Пиза до Сергій Показати IP 20 Жовтня 2010 11:30
До Сергія. Хочеш допомогти - приходь на склад завтра - в парку Лесі Українки, біля зоопарку з десятої години ранку будемо завантажувати ліжка на лікарні - там мені все скажеш. Хоча навряд чи ти прийдеш - бо сцикун - тут обсирати всіх за ширмою легко а сам ти що зробив?
Пизанська вежа Показати IP 20 Жовтня 2010 09:47
Иннокентию Бесту. А Пиза дійсно схожий на Шустера і у цьому немає нічого дивного. Ми українці теж один на одного схожі.
Сергій Показати IP 20 Жовтня 2010 22:41
одне з ліжок собі постав в палату номер шість. є тип людей-невдаха-це твій тип-не проголосують за підставного люди.і візок залиш-на згадку про вибори, будеш у ньому лапшу на вуха мартину вішати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus