USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Переговори зі шведами щодо сміттєпереробного заводу у Брищі добігають кінця

9 Квітня 2010 11:44
Через 10-15 днів стане відомий результат перемовин зі шведськими інвесторами щодо будівництва сміттєпереробного заводу у селі Брище Луцького району.

Про це розповів голова Волинської обласної ради Анатолій Грицюк під час гарячої телефонної лінії у редакції газети «Слава праці» сьогодні, 9 квітня.
За словами Грицюка, депутат облради, директор ТзОВ «НЕП» Віктор Кобринчук «гарантує, що вже веде міцні і результативні перемовини».

Проблема полягає в тому, що будівництво сміттєпереробного заводу є високозатратним проектом. А повернення коштів відтерміновується в часі. Тому так складно заманити інвестора для будівництва.

Тим паче, для нього важливі гарантії держави. А держава, на думку Анатолія Грицюка, дає їх «сором’язливо».
Голова облради розповів, що шведські інвестори спочатку вирішили побудувати сміттєпереробний завод у Донецьку, проте проти цього виступили місцеві мешканці. Тому «шведи кидають Донецьк і йдуть до нас. Інвестор любить тишину».
Голова додав, що Кобринчук уже витратив 15 мільйонів гривень на технічну документацію для будівництва заводу.
Грицюк також зауважив, що уже є всі відповідні дозволи і погодження на будівництво.

«Побудую завод і піду на пенсію» - пожартував Грицюк.

Довідково:

Ще у жовтні 2008-го голова Волинської облради Анатолій Грицюк на брифінгу заявляв , що сміттєпереробний завод у Брищі наприкінці 2009 року буде.
У 2009-му Грицюк з конкретними термінами був обережнішим: заявляв, що «заводи будуть… ми підписали договір з двома фірмами».
У грудні 2009 року «Волинські новини» включили спроби розпочати будівництво сміттєпереробного заводу у номінацію «ПШИК-2009» «Рейтингу року» .
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus