USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Перемога Луцького замку збільшить потік туристів. ВІДЕО

2 Грудня 2011 10:34
Луцький Верхній замок очолив список «7 чудес України» в категорії «Замки, фортеці, палаци». Переможці переконують, участь у таких проектах підвищує інтерес туристів до пам'яток на 20-30%.

Про це інформує телеканал 24 .

«Звичайно, це популяризація нашої культурної спадщини, нашої архітектури і Луцького замку. І, можливо, колись буде і фінансовий зиск з цього, адже, напевно, популяризація призведе до припливу і туристів, приверне більшу уваги і владних структур, і державних», - сказав директор Луцького державного історико-культурного заповідника "Старе місто" Тарас Рабан.

«Це досить великий піар, який був проведений, як піар цієї акції взагалі. І по результатах, дещо збільшився потік туристів. Не можу говорити, що це лише завдяки цій акції, але, думаю, вона теж цьому сприяла», - сказав Олександр Заремба.

Цього разу експерти та інтернет-користувачі обирали кращі фортеці,замки,палаци серед 21-ї історичної пам'ятки.

«Для всіх об’єктів, і переможців, і спецномінантів, і для всіх фіналістів, будемо робити проспекти. Плануємо російською, англійською, німецькою мовами для учасників Євро-2012», - каже ініціатор проекту «7 чудес України» Микола Томенко.

Наступним, 4-им етапом проекту «7 чудес України», буде визначена сімка кращих парків та ландшафтних композицій країни.

Нагадаємо , 30 листопада 2011 року о 23.59 було зупинено голосування інтернет-користувачів щодо семи «чудесних» замків, фортець та палаців. Замок Любарта (Верхній) у Луцьку набрав 3559 голосів. Таким чином, він став переможцем першої частини акції.

За його найближчих конкурентів – Палац у Качанівці проголосувало 3307 осіб, а Митрополичий палац – 2727.

Підрахунок результатів експертного голосування, яке здійснювалося шляхом анкетування експертів у галузі туризму, архітектури, історії і культури зі всіх областей України та підбиття підсумків акції відбулося 1 грудня на засіданні Оргкомітету.

За його результатами Луцький замок посів третю сходинку. Його випередили Кам'янець-Подільська та Аккерманська твердині.

Таким чином, переможцем акції став саме Луцький замок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
небайдужа Показати IP 2 Грудня 2011 14:46
доки дійдуть ті туристи до Замку Любарта - то повжахаються тими розваленими хатами що біля нього! То ж зробіть щось!
Alchak Показати IP 2 Грудня 2011 16:15
Маю 35 річний стаж роботи в туристичній галузі. Однозначно стверджую-збільшення турпотоку на Волині не буде. Інфраструктура, до речи, непогана. Причина - бракуе фахівців на всіх рівнях. Немає людини в ОДА яка розуміє специфіку туризму, немае грамотних екскурсоводів. Бракує елементарної толерантності у населення. Щіро радію за перемогу, але , як завжди, практичних позитивних результатів не буде.
найцікава Показати IP 2 Грудня 2011 17:43
щиро радію і ... сумую. це означає, що 3559 осіб сидять вдома чи на роботі і лайкають знічевя на кнопочки. а працювати - ніколи?!
Любомль Показати IP 3 Грудня 2011 06:29
Хм... Дивуюсь з попередніх коментарів - чого так песимістично, чого так невпевнено ?... Наша святиня історична перемогла !!! І цим все сказано !!!
Alchak Показати IP 3 Грудня 2011 19:25
"Цим все сказано" Що саме? Якщо зможете відповісти без риторіки, фальцету і по суті, буду щиро вдячний.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus